Aloita kesätyön haku tästä

 1. Tee taustatyö huolella.
  Tutustu yleisimpiin kesätyöpaikkakuvauksiin sekä tutustu toimipaikkoihimme. Katso mieluisen kesätyöpaikkasi aukioloajat ja nettisivut sekä kurkkaa toimipaikan Facebook-sivut. Kysy rohkeasti somessa, jos jokin askarruttaa etkä löydä vastausta nettisivuilta!
 2. Huolellisuus hakulomakkeen täytössä ennen kaikkea.
  Mieti mistä toimialoista ja paikoista olisit kiinnostunut ja täytä hakulomakkeessa erityisesti ne kohdat huolella – niiden avulla osamme lähteä etsimään sinulle kaikista sopivinta kesätyöpaikkaa!
 3. Videohaastattelemme hakijat.
  Tätä vuonna haluamme tavata kaikki hakijaehdot täyttävät kesätyöhakijamme videohaastattelussa. Seuraathan siis hakemuksen jätettyäsi sähköpostiasi 17.1.–7.2.2022 välillä, jolloin lähetämme haastattelukutsuja kaikille soveltuville hakijoille (kts. sivun alla edellytykset Keskimaan kesätöihin).

P.S. Meillä on ilo olla yksi Suomen suurimpia työnantajia – koolla on merkitystä, kun mietit millaisen määrän mielenkiintoisia tehtäviä ja työuria S-ryhmä voi tarjota! Muistathan että, meillä työskentely on myös oiva tapa viettää myös välivuotta.

Miksi tulla meille kesätöihin?

Keskimaa on Keski-Suomen suurin yritystyönantaja ja sinulla on noin 1800 työkaveria. Meillä on erittäin monipuoliset ura- ja koulutusmahdollisuudet. Tarjoamme useita eri tasoisia koulutusohjelmia työntekijöillemme ja kolmen toimialan työtehtävät sekä monipuoliset etenemismahdollisuudet esimies- ja johtotehtäviin.

 • Meillä on aivan mahtava työporukka ja ihmiset viihtyvät Keskimaalla!
 • Merkittävät S-ryhmän henkilöstöedut esim. -25% ravintolaruuasta ja juomista.
 • Saat turvallisen työympäristön ja hyvän perehdytyksen.
 • Tarjoamme halutessasi lisätöitä Keskimaan muissa yksiköissä, sillä olemme yhtä ja samaa yritystä Kuhmoisista Pihtiputaalle!
 • Työehtosopimuksen mukaisen palkan.
 • Työntekijänämme sinulla on mahdollisuus vaihtaa myös jopa toimialalta toiselle pitempiaikaisena työntekijänä.

Tarjoamme paljon työmahdollisuuksia kesän jälkeiseen osa-aikatyöhön esimerkiksi opiskelujen ohelle. Kesätyöntekijänämme olet etulyöntiasemassa näihin mahdollisuuksiin ja monet kesätyöntekijämme jatkavatkin meillä kesän jälkeen.

Millaista Keskimaalla työskentely on?

Hae meille työkaveriksi monipuoliseen asiakaspalvelutyöhön kesäksi tai rakenna pidempi ura kanssamme!

Etsimme työkavereita pääasiassa kauppoihin myyjiksi sekä ABC-liikennemyymälöihin asiakaspalveluun, ja lisäksi meiltä löytyy työllistymismahdollisuuksia myös tarjoilijoille ja pikaruokatyöntekijöille. Vastaanottovirkailijaksi, ravintolakokiksi, parturi-kampaajaksi sekä Kodin Terran piha- ja noutomyymälän ammattilaiseksi voit hakea erillisien hakujen kautta.

Meillä menestyt, kun teet työsi reippaalla, positiivisella ja asiakaslähtöisellä otteella ja pystyt sitoutumaan kesän ajaksi monipuolisiin työaikoihin eli vuorotyöhön.

Työhömme kuuluvat vaihtelevat tilanteen ja asiakasmäärät, joten kesän aikana pääset kehittämään monipuolisesti osaamistasi ja asiakaspalvelutaitoja sekä tärkeitä työelämätaitoja. Ai niin, työmme on myös vauhdikasta, meillä kertyy paljon askelia työpäivän aikana ja aktiivisuusrannekkeen tavoitteet täyttyvät huomaamatta!

