Lapsuuden unelma-ammatti kävi toteen


3.2.2023

Parturi-kampaamo Seppälässä työskentelevä Jenna Kananen ilmoitti jo kuusivuotiaana äidilleen, että hänestä tulee isona parturi-kampaaja. Vuosien kuluessa tästä hiusunelmasta tuli totta!

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Tero Takalo-Eskola

 

- Olen ollut lapsesta saakka luova ja kiinnostunut hiusten laittamisesta. Laitoin kavereiden hiuksia jo ennen kuin kouluttauduin alalle. Muiden kaunistaminen ja estetiikka on kiinnostanut minua aina, kertoo Jenna.

Vuonna 2016 Jenna haki Keskimaan kampaamoon töihin kesätyöhaun kautta. Hakuun hän sai kipinän vanhalta työkaveriltaan, joka oli vaihtanut työpaikkaa.

- Haun aikaan minulla oli vakituinen työpaikka ja oma asiakaskuntani toisessa yrityksessä. Työkaverini oli vaihtanut Keskimaalle töihin ja suositteli paikkaa minulle. Mietin, uskallanko vaihtaa vakituisesta työstä kesätyöhön, jossa on tarjolla vähemmän tunteja. Ystäväni sai minut kuitenkin vakuutettua, että töitä riittää varmasti jatkossakin.

Jenna otti rohkean askeleen, haki paikkaa ja sen saadessaan siirtyi Parturi-kampaamo Seppälään.

- Kesätyösopimukseni oli pienillä tunneilla, mutta töitä riitti koko ajan täydelle viikolle. Kesän jälkeen jatkoin suuremmilla pohjatunneilla ja pian jo ihan täydellä sopimuksella. Huolimatta pohjatuntimäärästä, minulla on aina riittänyt töitä täysien tuntien edestä.

Parturi-kampaamo Seppälässä työskentelee 20 ammattilaista niin tunti- kuin kuukausipalkallisina. Isossa työyhteisössä työskentely on yksi työn parhaimmista puolista.

- Tullessani taloon olin porukan nuorin ja minua jännitti tosi paljon. Vastaanotto oli niin hyvä ja kannustava, että mietin voiko tämä olla tottakaan! Työyhteisömme on aina ollut aivan mieletön.

Tule mukaan porukkaamme

Jenna nostaa Keskimaan henkilökuntaedut ja työterveyden isona plussana esiin. Edut ovat tuntuva lisä palkan päälle ja myös alan koulutuksia on tarjolla.

- Missään muualla ei voi tällä alalla saada näin kattavia henkilökuntaetuuksia. Saamme alennusta esim. ruokakaupoista, ravintoloista ja hotelleista. Lisäksi etuihin sisältyy muun muassa liikunta- ja hyvinvointipalvelujen käyttöön kannustava Epassi. Työterveyspalvelutkin ovat todella kattavat.

Keskimaan kampaamoihin etsitään parhaillaan kesätyöntekijöitä. Haku on auki 31.3. saakka.

- Jos sinulla on hyvä asenne ja tekemisen meininki, niin hae ihmeessä. Meillä pääset tekemään töitä monipuolisesti, saat paljon kokemusta ja mukavan sekä ammattitaitoisen työporukan tueksesi.