Teeleidi, sielultaan ja sydämeltään


26.8.2022

Anne Savelaa kuunnellessa käy pikimmiten selväksi, että keskustelukumppanina on todellinen teeleidi, sielua ja sydäntä myöten. Viisi vuotta sitten Jyväskylään perustettu Teeleidi on Annen toteutunut unelma, jota hän esittelee rakkaudella.
– Teeleidi sai alkunsa, kun mieheni kanssa Kiinassa asuessamme pääsin tutustumaan teen ihmeelliseen maailmaan. Suomeen palattuamme huomasin, että täältä laadukasta teetä oli vaikea saada ja teen juojat olivat monissa paikoissa ja tapahtumissa eriarvoisessa asemassa. Päädyin perustamaan yrityksen, jonka mottona on, että hyvä tee kuuluu kaikille, Anne kuvailee.

Teeleidiä hän pyörittää rakkaudesta lajiin.
– Olen töissä kuutena päivänä viikossa. En millään malta olla enempää poissa ihanien tuotteiden, ihanien asiakkaiden ja ihanien työntekijöiden parista.

Satumaista Samppanjaa ja Karkkipäivän Kaveria

Teeleidin tuotteissa käytetään useita teelaatuja parhaista kiinalaisista ja intialaisista teepensaista, joko sellaisenaan tai eri tavoin maustettuna. Vaihtoehtoja on kymmenittäin, muun muassa Satumaista Samppanjaa, Karkkipäivän Kaveria ja Tinkimätöntä Tiramisua.
– Tee voi olla kaikissa sateenkaaren väreissä. Sekoitukset syntyvät asiakastoiveen tai oman ideamme perusteella. Tilaamme saksalaisesta teetukusta muutamia versioita maisteltavaksi ja raadin parhaaksi valitsema sekoitus lähtee tuotantoon. Prosessi kestää muutaman kuukauden. Esimerkiksi tulevan joulun sekoituksia maisteltiin jo kesällä.