Uusia ystäviä ja työelämäntaitojen karttumista


29.11.2022

Fanni Seppänen, 22, työskenteli kesän Prisma Seppälässä. Kesätyö kartutti asiakaspalvelu- ja työelämäntaitoja ja toi mukanaan uusia ystäviä.

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Tero Takalo-Eskola

 

- Kaikista kivoimmat muistot liittyvät ihaniin työkavereihini. Kesän jälkeen minulla oli monta uutta kaveria, joiden kanssa ystävyys on säilynyt. Kokemus kaupan alalla työskentelystä oli todella positiivinen ja mielenkiintoinen.

Aloittaessaan kesätyöt Fanni sai kattavan perehdytyksen, jonka kautta kaupan käytänteet tulivat tutuiksi. Kesätyöntekijöille määritellään työn alkaessa omat osastonsa. Fanni työskenteli pääosin päivittäistavaraosastolla teollisten tuotteiden parissa. Päivittäistavaroiden omia osastoja ovat teollisen lisäksi kauppakassi, maito ja liha sekä hevi, palvelutiski ja leipä. Lisäksi kaupasta löytyy kassa- ja käyttötavaraosastot.

- Työtehtäviini kuului kuormien purkamista, saldojen tarkistamista ja päivittämistä, hyllyjen täyttämistä sekä järjestelyä. Välillä olin kiireapuna kassalla tai tuurasin maito- ja leipäosaston kuormien purkamisessa.

Työskentelyä tehtiin ryhmissä ja pareittain. Päivät aloitettiin ja lopetettiin yhdessä oman porukan kanssa.

- Aikaiset aamut eivät tuntuneet niin pahalta, kun niitä sai taklata oman ryhmän kanssa. Porukkamme hitsautui kivasti yhteen. Kesästä jäi kaikkinensa tosi positiivinen kokemus. Mielestäni jokaisen kannattaisi tehdä edes hetken töitä kaupassa.

 

Hyvät henkilökuntaedut ja lukuisia mahdollisuuksia

Keskimaalla on lukuisia eri toimipisteitä ja liiketoimintoja Keski-Suomessa, joten myös mahdollisuuksia jatkotyöllistymiseen löytyy runsaasti. Henkilökuntaedut tuntuvat merkittävästi opiskelijan lompakossa.

- Kannattaa ehdottomasti hakea töihin Keskimaalle, täällä pidetään työntekijöistä hyvää huolta ja henkilökuntaedut ovat tosi hyvät. Ammatillisen osaamisen kartuttamisen lisäksi oli kiva päästä näkemään ison organisaation toimintaa ja päästä mukaan suuriin kampanjoihin, kuten Prisman 50 v juhlavuoteen.

Alun perin Fannin oli tarkoitus työskennellä vain elokuun loppuun saakka, mutta jatkoa tarjottaessa, hän tarttui siihen ilomielin.

- Osa-aikainen työskentely sopii omaan elämäntilanteeseeni tosi hyvin. Voin keskittyä opintoihini ja saada samalla hieman lisätienestiä. Vuoroja saa hyvin joustavasti, oman tilanteen mukaan. Pääosin työskentelen viikonloppuisin, mutta toisinaan teen myös arkisin työvuoroja, mikäli minulla on vapaapäivä luennoista.