Riikka löysi työpaikan, jossa tunsi olonsa kotoisaksi: ”Keskimaalla työelämä on ihmisen kokoista”


11.4.2023

Kun pitkä työura edellisellä työnantajalla lähestyi viidentoista vuoden merkkipaaluaan, oli Riikka Närhi-Tiitisellä varma olo siitä, että uusi alku on tervetullut. Päätös työpaikan vaihtamisesta oli kypsynyt pikkuhiljaa, mutta vakaasti.

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Tero Takalo-Eskola.

 

- Olin pitänyt Keskimaan työpaikkoja tovin jo silmällä ja kun sopiva paikka avautui, laitoin hakemuksen menemään. Vuonna 2021 aloitin työt Tourulan S-marketissa saatavuusvastaavana.

Vahvan kokemuksen omaava ammattilainen pääsi soveltamaan osaamaansa uudessa ympäristössä ja oppimaan uutta.

- Olen koulutukseltani leipuri-kondiittori ja minulla on vankkaa osaamista vastuutehtävistä, leipurin hommista sekä pikaruoka- ja liikenneasematyöskentelystä. Uudessa työpaikassa minut otettiin hyvin mukaan porukkaan ja osaamiseeni luotettiin. Tuli heti olo, että Keskimaalla työntekijästä pidetään hyvin huolta.

Tie vie ABC Liikennemyymälään

Marketkaupan työt alkoivat pian kuitenkin tuntumaan Riikan mielestä turhan rauhalliselta säpinään tottuneelle maatilan kasvatille. Keskimaalla työpaikan vaihtaminen eri liiketoimintojen kesken on mahdollista.

- Tällä hetkellä työskentelen Vaajakosken ABC Liikennemyymälässä vuoropäällikkönä. Suoritan parhaillaan lähiesimiestyön ammattitutkintoa, toimin työpaikalla uusien työntekijöiden perehdyttäjänä ja Keskimaan somelähettiläänä. ABC:llä pääsen myös työskentelemään laajasti eri vahvuuksieni parissa: valmistamaan pizzaa, burgereita, tekemään salivuoroja, marketin puolta ja mikä parasta olemaan tekemisissä asiakkaiden kanssa.

Liikennemyymälä on kuin oma pieni maailmansa, jossa kohdataan päivittäin kiireisiä matkaajia, kahville pysähtyneitä, syömään tulleita ja ostoksille saapuneita. Riikka kokeekin olevansa juuri nyt hänelle sopivassa paikassa.

- Olen aina tottunut tekemään ja touhuamaan monenlaista. On ihanaa, että työ on näin monipuolista. Keskimaalla jokaisella on mahdollisuus hakeutua erilaisten koulutuksien piiriin ja edetä urallaan kolmen toimialan sekä yli sadan toimipaikan sisällä ja siihen jopa kannustetaan.

Monipuolisen työn parasta antia on ihmisten kohtaaminen, uusien perehdyttäminen ja itsensä kehittäminen.

- Tykkään älyttömästi siitä, että pääsen perehdyttämään esimerkiksi kesätyöntekijöitä. Omasta vinkkelistäni haluan syventää vielä omaa osaamistani johtamisen parissa. Minulle ihmiset ovat ykkönen, niin asiakkaina kuin työkavereina.

Nainen, metsä ja kirves

Työpäivän jälkeen tie vie Riikan Keski-Suomen rajan toiselle puolelle, Rautalammille. Kotitila on lähellä sydäntä, eikä sieltä muuttaminen ole ollut hänelle vaihtoehto.

- Vaikka matkaa työpaikalle kertyy reippaasti, se ei ole koskaan haitannut minua. Ala-asteella koulumatkani oli 15 kilometriä ja yläasteella jopa 60 kilometriä. Aktiivisena pysyminen, luonto ja liikunta ovat olleet minulle aina tärkeää. Mikään ei rentouta niin kuin vanhan maatilamme parissa puuhailu tai Etelä-Konneveden kansallispuistossa reippailu. Saattaapa minut löytää metsästä polttopuitakin hakkaamasta.

Ihmisen kokoista työelämää

Keskimaalla voit käyttää omaa potentiaaliasi eritavoin ja omaan tilanteesi sopien. Tarjoamme mahdollisuuksia, sinä päätätä mihin tarttua. Millaista on olla keskimaalainen. Lue lisää tarinoitamme: https://keskimaa.fi/meille-toihin/