Some välittää palasia kaupan arjesta


28.6.2023

Keskimaalla on yhteensä noin 150 sometiliä ja liiketoimintojen sometiimeissä mukana lähes 300 työntekijää ympäri Keski-Suomen. Tähän porukkaan kuuluu myös Konneveden Salessa työskentelevä Maria Nieminen.

Teksti: Katja Hyytiälä, kuva: Tero Takalo-Eskola

 

- Vastaan Konneveden Salen sometilistä, suunnittelen ja tuotan sinne sisältöä työkavereideni avustuksella. Lisäksi teen toisinaan Keskimaan somelähettiläänä sisältöjä heidän sometileilleen Facebookiin, Instagramiin ja TikTokkiin.

Somelähettiläät ovat Keskimaan eri toimialojen työntekijöitä, jotka kertovat työstään Keskimaan somekanavilla, yhteensä heitä on 16. Keskimaa tarjoaa kaikille sometiimiläisille apua, tukea ja koulutusta somettamisensa tueksi.

- Somen kautta pääsemme kertomaan asiakkaillemme millaista arki on eri toimialoillamme ja millaista on olla keskimaalainen, kaupallista puolta unohtamatta.

Some on tuonut henkilökunnan lähestyttävämmäksi

Kun ihmisillä on mukavaa töissä, välittyy se asiakkaille saakka. Konneveden Salen työporukan välinen huumori näkyy heidän sometilillään.

- Somesisältömme on meidän näköistämme ja aitoa. Saamme palautetta niin somen kautta kuin kasvotusten kaupalla. Ilahduttavinta on, kun asiakas kertoo meillä asioidessaan, kuinka postauksemme on tuonut iloista mieltä ja aiheuttanut naurun purskahduksia.

Maria haluaa tehdä someen sisältöjä, jotka tuovat hyvää mieltä ja iloa – synkkiä uutisia maailmassa riittää. Hän kokee, että somen myötä Salen henkilökunta on tullut läheisemmäksi asiakkaidensa kanssa.

- On ollut ihana huomata, että kun me uskallamme heittäytyä ja olla aitoja, myös asiakkaat uskaltavat lähestyä meitä helpommin ja tulla asioimaan sellaisena kuin ovat. Vuorovaikutus, rentous ja huumori asiakkaiden kanssa on kasvanut selvästi somen myötä.

Ei enää näkymätön

Maria toivoo, että voi omalla esimerkillään rohkaista jokaista olemaan oma itsensä. Nuorempana hän oli itse hyvin hiljainen, ujo ja halusi pysytellä huomaamattomana.

- Some on tuonut minulle itsellenikin paljon rohkeutta lisää. Enää en koita olla näkymätön, nyt olen esillä juuri sellaisena kuin olen. Kannustan kaikkia kokeilemaan rohkeasti uusia asioita, saatat päästä niskan päälle omista epävarmuuksistasi ja ehkä huomaat, että pärjäätkin tosi hyvin.

Omaa työyhteisöään Maria kuvailee kauniin sanoin.

- Arvostan suuresti hyvää työporukkaamme ja kaikkien heittäytymiskykyä lähteä somehommiinkin mukaan. Parempaa työporukkaa ei voisi olla, he ovat kuin toinen perhe minulle.