Jyväskylän keskustassa vuodesta 1985 asti toimineen Rosso Kirkkopuiston toiminta loppuu elokuun lopulla. Rosso Kirkkopuiston henkilökunta siirtyy työskentelemään pääosin uuteen Rosso Jyväskylään tai muihin Keskimaan ravintoloihin.

Osuuskauppa Keskimaa ilmoitti toukokuun lopulla lopettavansa Rosso Kirkkopuiston toiminnan syksyn 2021 aikana. Vilkkaan ravintolakesän jälkeen Rosso Kirkkopuisto on päädytty sulkemaan lopullisesti elokuun lopulla. Vuodesta 1985 Jyväskylän keskustassa toimineen ravintolan ovet avataan viimeisen kerran asiakkaille sunnuntaina 29.8.2021.

− Rosso Kirkkopuistossa on vilkas kesä takana ja kesän taittuessa syksyksi Rosson henkilökuntaa tarvitaan jo avuksi Keskimaan muihin ravintoloihin, etupäässä vahvistamaan uuden Rosso Jyväskylän toimintaa, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Ravintolatoiminta Rosso Kirkkopuistossa lopetetaan hieman alkuperäistä suunnitelmaan aikaisemmin. Syynä tähän on jatkuva pula ammattitaitoisesta ravintolahenkilökunnasta.

− Alkuperäisen suunnitelman mukaan meillä oli toiveissa jatkaa toimintaa vielä pidemmälle syksyyn, mutta meillä ei ole mahdollisuuksia nykyisellä henkilöstömäärällä jatkaa ravintolan toimintaa enää elokuun jälkeen, Kunelius täsmentää.

Rosso Kirkkopuiston henkilöstö siirtyy ravintolan sulkemisen jälkeen Keskimaan muihin ravintoloihin. Keväällä avattu Rosso Jyväskylä on otettu vastaan jopa odotettua paremmin, joten suurin osa Rosso Kirkkopuiston henkilökunnasta pääsee jatkamaan työskentelyä uudessa Rossossa.

− Olen todella ylpeä meidän sitoutuneesta henkilökunnastamme, joka on tehnyt töitä suurella sydämellä ravintolassamme niin viimeisen kesän kuin kaikkien näiden vuosien ajan. Haikeana suljemme oven elokuussa viimeisen kerran ja lähdemme kukin kohti uusia haasteita. Suuret kiitokset kaikille asiakkaillemme ja upealle henkilökunnallemme menneistä vuosista Rosso Kirkkopuistossa, tiivistää Rosso Kirkkopuiston ravintolapäällikkö Tuula Sotamaa.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Mikko Parviainen, ryhmäpäällikkö, 010 767 3062, mikko.parviainen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Tuula Sotamaan, ravintolapäällikkö, 010 767 5472, tuula.sotamaa@sok.fi

 

Jyväskylän keskustassa vuodesta 1985 asti toiminut Rosso Kirkkopuiston toiminta loppuu syksyllä. Rosso Kirkkopuiston henkilökunnalle tarjotaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista toiminnan loppuessa. Keskimaa haluaa panostaa täysillä toukokuun alussa avattuun uuteen Rosso Jyväskylään.

Osuuskauppa Keskimaa Rosso Kirkkopuistoa koskevat yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Yt-neuvottelut koskivat koko Rosso Kirkkopuiston henkilöstöä, yhteensä kuutta (6) henkilöä. Kaksi viikkoa kestäneiden neuvottelujen päätyttyä on päätetty lopettaa Rosso Kirkkopuiston toiminta syksyn aikana. Kaikille Rosso Kirkkopuiston työtekijöille tullaan tarjoamaan töitä ensisijaisesti Keskimaan muista ravintoloista.

