Ruoan verkkokaupan kysyntä on ollut viime vuoden aikana vahvassa kasvussa. Osuuskauppa Keskimaan alueella ruoan verkkokaupan verkostoa on lähdetty kehittämään voimakkaasti. Uusi S-kaupat-verkkokauppapalvelu on alkuvuoden aikana laajentunut jo kahdeksaan Keskimaan S-marketiin. Ruoan verkkokaupassa ruokaostokset voi noutaa kätevästi noutopisteestä, toimitukset suoraan kotiin onnistuu valituista toimipaikoista.

Uuden S-kaupat.fi ruoan verkkokauppapalvelun käyttöönotto aloitettiin Keskimaan alueella S-market Jämsän myymälästä joulukuussa 2020. Palvelua on laajennettu tähän mennessä jo kahdeksaan Keskimaan S-marketiin. Verkkokauppaostoksia voi nyt tehdä S-market Jämsän lisäksi Äänekosken, Saarijärven, Laukaan, Viitasaaren, Keuruun ja Muuramen S-marketeista. Tällä viikolla avataan palvelu myös S-market Vaajalaan Vaajakoskelle.

− Ruoan verkkokaupan kysyntä räjähti viime keväänä koronapandemian ensimmäisen aallon aikana. Korona vauhditti mukaanlähtöämme näin laajalla rintamalla ja nopealla tahdilla ruoan verkkokauppaan. Huhtikuun puolella meillä on uusi S-kaupat-verkkokauppapalvelu toiminnassa jo 10 S-marketissa, kaikissa Prismoissamme sekä Mestarin Herkussa, kertoo Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Keskimaalla on ollut aikaisemmin S-ryhmän Foodie.fi-verkkokauppapalvelu käytössä Prisma Seppälässä ja Mestarin Herkussa. Muissa Keskimaan marketeissa ei ole aikaisemmin ollut ruoan verkkokauppaa, vaan ainoastaan viime keväänä asiakkaiden tarpeisiin rakennettu ruoan tilaus- ja toimituspalvelu Keskimaan Kauppa-apu.

Uusi S-kaupat-palvelu laajenee asteittain ja vielä hetken aikaa asiakkaiden käytössä Prisma Seppälässä ja Mestarin Herkussa jatkaa Foodie.fi-palvelu. Uutta palvelua pilotoidaan vanhan palvelun rinnalla antaen näin asiakkaille valinnanvaraa ja aikaa siirtyä tekemään verkkokauppaostoksensa uudesta palvelusta. Nyt pilotoitava S-kaupat.fi on beta-versio, jota kehitetään talven ja kevään aikana jatkuvasti. Palvelua kehitetään ketterästi yhdessä asiakkaiden kanssa lisäten siihen toiminnallisuuksia nopeasti palautteen pohjalta. S-kaupat-palvelu on tavoitteena ottaa käyttöön koko Suomessa tämän vuoden aikana.

S-market Äänekoski

Ruoan verkkokauppapalvelu on otettu käyttöön S-market Äänekoskella. Asiakas saa noudettua tilatut ostokset kätevästi noutolokerikosta.

− Olemme Keskimaalla ensimmäisten osuuskauppojen joukossa ottamassa näin laajalla rintamalla käyttöön uuden S-kaupat.fi-verkkokaupan. Tarvitsemme helppokäyttöisen ja tarpeiden mukaan kehittyvän palvelun vastataksemme ruoan verkkokaupan kiristyneeseen kilpailutilanteeseen. Odotamme innolla, että pääsemme kokemuksien ja asiakaspalautteiden myötä jalostamaan palvelua ja tuomaan siihen lisää asiakkaille mieluisia ominaisuuksia, toteaa Osuuskauppa Keskimaan verkkokauppapäällikkö Marko Hoffrén.

Ruoan verkkokaupassa ruokaostokset voi tehdä verkossa ja noutaa valittuna ajankohtana noutopisteeltä sekä osasta toimipaikoista tuotteet voi tilata kotiinkuljetuksena suoraan kotiovelle asti. Asiakkaiden suuntaan uusi verkkokauppapalvelu näkyy konkreettisimmin uusina noutopisteinä marketeissa.

