Sinun polkusi helpottaa opiskelijan arkea


2.12.2022

Lenni Litmanen opiskelee tarjoilijaksi / baarimikoksi viimeistä vuotta Gradian Priimuksella. Ensimmäisen kerran hän kuuli Keskimaan Sinun polusta aivan opiskelujensa alussa.

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Tero Takalo-Eskola

 

- Koululla meille kerrottiin, että Keskimaa tarjoaa opiskelijoille helpomman väylän työharjoitteluun ja tätä kautta varman kesätyöpaikan. Polkuopinnot herättivät kiinnostukseni heti, muistelee Litmanen.

Kaikkien työssäoppimisjaksojen keskittäminen Keskimaalle mahdollisti Litmaselle sen, että hänen ei tarvinnut hakea jokaista harjoittelupaikkaa erikseen ja niitä jopa tarjottiin Keskimaan puolesta. Ammatilliset tutkinnot suoritetaan normaaliin tapaan koululla.

- Harjoitteluiden keskittäminen on poistanut paljon turhaa stressiä. Keskimaalla on lukuisia paikkoja, joissa harjoittelua voi suorittaa, joten jokaiselle löytyy kyllä mieluinen paikka.

Litmanen kokee, että hänet otettiin hyvin vastaan ja kannustaa muitakin hakeutumaan Keskimaan sinun polkuun mukaan.

- Ehdottomasti suosittelen tätä työharjoittelumuotoa, tämä helpottaa opiskeluja todella paljon, kun ei tarvitse miettiä mistä löytyy seuraava harjoittelupaikka. Jos harjoittelut keskittää samaan paikkaan, ei myöskään tarvitse aina aloittaa alusta tutustumista harjoittelupaikan toimintatapoihin ja ihmisiin.

 

Harjoittelijasta työntekijäksi

Kun Litmanen oli ollut Trattoriassa harjoittelussa muutaman kuukauden, avautui hänelle mahdollisuus työpaikkaan.

- Tartuin tietenkin tarjoukseen ja aloin tekemään palkallisia työtunteja aina niissä väleissä, kun minulla ei ollut työharjoittelua käynnissä.

Ravintola-alassa Litmasta kiinnosti baariympäristössä työskentely ja ihmisten kohtaaminen.

- Pidän siitä, että voin työssäni kohdata erilaisia ihmisiä ja jututella heidän kanssaan, asiakaspalvelutyö tuntuu kotoisalta. Lempihommiini kuuluu myös erilaisten drinkkien tekeminen. Työnantajana Keskimaa on vakaa ja luotettava. Meillä on laajat henkilökuntaedut, kouluttautumismahdollisuuksia ja halutessaan vuoroja saa lisää muista toimipisteistä.

 

Lue lisää Sinun polusta ja hae mukaan >