Kaj Honkanen palasi ravintola-alalle – lue mikä alassa vetää puoleensa


15.9.2022

Työvuoroni päätteeksi kymmenet ihmiset lähtevät iloisena kotiin. Voin oman työni kautta vaikuttaa monien elämään ja tuoda hymyn lukuisille kasvoille, voiko tätä parempaa työtä olla!

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Tero Takalo-Eskola

 

Kaupan työntekijä, projektimyyjä, poke, talonrakentaja - mitäpä jyväskyläläisen Ravintola Revolutionin vuoropäällikkö Kaj Honkanen ei olisi tehnyt. Löytyypä taustalta myös insinööriopintoja sekä nuorisotyötä. Miehestä on moneksi, mutta omimmillaan hän on kuitenkin ravintola-alalla.

- Olen tehnyt monenlaisia töitä, mutta veri on aina vetänyt ravintola-alalle. Pidän siitä, että voin tehdä vuorotyötä, en ole aamuihminen. Niin sanottu normaali maanantaista perjantaihin klo 8–16 työ ei ole minua varten. Kun ympärillä tapahtuu ja on hieman hektistä, tunnen oloni kotoisimmaksi, naurahtaa Kaj.

 

Aitoa iloa

Ravintola-alalla ei tule tylsää. Päivät täyttyvät aidoista kohtaamisista, asiakkaiden ilosta ja ilahduttamisesta.

- Pääsen kokemaan asiakkaiden kanssa lukuisia mieleen jääviä hetkiä. Hienoja muistoja syntyy muun muassa tilanteissa, joissa olemme päällikköjä myöten tiskin takana töissä ja heittäydymme Revon illassa itsekin juhlatunnelmaan. Asiakkaat nauravat meille ja meidän kanssamme. Yhteenkuuluvuus niin työporukan kuin asiakkaiden kanssa on upeaa.

Kaj’n mielestä ravintola-alalla työskennellessä pääsee kohtaamaan koko kirjon erilaisia ihmisiä ja oppii arvostamaan niin asiakaspalvelualan ammattilaisia kuin ihmisten erilaisuutta.

- Ammatti kuin ammatti on tärkeä. Tätä arvostusta toivon myös kaikille meille, jotka työskentelemme ravintola-alalla. Me teemme tätä työtä suurella sydämellä ja ammattitaidolla.

 

Ravintola-ala on täynnä mahdollisuuksia

Koko ajan kehittyvä ala tarjoaa työntekijöilleen monenlaisia työtehtäviä ja kehittymisen paikkoja. Ravintolassa pystyy tekemään töitä laajalla skaalalla. Vastuualueita löytyy tarjoilijan, johtamisen, ruoan, juoman ja yleensäkin liiketoiminnan pyörittämisen parista.

- Ala ei todellakaan ole yksitoikkoinen. Jo pelkästään oluiden ja cocktailien parista löytyy runsaasi kirjallisuutta ja kouluttautumismahdollisuuksia. Vastuullisuuden ja kierrättämisen teemat nousevat koko ajan. Rakennuspiireissä opin sen, että rakennuspiirustuksissa ei ole yhtään turhaa viivaa. Sama pätee täälläkin. Kaiken tekemisemme taustalla on vahvaa ammattitaitoa, reseptiikkaa ja harkittua tekemistä.

Vastavalmistuneella baarimestarilla siintää ajatuksissa jo uusia opinpaikkoja.

- Opettelen parhaillaan golfaamaan. Se on haastava laji. Jos joskus on kuvitellut olevansa jossain hyvä, niin golf kyllä palauttaa maanpinnalle. Joka kerta hermo kiristyy ja vannon, että lopetan koko homman, mutta sitten tulee se yksi hyvä lyönti ja olen jälleen aivan koukussa.

 

Ihmisen kokoista työelämää

Osuuskauppa Keskimaalla eletään ihmisen kokoista työelämää yhdessä työskennellen. Meillä ihminen kohdataan aina ihmisenä, omana itsenään. Työkaverina.

Olitpa sitten asiakaspalvelun ammattilainen, kohtaamisista voimansa ammentava tai moniosaajaksi suuntaaja, sinulle löytyy paikka Keskimaalta. Etsimme työntekijöitä, emme robotteja!

Lue lisää uratarinoitamme, tutustu henkilöstöetuihimme ja katso avoimet paikkamme: keskimaa.fi/rekry