26.6.2025
Teksti: Kristiina Tammitie, kuvat: Venla Kauppinen, Minna Ahonen, Valtteri Vaino
– Kun hetkeksi pysähtyy miettimään, mitä tässä tehdään, niin onhan tämä mielettömän upeaa, ihan unelmien täyttymys, kuvailee Break Sokos Hotel Himoksen hotellinjohtaja Lassi Lehosmaa.
Lassi Lehosmaa palaa sinne, mistä hänen työuransa majoitusalalla aikanaan alkoi.
– Olin vuonna 1997 opiskeluun liittyvässä työharjoittelussa Himos-Lomilla. Nyt lähes 30 vuotta myöhemmin olen jälleen töissä samassa paikassa, Lassi hymyilee.
Välivuosikymmenten aikana Lassi on hankkinut itselleen vahvan kokemuksen majoitus- ja ravitsemisalalta erilaisista työtehtävistä, muun muassa Keskimaan hotellien myyntipalvelun päällikkönä sekä Break Sokos Hotel Levin hotellinjohtajana. Himos-hanketta hän on vetänyt vuodesta 2023 lähtien projektipäällikkönä ja viime maaliskuun alusta alkaen hotellinjohtajana.
– Mitä lähemmäksi avaaminen tulee, sitä enemmän suunnittelu muuttuu tekemiseksi esimerkiksi kaluste- ja astiahankintojen, henkilökunnan rekrytoinnin ja konseptin hiomisen merkeissä. Mennään asia kerrallaan kohti avausvalmista hotellia.
Huoneistohotellin vastaanoton ja ravintolan vastuuhenkilöt on valittu, ja heidän työsuhteensa alkaa elokuussa, jolloin starttaa työntekijöiden rekrytointi.
– Henkilöstötarve on ympärivuotisesti 10–15. Sesonkiaikoina, niin talvella kuin kesälläkin, töihin tarvitaan arviolta 30–40 henkilöä. Ajatuksena on tarjota Keskimaan muiden mara-yksiköiden ihmisille tilaisuus tehdä vuoroja vaihtelevasti Himoksella ja Jyväskylässä, Lassi kaavailee.
Break Sokos Hotel Himoksen identiteettiä on pohdittu, pyöritelty ja paketoitu Keskimaan ja ketjun ammatilaisten yhteistyöllä. Työn tuloksena on syntynyt kuva paikasta, joka on rento, touhukas, aktiivinen, ja tuo hymyn huulille ”ihan kuin ittestään”. Kaikki on asiakkaalle helppoa ja vaivatonta, mikä vaatii henkilökunnalta ammattitaitoa ja kykyä hoitaa kaikki pienetkin asiat pieteetillä.
– Itse asiassa talosta halutaan tehdä samanlainen kuin johtajansa. Rento, kiva, kaikille ystävällinen ja samaan aikaan ihan pro, Keskimaan hotellien myyntipäällikkö Teija Rosti vertaa.
Keskimaan hotellien myyntipäällikkö Teija Rosti.
Break Sokos Hotel Himos on vapaa-aikaan painottuvana resort-kohteena Keskimaalle uusi aluevaltaus, joka laajentaa majoittamisen pelikenttää ja tuo ihan uudenlaista asiakaskuntaa. Yksi merkittävä vahvuus on sijainti: suurin osa asiakkaista saapuu etelän suunnasta Helsinki-Turku-Tampere-kolmiosta, josta kulkuyhteydet ovat sujuvia, jopa juna mukaan lukien.
– Kävin äskettäin Tampereella jakamassa meidän Himos-ilosanomaa. Kävi ilmi, että paikalla olleista ihmisistä valtaosa tunsi paikan ja oli käynyt siellä. Himosta pidetään Pirkanmaalla ikään kuin Tampereen takapihana, Teija kertoo.
– Tarjoamme asiakasomistajille ja perheille huippupaikan lomailuun sekä yrityksille, yhdistyksille ja liitoille kokoustamisen rinnalle vaihtelevasti erilaista tekemistä, laskettelun, golfaamisen ja juhlimisen ohella vaikkapa koiravaljakkoajelua sekä vesi- ja maastovaelluksia. Lisäksi meille aukeaa uudenlainen mahdollisuus houkutella Keski-Suomeen eurooppalaisten matkatoimistojen kautta kansainvälisiä ryhmiä, jotka arvostavat laatua, eli modernia mukavuutta, sujuvia palveluja ja upeita huoneita, Teija korostaa.
Hotellihuoneistoista pienimmätkin ovat sviittitasoa.
– Huoneistoissa on 1–3 erillistä makuuhuonetta, hyvin varusteltu keittiö, sauna ja lasitettu parveke. Hotellin alakerrasta löytyy tasokas, mutta rento ravintola, johon voi astella sisään niin juhlavaatteissa kuin hiihtohousuissakin.
Break Sokos Hotel Himoksen yhteyteen avataan Keskimaan ruoan verkkokaupan noutopiste. Ostokset tilataan ja kerätään Jämsän S-marketista, josta kuljetusfirma vie tilaukset hotellin noutolokerikkoon.
– Palvelua voivat käyttää hotellivieraiden ohella kaikki muutkin Himoksella tai lähialueella omissa ja vuokramökeissä majailevat ihmiset, samoin tietysti ohikulkijat. Alustavasti olemme ajatelleet, että toimitusaikoja tulee kaikille muille päiville paitsi sunnuntaille, puolesta päivästä eteenpäin iltaan saakka, verkkokaupan kehityspäällikkö Marko Hoffrén selvittää.
Himoksen tapahtumat ja sesongit näkyvät jo nyt Jämsän S-marketin ruoan verkkokaupassa piikkeinä etenkin torstai- ja perjantai-illoissa. Marko ennakoi, että myynti kasvaa merkittävästi, saattaa jopa tuplaantua, kun uusi noutopiste otetaan käyttöön.
– Myynnin kasvua siivittää paitsi uudet asiakkaat, myös se, että Himoksen noutopiste tasoittaa S-marketin lokerikolla ruuhkahuippuja tuodessaan uuden vaihtoehdon valita noutopaikka lähempänä majoitusta, Marko kuvailee.
Tutustu hotelliin ja tee varaus. Majoituksia varattavissa 1.12.2025 alkaen.
26.6.2025 | Matkailu- ja ravitsemiskauppa | Meille töihin | Paikallisia uutisia
6.6.2025 | Meille töihin | Paikallisia uutisia | Tapahtumat
16.5.2025 | ABC | Meille töihin