Ravintola Frans & Sandra uudistuu – huippuammattilaisten suunnittelema ruokalista perustuu klassiseen ranskalaiseen keittiöön, ja koko viinilista on saatavilla laseittain


30.1.2025

Jyväskylän suosittu ranskalaisesta keittiöstä tunnettu Frans & Sandra esittelee uuden, huippuammattilaisten suunnitteleman menun, joka tuo esille Ranskan alueelliset herkut ja makuaarteet. Helmikuusta alkaen asiakkaat pääsevät nauttimaan monipuolisista ruoka- ja juomakokonaisuuksista, jotka tekevät ruokailusta elämyksellisen kokemuksen.

Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran yhteydessä toimiva Frans & Sandra on osa Frans & les Femmes -ravintolaketjua, joka on tunnettu korkeasta asiakastyytyväisyydestä ja laadukkaasta palvelusta. Uudistuksen myötä ranskalaistyylinen ravintola tarjoaa entistä houkuttelevamman vaihtoehdon niin arjen hemmotteluun kuin erityisiin juhlahetkiin.

− Alkuvuoden aikana olemme kehittäneet ja kouluttaneet henkilökuntaamme uusien makujen, ruokatuotteiden ja ruokailukokemusten osalta. Uusi menu sisältää klassisia ranskalaisia ruokalajeja, ja olemme tuoneet takaisin myös asiakkaiden suosikkiannoksia vuosien varrelta. Lisäksi olemme laajentaneet valikoimaamme uusilla cocktaileilla, oluilla ja siidereillä. Uusi viinilistamme kattaa Ranskan tärkeimmät viinialueet, ja kaikki viinit, mukaan lukien ranskalaiset suosikit crémant ja samppanja, ovat saatavilla laseittain, iloitsee Frans & Sandran ravintolapäällikkö Saara Tani.

Uudistuksen myötä klassikoksi noussut Frans & Sandran härkäruukku tekee kauan odotetun paluun. Se on päivitetty nykypäivään pitkään haudutetulla häränposkella ja kastikkeeseen on tuotu mielenkiintoista makua kuivatuista tateista. Lisukkeena perunapyree, joka on maustettu ruskistetulla voilla, pikkelöidyillä sinapinsiemenillä ja lehtiyrteillä.

− Uudistettu ruokailukokemus ja uusi menu ovat asiakkaidemme saatavilla ensimmäistä kertaa perjantaina 31.1. Odotamme innolla asiakkailtamme saamaamme palautetta, jonka avulla voimme kehittää palvelukokonaisuuttamme entistäkin paremmaksi, Tani lisää.

Gastronomian huiput mukana uudistuksessa

Uudistusta on ollut toteuttamassa Pahe Cateringin kokeneet gastronomit Pasi Pärssinen ja Heikki Liekola. Pärssinen on keittiöalan ammattilainen, jolla on yli 25 vuoden ura ja monipuolinen kokemus ravintolatoiminnasta, tuotekehityksestä sekä suurten tapahtumien menujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on toiminut Suomen kokkimaajoukkueessa sekä valmentanut tulevia huippukokkeja.

Pahe Cateringin Pasi Pärssinen koulutti Frans & Sandran keittiöhenkilökuntaa uudistuneen ruokalistan saloihin.

Pahe Cateringin Pasi Pärssinen koulutti Frans & Sandran keittiöhenkilökuntaa uudistuneen ruokalistan saloihin. Kuva: Jani Rutanen

Liekola on kerännyt tietotaitoa kansainvälisissä Michelin-ravintoloissa sekä keittiömestarina Suomen parhaimmiksi rankatuissa ravintoloissa. Hän on Vuoden Kokki 2014 ja osallistunut kokkimaajoukkueessa alan Olympialaisiin. Liekola on kuulunut Suomen Bocuse d´Or -joukkueeseen, minkä lisäksi hän toimii kilpailuvalmentajana ja päätuomarina alan huipputapahtumissa.

− Menussa on nyt teroitettu ja terävöitetty ranskalaista kulmaa ruokaan. Toimme ruuan emämaasta menulle muutamia kaikkien tuntemia klassikkoannoksia huolellisesti alusta asti talossa tehtyinä. Tartar jauhetaan päivittäin itse, kastikkeisiin on haettu syvyyttä kiehtovilla makuyhdistelmillä ja syntisen herkulliset croque monsieur tai quiche lorraine sopivat niin pieneen kuin isompaakin nälkään, kuvaavat Heikki Liekola ja Pasi Pärssinen.

Uudistus tuo vetovoimaa jyväskyläläiseen ravintolatarjontaan

Frans & les Femmes -ketju aloitti toimintansa vuonna 1987 Fransmanni-nimellä. Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran yhteydessä toiminut Fransmanni uudistui Frans & Sandraksi vuonna 2018. Muut ketjun ravintolat sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa ja Rovaniemellä.

− Makumaailmaltaan uudistuva Frans & Sandra vahvistaa entisestään Jyväskylän ravintolakulttuuria ja tarjoaa jyväskyläläisille ja kaupungissa vieraileville kiehtovan vaihtoehdon klassisesta rankalaisesta keittiöstä. Ravintola on houkutteleva vaihtoehto niin arjen laatuaikaa arvostaville kuin erityisten juhlahetkien viettäjille, toteaa Original Sokos Hotel Alexandran hotellijohtaja Hannu Nirkkonen.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, Saara Tani, Frans&Sandran ravintolapäällikkö, 010 785 1052, saara.tani@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, Hannu Nirkkonen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Alexandra ja Solo Sokos Hotel Paviljonki, 010 785 1006, hannu.nirkkonen@sok.fi