Kesätyösi alkaa perehdytyspolulla Keskimaan yhteisteisiin pelisääntöihin, kesätyöpaikan työtehtäviin sekä tutustumisella työkavereihin. Kesän aikana opit paljon uutta, ja apunasi ovat työkaverisi, perehdyttäjäsi sekä esihenkilösi. Työtehtäviisi ja vastuisiisi kesätyön aikana vaikuttavat aikaisempi työkokemuksesi sekä osaamisesi, eli kesätyömme ovat myös niille, jotka haluavat vaihtaa työpaikkaa tai alaa.

Katsomme aikaisemman kokemuksen asiakaspalvelualalta tai vastaavista tehtävistä eduksi, mutta valtaosa kesätöistämme on opittavissa hyvän perehdytyksen ja hyvän asenteen avulla. Poikkeuksia ovat ammattitutkintoa vaativat tehtävät, kuten kokin, parturi-kampaajan ja vastaanottovirkailijan työt eli näissä vaaditaan alan opinnot ja/tai aiempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä.

Millaisia kesätyöntekijöitä etsimme?

Edellytykset Keskimaan vuoden 2022 kesätöihin ovat:

 • Olet yli 18-vuotias kesätöiden alkaessa.
 • Omaat reippaan ja positiivisen asenteen työntekoon.
 • Olet kiinnostunut asiakaspalvelutyöstä.
 • Olet valmis tekemään vuorotyötä kesätyöpaikan aukioloaikojen mukaisesti, eli olet valmis työskentelemään ainakin aamu-, väli- ja iltavuoroissa sekä arkena että viikonloppuisin. Joissakin yksiköissä voi olla myös yövuoroja.
 • Pystyt sitoutumaan kesätöihin koko kesän ajaksi. Kesätöiden aloitusajankohtaan ja kestoon vaikuttavat kesätyöpaikan sesongin ajoittuminen, perehdytyksen kesto sekä lomien sijoittelu. Suurin osa kesätöistä ajoittuu kesäkuun alusta elokuun puoleen väliin.

Haluamme tukea ammattiin opiskelevien työllistymistä aloillamme eli voit hakea kesätöihimme alle 18-vuotiaana jos:

 • Opiskelet tarjoilijaksi
 • Opiskelet kokiksi (erillinen haku)
 • Opiskelet merkonomiksi

Keskimaan on myös 15-17-vuotiaiden oma kesätyöohjelma: tutustu työelämään ja tienaa, jonka hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Tsemppiä hakuun!

Vinkit hakemuslomakkeen täyttämiseen

Täytä itsestäsi perustiedot sekä yhteystiedot. Kesätyöhakemuksessa on tärkeintä täyttää huolellisesti tiedot työvuorojen ja kesätyöpaikkatoiveiden osalta. Tämän pohjalta tarkastamme, minne olet hakemassa ja täyttyvätkö ehdot kesätöihimme liittyen.

 • Liitä halutessasi mukaan ansioluettelosi.
 • Valmistaudu valitsemaan hakulomakkeelta ne toimipaikat, joissa haluat työskennellä, ja joissa osaamisesi kohtaa edellytyksiä. Hakuihin, joissa edellytetään alan koulusta ja/tai kokemuksen kautta hankittua osaamista (parturi-kampaaja, kokki, vastaanottovirkailija) haetaan erillisten hakujen kautta.
 • Valitessasi toimipaikkoja ota huomioon, että pääset liikkumaan kaikkiin vuoroihin. Kauppaan esimerkiksi mennään usein jo 5:00 tai 6:00 aamulla töihin, ja työvuorot voivat kestää esimerkiksi 23:00 saakka. Ota tämä huomioon myös, kun pohdit julkista liikennettä ja sen aikatauluja.
 • Mieti myös, milloin pystyisit aloittamaan kesätöissä. Joissakin yksiköissä työvuoroja voi olla myös tarjolla jo ennen varsinaista kesätyökautta (kesä-elokuu). Kerrothan, jos pystyt tekemään vuoroja jo ennen varsinaisten kesätöiden alkua.
 • Näiden lisäksi hakulomakkeella pyydetään sinua valitsemaan soveltuvat työvuorot. Muistathan, että Keskimaan kaikki työt sisältävät vuorotyötä, ja edellytys tulla valituksi seuraavaan vaiheeseen ja meille kesätöihin, on että pystyt tekemään kaikkia vuoroja.
 • Lopuksi tarkasta hakemuksesi ja lähetä! Muista seurata sähköpostiviestintää 17.1.–7.2.2022 välillä videohaastattelukutsuun liittyen!

 

Katso videoilta millaista työ meidän eri toimipaikoissa on