Keskimaan ABC-latausverkosto laajenee Jämsään


9.11.2022

Osuuskauppa Keskimaa on avannut maanantaina 7.11.2022 uuden sähköautojen suurteholatausaseman S-market Jämsän yhteyteen. Loppuvuoden aikana ABC-latauspalvelut laajenevat Jyväskylässä Sokoksen parkkihalliin ja ensi vuoden puolella päästään avaamaan myös ABC Vaajakoskelle ja Keljon Prismalle suurteholatausasemat.

Osuuskauppa Keskimaan  ABC-latausasemien verkosto on laajentumassa lähikuukausina 11 latausasemaan. Uusia latausasemia on rakenteilla ABC Vaajakoskelle, Keljon Prisman yhteyteen sekä Jyväskylän Sokoksen parkkihalliin. Jämsässä maanantaina avattu ABC-latausasema on Keskimaan ensimmäinen S-marketin yhteyteen avattu sähköautojen latausasema.

− Olemme iloisia, että pääsemme avaamaan ABC-suurteholatausaseman Jämsään. Haluamme palvella Keski-Suomen pääväylien hyvillä sijainneilla ja suurteholatauksilla asiakkaidemme jatkuvasti kasvavia lataustarpeita. S-market Jämsän sijainti 9-tien varressa ja lähellä Himoksen tapahtumakeskusta luo hyvän mahdollisuuden palvella liikkuvia asiakkaita sekä ruokakaupan, että latausaseman palveluilla. Erityisesti odotamme Himos-keskuksen päiväkävijöitä, taustoittaa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

Jämsän ABC-latausaseman kokonaislatausteho on lähes 250 kW, josta suurteholataukseen on varattu noin 200 kW. Latausasemalla on kuusi latauspistettä, joista kolme on suurteholatauspisteitä, yksi teholatauspiste ja kaksi peruslatauspisteitä. Latausasemalla voi ladata yhtä aikaa kuutta autoa.

− Jatkamme määrätietoisesti investointeja nopeasti kasvavan sähköautoilun palveluun rakentamalla sekä tehostamalla ABC-latausasemiamme. Sähköautoilijoiden palveluvalmiutemme on kehittynyt nopeasti tämän vuoden aikana. Jämsän jälkeen seuraavana avaamme Sokkari-kauppakeskuksen parkkihallin peruslatausaseman, palvelemaan kaupungilla asioivien tarvetta. ABC Vaajakosken ja Keljon Prisman latausasemat pääsemme avaamaan ensi vuoden alussa, Tervanen jatkaa.

ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Latausasemat täydentävät ABC:n uusiutuvien liikenne-energioiden tarjontaa. Bensiiniautoilijoille on jo tarjolla kotimainen ympäristöystävällinen Eko E85-korkeaseosetanoli ja dieselautoilijoille täysin fossiilivapaa Nero Diesel.

ABC-latauksessa asiointi tapahtuu ABC-mobiililla. ABC-mobiiliin voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin tai yritysasiakkaiden tarpeisiin soveltuvan S-Business-kortin. ABC-latauksista kertyy asiakasomistajille Bonusta. ABC-latauksen veloitus perustuu asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin.


Osuuskauppa Keskimaan ABC-latausverkosto:

ABC Joutsa: suurteholatausasema

ABC Palokka: suurteholatausasema

ABC Viitasaari: suurteholatausasema

Prisma Palokka, Jyväskylä: suurteholatausasema

Prisma Seppälä, Jyväskylä: peruslatauspiste

Original Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä: peruslatauspiste

Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä: peruslatauspiste

S-market Jämsä, Jämsä: suurteholatausasema

 


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

 

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa  Löydä ABC-asema | ABC-asemat (abcasemat.fi)