Keskimaa yhteistyökumppaniksi Uuraisten elinvoimahankkeessa


17.6.2021

Osuuskauppa Keskimaa ja Uuraisten kunta ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Uuraisten elinvoimahankkeesta. Uuraisten kunta on hakenut yhteistyökumppania, jonka kanssa Uuraisten keskustaan käynnistetään kaavoitus uuden liikekiinteistön rakentamiseksi. Keskimaan suunnitelmissa on rakentaa alueelle uusi päivittäistavarakauppa sekä ABC-polttoaineiden kylmäasema. Alustavan suunnitelman mukaisesti kohde valmistuu syksyllä 2023.

Osuuskauppa Keskimaan on osallistunut Uuraisten kunnan järjestämään elinvoimahankkeeseen liittyvään yhteistyökumppanin hakuun. Kunta on hakenut yhteistyökumppanikseen toimijaa, joka sitoutuu rakentamaan osoitetulle määräalalle vähintään 800 neliön vähittäistavarakaupan yksikön.

Kumppanuushakemuksen ja sitä seuranneiden neuvottelujen tuloksena Osuuskauppa Keskimaa on valittu Uuraisten kunnan kumppaniksi hankkeessa. Osuuskauppa Keskimaa on suunnitellut rakennuttavansa tontille noin 800-900 neliön päivittäistavarakaupan. Päivittäiskauppa tullaan rakentamaan energiatehokkaaksi aurinkopaneeliratkaisuilla, modernilla co²kylmälaitejärjestelmillä sekä tehokkaalla kylmälämmöntalteenotolla Keskimaan 2025 hiilinegatiivisuustavoitteiden mukaisesti. Lisäksi suunnitelmissa on toteuttaa uuden myymälän piha-alueelle moderni ABC-polttoaineiden kylmäasema.

− Meille on tärkeää olla mukana kehittämässä palveluitamme eri puolilla Keski-Suomea ja haluamme osaltamme edesauttaa Uuraisten elinvoimaisuutta. Nykyinen Sale-liikekiinteistö alkaa käydä liian pieneksi ja toisaalta haluamme investoida vastuullisesti myös moderneihin energia- ja ympäristöteknisiin ratkaisuihin tulevan kiinteistön suhteen, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Uuden myymälän suunnittelu on vielä alussa, mutta tahtotilana Keskimaalla on rakentaa alueen asiakkaita entistä paremmin palveleva kokonaisuus.
−  Haluamme päästä kehittämään kauppaa paikallisten asiakkaiden tarpeisiin ja pitää huolta alueen palveluista osaltamme. Tavoitteenamme on tarjota kunnan asukkaille uudessa myymälässä sellainen valikoima, että heillä on yhä vähemmän tarvetta asioida ruokaostoksilla oman kunnan ulkopuolella, Kyllönen täsmentää.

− Julkisen hakuprosessin kautta saimme yhteistyökumppaniksi Keskimaan, jonka uusi kaupanyksikkö vahvistaa kunnan keskustaajaman elinvoimaa. Lähistöllä sijaitsevat mm. koulu, kirjasto, terveysasema, puisto sekä parhaillaan rakenteilla oleva uusi urheilu- ja tekonurmikenttä, kertoo kunnanjohtaja Juha Valkama.

Alustavan aikataulun mukaisesti kaavamuutos laitetaan vireille elokuussa 2021 ja kaavamuutoksen olisi määrä valmistua joulukuulle 2022, jolloin kohde valmistuisi syyskuulle 2023. Osuuskauppa Keskimaa on myös sitoutunut osallistumaan alueen infra- ja kaavoituskustannuksiin.

Yleisesittely Uuraisten kunnasta:

Uurainen on n. 3700 asukkaan kunta Jyväskylän kaupunkiseudulla. Varsinkin lapsiperheiden suosima Uurainen tarjoaa asukkailleen puhtaan, luonnonläheisen ja turvallisen elinympäristön. #uurainen #sennäkeesuunmuodosta

Lisätietoa Uuraisten elinvoimahankkeesta:
https://uurainen.fi/ajankohtaiset/kunta-hakee-yhteistyokumppania-elinvoimahankkeeseen/


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, 040 837 5509,  vesa.kyllonen@sok.fi
Uuraisten kunta, Juha Valkama, kunnanjohtaja, 040 552 5703, juha.valkama@uurainen.fi