− Kerroimmekin jo yt-neuvottelujen alkaessa, että neuvottelujen taustalla on Rosso Kirkkopuiston vuokrasopimuksen päättyminen. Helatorstaina avatun Rosso Jyväskylän toiminta on lähtenyt onnistuneesti käyntiin ja haluamme keskittyä nyt täysillä uuden Rosson toimintaan. Nämä asiat puoltavat ratkaisuamme lopettaa Rosso Kirkkopuiston toiminta kesän jälkeen, toteaa Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

− Rosso Kirkkopuistossa meillä tulisi vastaan mittavat remontit, joten tämä on nyt oikea hetki tehdä päätös Rosson toiminnan lopettamisesta Kirkkopuiston miljöössä. Täytyy kuitenkin muistaa, että uusi Rossomme sijaitsee vain muutaman korttelin päässä Kirkkopuistosta, Kunelius lisää.

Rosso Kirkkopuisto on ensimmäinen Rosso Jyväskylässä ja se on toiminut nykyisellä paikalla vuodesta 1985 lähtien. Rosso Kirkkopuiston toiminta tullaan lopettamaan kesän jälkeen, todennäköisesti syyskuun loppuun mennessä.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, Mikko Parviainen, ryhmäpäällikkö, 010 767 3062, mikko.parviainen@sok.fi

 

Rosso Jyväskeskuksen YT-neuvottelut ovat päättyneet. Osuuskauppa Keskimaa on päättänyt lopettaa Rosso Jyväskeskuksen toiminnan 31.12.2020 mennessä. Rosso Jyväskeskuksen työntekijöille tarjotaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista. Uuden Rosson avaaminen Jyväskylän keskustaan keväälle 2021 on suunnitteilla.


Osuuskauppa Keskimaan Rosso Jyväskeskuksen henkilökuntaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet 1.12.2020. YT-neuvottelut koskivat koko Rosso Jyväskeskuksen henkilöstöä, yhteensä 12 henkilöä. Kaikille työntekijöille tarjotaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista. Neuvottelujen taustalla oli Jyväskylän keskustassa sijaitsevan Rosso Jyväskeskuksen vuokrasopimuskauden päättyminen vuoden lopulla.

− Rosso Jyväskeskuksen vetovoimaisuus on ollut laskussa jo useamman vuoden, joten haluamme nyt tunnustella uusia mahdollisuuksia Jyväskylän keskustassa. Ravintolabisnes on jatkuvaa uudistumista ja tämä on yksi kehitysaskel kohti tulevaisuutta, toteaa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat ainoastaan Jyväskeskuksen Rosson toimintaa.  Toisessa Keskimaan omistamassa Rosso Kirkkopuistossa toiminta jatkuu normaalisti.

 

Uusia suunnitelmia uudessa kohteessa

Osuuskauppa Keskimaa on allekirjoittanut Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiön kanssa 1.12.2020 vuokrasopimuksen Asemakatu 4:n liikekiinteistön tiloista Vapaudenkadun ja Asemakadun kulmauksesta. Entisiin Ravintola Noén ja vieressä sijainneeseen Arffmanin tiloihin on suunnitteilla uusi Rosso.

− Vuokrasopimus on juuri allekirjoitettu, joten suunnitelmat ovat vielä alkuvaiheessa. Tavoitteenamme on päästä avaamaan täysin uudistunut Rosso näihin tiloihin kevään 2021 aikana, Kunelius kertoo.
−Haluamme edesauttaa osaltamme Jyväskylän keskustan elinvoimaisuuden kehittymistä. Keskusta avautuu yhä enemmän tulevina vuosina sataman suuntaan niin uuden torin kuin sataman kehittymisenkin vuoksi. Liikepaikkana näemme tässä tulevaisuuden potentiaalia, etenkin kun pääsemme nyt yhdistelemään useampia liiketiloja suuremmaksi ravintolakokonaisuudeksi.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja, 010 767 3060

Osuuskauppa Keskimaa, Mikko Parviainen, ryhmäpäällikkö, 010 767 3062