Myyjän työn “Behind the scenes” -materiaali kiinnostaa: Juha Nikkolan videota on katsottu jo yli 60 tuhatta kertaa


8.9.2022

Juha Nikkola latasi Osuuskauppa Keskimaan TikTokkiin videon, jossa hän kertoo, mikä on pahinta mitä on löytänyt pullokoneesta. Videota on katsottu jo yli 60 tuhatta kertaa.

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Tero Takalo-Eskola

 

- Halusin avata Keskimaan TikTok-tilillä mitä kaikkea myyjän arkeen kuuluu, ja mitä tapahtuu asiakkaiden silmien ulottumattomissa. Videolla kerron mitä pullonpalautuskoneen taustalla tapahtuu ja mikä on pahinta mitä olen koneesta löytänyt. Enpä arvannut, että videoni herättäisi näin paljon kiinnostusta, Nikkola naurahtaa.

Pullokoneeseen eksyy monenlaista sinne kuulumatonta. Pahimman muistijäljen on jättänyt infernaalisen hajun terästämä yllätys.

- Haju oli melkoinen, kun pullokonetta tyhjentäessä vastaan tuli iso virvoitusjuomapullo, jonka sisällä oli puoliksi sulanut hiiri.

Osana isoa sometiimiä

Keskimaan liiketoiminnoilla on yhteensä noin 150 sometiliä. Sometiimeissä on mukana 450 työntekijää ympäri Keski-Suomen. Tähän porukkaan myös Nikkola kuuluu, niin oman työpaikkansa Jämsän S-marketin kuin Keskimaan somelähettilästoiminnan kautta.

- Työskentelen Jämsän S-marketissa saatavuusvastaavana teollisten päivittäistavaroiden ja juomaosaston puolella. Lisäksi olen osa markettimme sometiimiä. Keväällä lähdin mukaan myös Keskimaan somelähettiläisiin. Ajattelin, että ei kai se ota, jos ei annakaan. Aina kannattaa lähteä kokeilemaan uutta.

Somelähettiläät ovat Keskimaan eri toimialojen työntekijöitä, jotka kertovat työstään Keskimaan Instagramissa ja TikTokissa. Keskimaa tarjoaa kaikille sometiimiläisille apua, tukea ja koulutusta somettamisen tueksi. Tilien kautta näytetään asiakkaille millaista arki on eri toimialoilla ja millaista on olla keskimaalainen, kaupallista puolta unohtamatta.

- Pyrimme tekemään sisältöä aina ihminen edellä. Katsomme tiimin kanssa mitä on kaupallisesti tulossa ja mitä mielenkiintoista on meneillään. Heittelemme ideoita ja sovimme kuka tiimistä ottaa koppia toteutuksesta. Kaupan alan monipuolisesta työstä näkyy asiakkaalle vain murto-osa. Haluan päästä avaamaan mitä kaikkea liikkeessämme tehdään, ennen kuin tuotteet löytyvät kaupan hyllyiltä.

Korona-aika nosti arvostusta työnantajaa kohtaan

Nikkola on työskennellyt reilut 12 vuotta Keskimaalla. Vuosien sisään on mahtunut useampia toimipisteitä ja vastuualueita.

- Olen viihtynyt Keskimaalla hyvin, työnantaja on vakaa, tarjoaa hyvät työsuhde-edut ja paljon mahdollisuuksia työn monipuolistamiseen.

Koronan myötä Nikkola kokee Keskimaan inhimillistyneen lisää ja tuoneen ison organisaation lähemmäksi työntekijöitään.

- Korona-aikaan toimitusjohtajamme Antti Määttä alkoi tekemään videotervehdyksiä sisäiseen ryhmäämme joka perjantai. Ne toivat ison yrityksen yhä lähemmäksi kaikkia työntekijöitään ja yhtenäisti koko porukan. Mieltäni on lämmittänyt myös se, kun Keskimaan ravintoloita suljettiin, etsittiin jokaiselle ravintolapuolen tekijälle uusi paikka talon sisältä. Ketään ei jätetty.

Me tarjoamme mahdollisuuksia, sinä päätät mihin tarttua

Keskimaalla voit käyttää omaa potentiaaliasi eritavoin ja omaan tilanteesi sopien. Tarjoamme mahdollisuuksia, sinä päätät mihin tarttua. Tule osaksi työyhteisöämme, etsimme työntekijöitä, emme robotteja!

 

Lue lisää uratarinoitamme, tutustu henkilöstöetuihimme ja katso avoimet paikkamme: keskimaa.fi/rekry