ABC-maailma kiehtoo rekrykokkia


27.6.2022

Keskimaan rekrykokkikoulutettava Marena ”Manta” Torstensson on työssäoppimassa ABC Vaajakoskella. Hän toivoo, että edessä on pitkä työsuhde Keskimaalla..

Teksti ja kuva: Kristiina Tammitie

 

– Huomasin työkkärin nettisivuille ilmoituksen Keskimaan rekrykokkikoulutuksesta ja innostuin välittömästi. Olen aina tykännyt ruoan laittamisesta ja liikennemyymälämaailma kiehtoo. Sanoinkin heti haastattelussa, että haluaisin Apsille, koska työ on hyvin monipuolista. Olen myös tottunut kolmivuorotyöhön, Manta kertoo.

Hän on aiemmin tehnyt kaupassa kassahommia, muun muassa Satakunnan Osuuskaupassa Porissa. Pitkästi toistakymmentä vuotta Manta on ollut hoitoalalla. Alan vaihtaminen konkretisoitui, kun eteen tuli mahdollisuus oppia uusi ammatti työtä tekemällä.

Keskimaan rekrykokkikoulutus alkoi huhtikuun alussa Gradian Priimuksen kampuksella. Parin viikon teoriajakson ja ruoanlaiton perustaitojen kertaamisen jälkeen rekrykokkikoulutettavat siirtyivät työharjoitteluun toimipaikkoihin. Manta pääsi toivomustensa mukaisesti Vaajakosken Apsille.

– Harjoittelujakso kestää kesäkuun loppuun. Jos se sujuu hyvin, pääsen jatkamaan töissä ja syksyllä olisi mahdollisuus opiskella lisää oppisopimuskoulutuksella. Kieltämättä jännittää, opinko työn niin, että saan jäädä tänne. Toivon sitä todella, koska uskon, että tämä on oikea paikka minulle. Minulla on Keskimaasta työantajana hyvin positiivinen käsitys.

Manta kertoo saaneensa ABC:llä hyvän vastaanoton. Ensi alkuun hän on valmistanut tuotteita kahvilinjaston vitriiniin ja päässyt huolehtimaan noutopöydästä.

– Minut on otettu todella hyvin vastaan. Kaikkeen tekemiseen on saanut opastusta ja neuvoja. Olen myös itse aktiivinen ja kysyn rohkeasti. Ensimmäiset pari päivää oli pää pyörällä, mutta nopeasti työ on alkanut tuntua omalta.