− Asiakkaat pystyvät noutamaan tilatut tuotteet kätevistä noutolokerikoista. Noutolokerikoissa tuotteet säilytetään kylmiössä, jossa on oma lokerikko pakasteille. Uskomme, että tästä palvelusta tulee asiakkaiden ehdoton suosikki, Hoffrén ennustaa.

Tutustu S-kaupat.fi-palveluun: www.s-kaupat.fi


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, 010 767 3021, vesa.kyllonen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Hoffrén Marko, verkkokaupan kehityspäällikkö, 010 767 4180, marko.hoffren@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaan Mestarin Herkun kalatiski on saanut MSC-sertifioinnin. Kyseessä on WWF:n suosittelema ja arvostettu kestävästä kalastuksesta kertova sertifikaatti. Sertifioituja kalatiskejä on valtakunnallisesti S-ryhmässä vajaa parikymmentä.

Jyväskylän ydinkeskustassa, kauppakeskus Sokkarin pohjakerroksessa toimivan Mestarin Herkun kalatiski on saanut MSC-sertifioinnin. MSC:n sininen kalamerkki tarkoittaa, että kala tai äyriäistuote on peräisin luonnonvaraista kalaa pyytävästä kalastusyrityksestä ja jäljitettävissä kestävään lähteeseen. Kalatiskin lisäksi MSC-sertifioituja kala- ja äyriäistuotteita löytyy niin pakasteista, säilykkeistä, kalajalosteista kuin pakatuista kaloistakin.

− Mestarin Herkun kalatiskin henkilökunta on käynyt joulukuussa läpi ulkopuolisen auditoinnin, ja saimme virallisesti MSC-sertifikaatit tammikuussa. Sertifioidut tuotteet on helppo tunnistaa MSC:n sinisestä kalamerkistä, joka on yksi tunnetuimmista kalastusalan kansainvälisistä ympäristömerkeistä, kertoo Mestarin Herkun ruokamestari Joanna Laitinen.

− Mestarin Torilta löytyy todella laaja ja vaihtuva valikoima MSC-merkinnän saaneita ja vastuullisesti pyydettyjä ja vastuullisesti kasvatettuja eli ASC-merkinnän saaneita tuoreita kaloja, äyriäisiä, nilviäisiä ja erilaisia kalajalosteita. Lisäksi meillä on saatavilla useiden paikallisten kalastajien vastuullisesti pyytämiä kaloja. Paikalliset kalastajat mahdollistavatkin Mestarin Herkussa runsaan ja vaihtelevan valikoiman myös maukasta ja tuoretta lähikalaa, Laitinen täsmentää.

Mestarin Herkkuun kalaa toimitetaan useita kertoja viikossa Keski-Suomen järvistä, kuten muun muassa Päijänteeltä, Keiteleeltä, Konnevedeltä ja Kuuhankavedeltä. Sesongin mukaan tarjolla on vastuullisesti pyydettyä kuhaa, haukea, ahventa, madetta, muikkuja ja siikaa.

Osaamisen ja laadun takeena viime keväänä täysin uudistetusta Mestarin Herkusta löytyy Keski-Suomen ainoana ruokakauppana myös arvostettu Rôtisseurs-kilpi.

Lisätietoa kalan ympäristömerkeistä: https://wwf.fi/kalaopas/kalan-ymparistomerkit/

Tervetuloa Mestarin Herkkuun: https://mestarinherkku.fi/mestarinherkku/


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Mestarin Herkun ruokamestari Joanna Laitinen, joanna.laitinen@sok.fi, 050 5441138

Osuuskauppa Keskimaa, Mestarin Herkun myymäläpäällikkö Miikka Mikola, miikka.mikola@sok.fi, 050 5938326

Osuuskauppa Keskimaa, Mestarin Herkun apulaismyymäläpäällikkö Elisa Arkivuo, elisa.arkivuo@sok.fi, 040 5121899