Hyvää työtä!


4.7.2022

Keskimaalla on perinteisesti palkittu vuosittain vuoden esihenkilöt, jotka ovat onnistuneet toimipaikoissaan esimerkillisesti asiakastyytyväisyydessä sekä henkilöstön ja myynnin johtamisessa. Yksi Vuoden esihenkilö -palkinnon saaneista on Keuruun S-marketissa marketpäällikkönä työskentelevä Minna Varjoranta.

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Anne Kalliola

 

Kolmekymmentä vuotta sitten Varjoranta oli päättänyt pitää välivuotta lukiosta ja pääsi työskentelemään Jämsän S-markettiin – siitä alkoi yhteinen matka keskimaalaisten kanssa.

- Jämsän S-marketissa pääsin työskentelemään monenlaisissa tehtävissä, muun muassa leipätuoteryhmän vastaavana, S-pankin esiasteen Säästökassan vastuuhenkilönä ja käyttötavaravastaavana. Nyt kun katsoo peruutuspeiliin, on tultu kyllä todella pitkälle siitä, kun leipätilaukset tehtiin faxilla, Bonuksia laskettiin omin käsin ja työvuorosuunnittelussa oli viivoitin, lyijykynä ja kumi ahkerassa käytössä, naurahtaa Varjoranta.

Kaupanalan kehityksen lisäksi Varjoranta on ollut mukana monen työkaverin ammattilaiseksi kasvamisen matkalla. Tämän hän kokee myös merkityksellisimmäksi asiaksi työssään. Ennen kuin hän pääsi auttamaan alan uusia tekijöitä löytämään polkunsa, oli löydettävä oma tie, sille matkalle päädyttiin yhden rohkean kokeilun kautta.

- Vuosituhannen vaihteessa silloinen ryhmäpäällikkö houkutteli minut lähtemään mukaan esimiesvalmennukseen. Kävin valmennuksen ja huomasin, että Petäjäveden S-markettiin haettiin esimiestä, hain paikkaa kokeilumielessä. Kyseinen pesti ei osunut kohdalleni, mutta pian minulle soitettiin ja tarjottiin paikkaa Haapamäen Salesta. Selvitin kartalta missä Haapamäki on ja otin paikan vastaan.

Haapamäeltä Varjorannan matka kulki Jämsänkosken S-marketin kautta Keuruun S-markettiin. Maakuntamatkailun varrella ovat tulleet tutuksi monet asiakkaat ja liuta ihania työkavereita.

Ihminen edellä

Keuruun S-marketissa Varjorannan tärkein työtehtävä on henkilöstöjohtaminen. Ihmisten sekä koko työyhteisön eteenpäin vieminen omalla ammattitaidolla, ja polun rakentaminen kohti yksilöiden kuin liiketoiminnan päämääriä.

- Se että näen muiden kehittyvän ja puhkeavan kukkaan on minulle suurin palkinto työstäni. Toimipisteemme voi kukoistaa vain, jos ihmisemme kukoistavat, he ovat avainasemassa niin asiakkaiden tyytyväisyyden, kuin liiketoiminnan mittareiden saavuttamisen kannalta. Yksin ei kukaan pääse hyviin tuloksiin, taustalla on aina hyvä tiimi. Vuoden päällikkö -palkinto merkkaa tästäkin syystä erityisen paljon.

Keskimaan Vuoden 2021 esihenkilöt: 

Marketpäällikkö Katja Hyötyläinen S-market Äänekoski, ravintolapäällikkö Paula Janhonen ravintola VENN ja Green EGG, marketpäällikkö Minna Varjoranta sekä S-market Keuruu hotellipäällikkö Kirsi Tarkkanen Solo Sokos Hotel Paviljonki.

Lue lisää: Keskimaan vuoden esihenkilöt palkittiin - Osuuskauppa Keskimaa