Keskimaa vuokraa Villenkulman tontin Saarijärven kaupungille


28.2.2022

Osuuskauppa Keskimaa ja Saarijärven Kaupunki ovat solmineet maanvuokrasopimuksen Villenkulman tontista Saarijärvellä. Keskimaa purkaa S-marketin viereisellä tontilla sijaitsevan vanhan rakennuksen kevään 2022 aikana. Saarijärven kaupungilla on tavoitteena kehittää aluetta tuomalla sinne uusia viihtyvyyttä tukevia palveluita.

Osuuskauppa Keskimaa ja Saarijärven Kaupunki ovat solmineet maanvuokrasopimuksen S-marketin viereisestä Villenkulman tontista (-27-384). Sopimuksen mukaisesti Keskimaa purkaa vanhan Villenkulman rakennuksen kevään 2022 aikana, jonka jälkeen Saarijärven kaupunki teettää tontille maanrakennus- ja maisemointityön. Saarijärven keskustassa sijaitsevalle tontille on tarkoitus kehittää viihtyvyyttä ja kaupungin elävöittämistä tukevaa toimintaa, kuten esimerkiksi pop-up-kioski, -ravintola tai -kahvio.

− Olemme erittäin iloisia, että keskusta-alueen elävöittämistä saadaan tältä osin liikkeelle. Toivomme, että saisimme alueelle jo ensi kesäksi elämää ja uusia palveluita. Saarijärven kaupunki haluaa kiittää Keskimaata erittäin hyvistä neuvotteluista ja heidän halukkuudestaan lähteä edistämään Saarijärven keskusta-alueen jatkokehittämistä, toteaa Saarijärven kaupunginjohtaja Satu Autiosalo.

− Olemme Saarijärven kaupungin kanssa avoimia neuvottelemaan tontin vuokraamisesta myös pidempiaikaisesti jollekin toimijalle, joka haluaisi investoida tontille rakennettavaksi uuden keskustapalveluita tukevan liikerakennuksen, kuten esimerkiksi ravintolan tai kahvilan. Tontti on hyvällä sijainnilla ja siinä on esimerkiksi liittymät jo valmiina, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan liikepaikkapäällikkö Tapio Virtanen.


Lisätietoja:

Saarijärven Kaupunki, kaupunginjohtaja Satu Autiosalo satu.autiosalo@saarijarvi.fi

Osuuskauppa Keskimaa, liikepaikkapäällikkö Tapio Virtanen tapio.virtanen@sok.fi, 010 767 3024