Ikimuistoisia jäätelöhetkiä


27.7.2022

Juhlavuotemme aikana jaamme sivuillamme ja somessamme asiakkaidemme meille jättämiä muistoja. Monien muistoihin liittyy kauppareissulta ostettu jäätelö, joten milläpä muullakaan olisi parempi näin kesällä muistojen jakamista aloittaa.

”Kävin yhteiskoulua Äänekoskella 70-luvulla. Vuosi oli ehkä 1975, kun olin nuori, teini ja kapinallinen.  Eräänä syksyisenä päivänä päätimme kaverini Sirkun kanssa, että on liian upea päivä mennä koulunpenkille. Päädyimme liftaamaan Jyväskylään, peukalolla pääsi tuohon aikaan hyvin matkaamaan. Matkalla tyhjensimme Nelostien varrella olleen kotimme säästöpossut. Kolikot kukkaroissa päädyimme Seppälään, uuteen maailmaan maalaistytöille. Prisman logo houkutti. Haimme jäätelöt ja suklaapatukat. Näin tutustuin Prismaan, joka on ollut hankintojeni turva niin pienissä kuin isommissakin asioissa, jo lähes 50 vuotta.  Tarina ei päätynyt sen kummemmin hunningolle. Se päivä jäi mieleen ja palasimme huomenissa kiltisti kouluun.”

”Pieninä olimme useasti mummolassa hoidossa veljeni kanssa. Hoitoreissujen kohokohta oli, kun lähdettiin Prismaan ruokaostoksille mummon ja papan kanssa ja saatiin veljeni kanssa valita kauppareissulta jäätelöt itsellemme.”

”Sain elämäni ensimmäisen jäätelötuutin 70-luvun alussa Prismasta. Muuta muistikuvaa ei ole, kuin että oli hirmuisen iso kauppa. Olin n. 10-vuotias.”

”Muistan kun tulin pikkutyttönä mummun ja papan kanssa isoon kaupunkiin maalta. Oli juhlavia tapahtumia ja jännitti niin iso kaupunki ja se iso hieno kauppa, jota tavarataloksi sanottiin. Saatiin aina serkkutytön kanssa valita jäätelöt, jotka syötiin ennen kotiinlähtöä Prisman pihassa. Reilu 45 vuotta myöhemmin tuon oman poikani samaan Prismaan valitsemaan jäätelöä. Vaikka vuodet ovat vierineet, maailma muuttunut ja jäätelöä on nyt valitsemassa poikani, muistan edelleen joka kerta sen hetken, kun oman jäätelön valitsin.”

”Olen tykännyt käydä Seppälän Prismassa useiden vuosien ajan, kaupasta löytyy paljon niin arkeen kuin juhlaankin. Olen järjestänyt muun muassa oikein mukavat jätskikioski-synttärit ja monet Halloween-juhlat Prisman laajaa valikoimaa hyödyntäen.”

”Muistan kun äitini vei meitä Jyväskylään lapsena ja kävimme isossa kaupassa, jossa oli kaikkea mitä ikinä tarvitsi ja unelmoi! Syötiin aina jäätelöt retken päätteeksi, oi että!”

”Kun tulimme maalta Jyväskylään mummolaan, menimme aina Seppälän Prismaan kauppaan ja saimme valita isosta valikoimasta aina karkkimme ja jäätelöt. Maalaistytölle jäi mieleen iso kauppakeskus kyläkaupan sijaan. Jätskit nautittiin aina Prisman aurinkoisella pihalla. Nämä ovat parhaita muistoja Jyväskylän mummosta.”

Jätä oma tarinasi heinäkuun loppuun mennessä tästä. Arvomme elokuussa kaikkien tarinoidensa jättäneiden kesken 50 kpl 50 € lahjakortteja.