29.11.2024
Syys-lokakuun vaihteessa tehdyn työyhteisötutkimuksen mukaan keskimaalaisten työtyytyväisyys on pienestä notkahduksesta huolimatta pysynyt korkealla. TYT-indeksi putosi 1,1 pistettä, mutta tuloksella 77,8 jatkamme korkeimmalla tasolla, johon yltää vain kuusi prosenttia suomalaisista yrityksistä.
Yli puolen miljoonan suomalaisen työtyytyväisyyttä tutkivan Eezy Flown mukaan työelämässä pitkään jatkunut positiivinen vire on kääntynyt laskuun. Tämä on näkynyt tutkimustuloksissa laajasti kautta valtakunnan eri toimialoilla.
Keskimaan TYT-indeksi on laskenut 1,1 pistettä, mutta 77,8 on edelleen erinomainen tulos. Ravintolat, hotellit ja ABC paransivat tulostaan, samoin Sale, mutta Prismat ja S-marketit laskivat.
TYT-kyselyyn vastasi 1 830 keskimaalaista, eli peräti 95 % henkilöstöstä. Vastausprosentti oli tänä vuonna kaikkien aikojen korkein. Näin kattavalla otannalla saadaan hyvin luotettavia tuloksia.
– Iso ja lämmin kiitos jokaiselle tutkimukseen vastanneelle. TYT-tulokset ovat meille äärimmäisen tärkeä viesti siitä, miten meillä voidaan. Pidetään kiinni hyvistä asioista ja haetaan haasteisiin ratkaisuja, jotta Keskimaa olisi kaikille meille jatkossa vielä parempi työpaikka, kiteyttää henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg.
92 prosenttia vastaajista on valmis suosittelemaan Keskimaata työnantajana. Työntekijäkokemuksen mittari eNPS on 55 (viime vuonna 54), kun se on työelämässä yleisesti tasolla 18. Meidän innokkaimmat suosittelijamme työskentelevät S-Pankissa, Saleissa, Sokoksella ja Sokos Hotelleissa.
Vahvuuksiamme ovat edelleen johtamis- ja toimintakulttuuri ja työnantajakuva. Keskimaan tulevaisuus arvioidaan valoisaksi ja viimeaikainen kehitys oikean suuntaiseksi. Henkilöstöä kohdellaan reilusti ja tasapuolisesti.
Parhaiten toimivina asioina nousevat esiin selvyys siitä, kuka mistäkin päättää, päätöksenteon tehokkuus sekä palkitsemisen oikeudenmukaisuus. Merkittävin parannus edellisvuodesta on tapahtunut sitoutumisessa Keskimaan palveluksessa pysymiseen.
Heikoimmin toimivat asiat ovat myös ennestään tuttuja: työn mielenkiintoisuus, hyödyllisten asioiden aikaansaaminen työssä ja palkkatason kilpailukykyisyys. Työn merkityksellisyyden kokemuksiin on yritetty löytää toimivia keinoja, mutta siinä on yhä kehittämisen tarvetta, samoin henkilöstön kuulemiseen päätöksenteossa sekä työhyvinvoinnista huolehtimiseen, sillä niihin suhtauduttiin aiempaa kriittisemmin.
Lähijohtamisen toimivuudesta kertova johtamislupausindeksi on 79,0, missä laskua oli 1,1 pistettä. Johtamisen osaltakin ollaan reilusti yleisnormin yläpuolella, vahvimmin ”Toteutan” -lupauksen osalta (toiminnan tehokkuus, töiden järjestelyt, tiedon saanti).
Esihenkilöiden arvioiden mukaan työryhmissä työntekijät jakavat aiempaa aktiivisemmin tietämystään ja osaamistaan työtovereilleen.
Keskimaalaiset antavat työkyvylleen arvosanan 8,35 asteikolla 0–10. Parhaiten voivat 41–55-vuotiaat. 92 % uskoo pystyvänsä terveytensä puolesta työskentelemään nykyisessä työssään kahden vuoden kuluttuakin.
Osa-aikaisista 69 % on tyytyväisiä nykyisiin tuntimääriinsä (68 % vuonna 2023). Lisää tunteja haluaisi 16 % ja kokoaikaista sopimusta toivoo 13 %.
7.11.2024 | Kohtaakivasti | Meille töihin
25.10.2024 | Meille töihin