Keskimaa rakentaa uuden S-marketin Jyväskylän keskustan läheisyyteen


1.6.2023

Osuuskauppa Keskimaa rakentaa uuden S-marketin Jyväskylään Voionmaankadulle. Rakennustyöt alkavat lokakuussa 2023 nykyisen kiinteistön purkamisella. Uuden S-marketin on määrä valmistua syksyllä 2024.

Vuonna 2021 Osuuskauppa Keskimaa teki kiinteistökaupan Voionmaankadulla sijaitsevasta kiinteistöstä, jossa tällä hetkellä toimii K-market Ruokavinkki. Nykyisen toimijan vuokrasopimus kiinteistössä päättyy syyskuun 2023 loppuun.

− Vuonna 2021 hankkimamme kiinteistö ostettiin tulevaisuuden liiketoimintatarpeita silmällä pitäen. Nyt on tullut hetki toteuttaa suunnitelmamme. Olemme tutkineet erilaisia vaihtoehtoja liikepaikan kehittämiseksi ja päädyimme nykyisen, yli 50 vuotta vanhan, kiinteistön purkamiseen ja uuden nykyaikaisen liikekiinteistön rakentamiseen. Tavoitteemme on, että rakennusprojekti etenee sujuvasti ja valmistuu mahdollisimman nopeasti. Tämä on ehdottomasti pitkän tähtäimen investointi tälle keskeiselle liikepaikalle Jyväskylän yliopiston ja Hippoksen naapuriin, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Voionmaankadun liikepaikalle rakennetaan noin 1 000 neliön kiinteistö, mikä mahdollistaa valikoimaltaan S-marketin kokoisen myymälän rakentamisen.

− Aloitamme nykyisen kiinteistön purkutyöt Voionmaankadulla lokakuussa 2023. Tontille rakennettavan myymälän pinta-ala tulee olemaan jopa tuplasti suurempi kuin tällä hetkellä toimivan K-marketin pinta-ala. Huolellisella suunnittelulla pystymme kuitenkin säilyttämään parkkipaikkojen määrän piha-alueella. Rakentamisessa ja kalustamisessa tulemme satsaamaan erityisesti energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen, Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen täsmentää.

S-marketin uudisrakennuksen investointi on noin 5,2 miljoonaa euroa. Rakennusprojekti alkaa lokakuussa 2023 ja uusi myymälä on määrä avata alkusyksystä 2024. Rakennusvaiheen aikana lähimmät Keskimaan ruokakaupat ovat Jyväskylän keskustassa sijaitsevat S-market Kolmikulma ja Mestarin Herkku sekä Laajavuoren suunnassa ympärivuorokautisesti palveleva S-market Savela.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, kauppaneuvos, antti.maatta@sok.fi, 010 767 3011
Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, vesa.kyllonen@sok.fi, 0107673021
Osuuskauppa Keskimaa, Jarno Minkkinen, ryhmäpäällikkö, jarno.minkkinen@sok.fi, 010 767 3039