Keskimaan ABC-latausverkosto laajenee Viitasaarella ja Jyväskylässä


18.2.2022

Osuuskauppa Keskimaa on avannut perjantaina 18.2.2022 uuden sähköautojen suurteholatausaseman Viitasaaren ABC-liikennemyymälän yhteyteen. Seuraavalla viikolla ABC-latauspalvelut laajenevat Jyväskylässä Original Sokos Hotel Alexandran sekä Seppälän Prisman yhteyksissä.

Osuuskauppa Keskimaa on avannut neljännen suurteholatausasemansa Viitasaaren ABC-liikennemyymälän yhteyteen perjantaina 18.2.2022. Latausaseman kokonaislatausteho on lähes 250 kW, josta suurteholataukseen on varattu noin 200 kW. Latausasemalla on kuusi latauspistettä, joista kolme on suurteholatauspisteitä, yksi teholatauspiste ja kaksi peruslatauspisteitä. Yhtä aikaa latausasemalla voi ladata kuutta autoa.

–  Olemme iloisia ehtiessämme avaamaan pohjoiseen Keski-Suomeen kovasti toivotun suurteholatausaseman juuri ennen eteläsuomalaisten hiihtolomaviikon alkua. Viitasaaren sijainti nelostien varrella, sinisen tien risteyksessä, tarjoaa monesta eri suunnasta tuleville sähköautoilijoille heidän pidemmille matkoilleen kaipaaman nopean suurteholatausmahdollisuuden, Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen toteaa.

Jyväskylässä latausasemat Original Sokos Hotel Alexandran ja Seppälän Prisman yhteyteen

Jyväskylässä ABC-lataus laajenee tiistaina 22.2. Original Sokos Hotel Alexandran yhteyteen ja perjantaina 25.2. Seppälän Prisman yhteyteen. Hotellin latausasemalle tulee kuusi asiakkaiden pidempää viipymää palvelevaa peruslatauspistettä ja Prisma Seppälän yhteyteen neljä asiakkaiden marketasiointia tukevaa peruslatauspistettä. Prismassa latauspisteet sijoittuvat Prisman parkkihalliin.

− Pääväylien varressa haluamme palvella asiakkaidemme pidempien matkojen lataustarpeita suurteholatauksella. Sokos hotellin ja Prisma Seppälän ABC-lataukset on mitoitettu asiakkaidemme pidemmän viipymän ja marketasioinnin mukaisesti, Tervanen täsmentää.

Keski-Suomen sähköautoilijoiden palveluvalmius on kehittynyt nopeasti. Tammikuussa Keskimaa avasi ABC-suurteholatausasemat Joutsan sekä Palokan ABC-liikennemyymälöiden yhteyteen.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

Kaikki ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.
− ABC-lataus täydentää erinomaisesti uusiutuvien liikenne-energioiden tarjontaamme. Bensiiniautoilijoille meillä on jo tarjolla kotimainen ympäristöystävällinen Eko E85-korkeaseosetanoli ja dieselautoilijoille täysin fossiilivapaa Nero Diesel. ABC-latausverkoston rakentaminen on meille asiakkaiden palvelujen kehittämisen ohella osa vihreää siirtymää, muistuttaa Tervanen.

ABC-latauksessa asiointi tapahtuu ABC-mobiililla. ABC-mobiiliin voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin. ABC-latauksista kertyy asiakasomistajille Bonusta. ABC-latauksen veloitus perustuu asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin.

Osuuskauppa Keskimaan ABC-latausverkosto:

ABC Joutsa: suurteholatausasema
ABC Palokka:
suurteholatausasema
ABC Viitasaari: suurteholatausasema
Prisma Palokka, Jyväskylä:
suurteholatausasema
Prisma Seppälä, Jyväskylä: peruslatauspiste (25.2.2022 alkaen)
Original Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä: peruslatauspiste (22.2.2022 alkaen)

Kuva: Timo Heikkala

Lisätietoja:
Osuuskauppa Keskimaan, Heikki Tervanen, toimialajohtaja, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa  ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).