Kokeile ruokakaupan robokuljetusta Jyväskylässä!

Söpöt robottimme kuljettavat Jyväskylässä ostoksesi S-market Tourulasta ja S-market Savelasta​ - tilaa S-kaupat-sovelluksesta.

Lataa S-kaupat-sovellus

Uudenlainen ruoan verkkokauppatilausten pikatoimitus, jossa kuljetusrobotti tuo asiakkaan ostokset perille jopa alle tunnissa. Robotti suunnittelee tekoälyn avulla itselleen sopivimman reitin lähtöpisteestä toimitusosoitteeseen.

Tilaa puhelimellasi S-kaupat-sovelluksesta.

Robottikuljetukset talvella:

  1. Robotteihin on vaihdettu talvirenkaat ja robotit pääsevät kulkemaan aurattuja kevyen liikenteen väyliä.
  2. Huonon sään sattuessa robotit otetaan pois käytöstä ja aina ennen robottivuoron alkua suoritetaan testiajo.
  3. Välillä lumikinokset yllättävät robotit ja ne saattavat jäädä hetkellisesti jumiin. Robotti osaa pyytää apua ohikulkijoilta ja niitä saa tarpeen vaatiessa kevyesti tuupata eteenpäin.

Näin tilaat robokuljetuksella:

1. Aloita lataamalla ja avaamalla S-kaupat-sovellus-puhelimeesi.

2. Syötä osoitteesi, valitse toimitustavaksi robokuljetus ja hyväksy kuljetuspiste

3. Valitse tuotteet, kyytiin mahtuu noin kaksi ostoskassia

4. Lähetä tilaus ja seuraa kartasta kun robotti rullaa luoksesi

5. Kun robotti on perillä, avaa luukku sovelluksella tai SMS-seurantalinkistä

Kuinka robotit toimivat?

Robotteja on käytössä kymmenen kappaletta, joista viisi S-market Tourulassa ja viisi S-market Savelassa. Jos robotit rullaavat jo kotikulmillasi, näet sen yhtenä kuljetusvaihtoehtona kun teet tilaustasi S-kaupat-sovelluksessa.

  1. Robokuljetuksen voi tilata S-market Tourulasta ja Savelasta S-kaupat-mobiilisovelluksen kautta, jos olet asettanut toimitusosoitteeksi robottien toiminta-alueelle osuvan katuosoitteen tai muun paikan.
  2. Voit myös valita kartalta haluamasi toimituspaikan esim. uimarannalle tai puistoon, kunhan ensin kirjoitat jonkin alueelle osuvan osoitteen. Tourulasta esim. Tourulantie tai Lutakko ja Savelasta esim. Vehkakatu tai Kortepohja.
  3. S-marketin henkilökunta pakkaa tilatut ostokset ja lastaa ne robotin kyytiin.
  4. Kuljetusta voit seurata sovelluksen kautta reaaliaikaisesti.
  5. Saat lisäksi ilmoituksen puhelimeesi tilauksen saavuttua perille. Robotin päällä oleva kansi aukeaa sovelluksen avulla. 

Mikä on robokuljetus?

Robokuljetuksen hoitaa ympäristöystävällisesti sähköllä rullaava pikkurobotti, jonka tavaratilaan mahtuu kaksi ostoskassillista tuotteita. Tilaa löytyy niin tuoretuotteille kuin pakasteille. Pakkaamme ostoksesi saman tien ja lähetämme robotin kartasta määrittämääsi kuljetuspisteeseen. Toimitusaika vaihtelee kuljettavan matkan mukaan, mutta yleensä toimitus on perillä alle tunnissa.

Kyytiin melkein kaikkea

Voit poimia tilaukseesi mitä tahansa ostoskassiin mahtuvia tuotteita, alkoholijuomia ja tupakkatuotteita lukuunottamatta.

Jaa kuva suloisista roboteistamme somessa tunnisteella #robokuljetus ja tagaa @smarket.tourula tai @smarket.savela.

Usein kysyttyä robokuljetuksista

Robotit toimittavat ostokset noin tunnin kuluttua tilauksesta. Heti kun tilauksesi saapuu, alamme pakata myymälässä ostoksiasi. Kun kaikki tuotteet on pakattu, sujautamme kassit robotin tavaratilaan, suljemme kannen ja lähetämme robotin matkaan. Kuljetusaika on matkan pituudesta riippuen muutamasta minuutista reiluun puoleen tuntiin.

Kyllä, tai ainakin mahdollisimman lähelle. Kun teet tilauksen, määrität kartasta kuljetuspisteen. Kotioville tai kerrostalojen ja toimistorakennusten etuoville on useimmiten esteetön pääsy. Mikäli robotin tiedossa kuitenkin on, että juuri sinun kotiovellesi asti se ei jostain syystä pääse rullaamaan, ehdottaa sovellus tilausta tehdessäsi kuljetuspistettä mahdollisimman läheltä. Tiedät siis tarkasti, mihin robotti saapuu ja lisäksi voit seurata matkantekoa sovelluksesta reaaliajassa.

 

Jos tuote mahtuu ostokassiin, mahtuu se yleensä myös robotin kyytiin. Robotin sisälle mahtuu suunnilleen kaksi muovikassillista eli noin yhdeksän kiloa ostoksia. Valtavan suurikokoisia tuotteita ei robotin kyytiin mahdu, sillä silloin tavaratilan kansi ei mene kiinni.

Jos robotin eteen tulee este, se tuumii hetken ja rullaa kiertoreitille. Jos robotti on niin pahassa pulassa, että se ei millään selviä itse eteenpäin, voidaan sitä etäohjata tai auttaa ohikulkijoiden toimesta. Robotin rikkoutuminen tai kulkemisen estyminen kokonaan on harvinaista. Jos näin kuitenkin kävisi, tilaus tietenkin hyvitetään sinulle ja voit tehdä halutessasi uuden tilauksen.

Kyllä. Robotit rullaavat jalkakäytävillä hitaasti ja ne tarkkailevat ympäristöään 12 kameran, ultraäänisensoreiden ja tutkien avulla. Niistä ei ole vaaraa kävelijöille, pyöräilijöille tai muille kulkijoille. Robotit tunnistavat kohteen noin 60 metrin päästä. Ne esimerkiksi ylittävät tien vasta, kun autoja tai muita esteitä ei ole havaittavissa. Akkukäyttöiset robotit ovat tehneet maailmalla jo yli 4 miljoonaa itsenäistä toimitusta. Vahinkoja sattuu äärimmäisen harvoin.

Robotit toimivat sataprosenttisesti sähköllä. Robotin akkujen lataaminen kuluttaa saman verran energiaa kuin veden keittäminen yhtä teekuppia varten. Robokuljetukset ovat lisäksi päästöttömiä, ne eivät tupruta pakokaasuja rullatessaan.

Sovelluksessa on ominaisuus, joka näyttää kuinka paljon robotissa on vielä tilaa eli voit huoletta lisätä tuotteita ostoskoriin.

Voit tilata pakasteita. Robottien kuljetussäiliössä on eristetty pinnoitus, joka pitää tuotteet tuoreina ja pakasteet kylminä lyhyen kuljetuksen ajan. Koska robokuljetus on pikakuljetus, ja tuotteet robotin kyydissä vain puolisen tuntia, ei kylmäketjun turvaamiseen vaadita kylmäkuljetusta.