Korona ja Osuuskauppa Keskimaan toiminta

Olemme koonneet tietopaketin koronaviruksesta ja Osuuskauppa Keskimaan toimenpiteistä viruksen suhteen. Päivitämme tätä sivua jatkuvasti, joten löydät täältä aina uusimman tiedon asiointiin ja toimipaikkoihimme liittyen.

Keskimaan toimenpiteet koronatilanteen hillitsemiseksi (päivitetty 5.6.2020)

Keskimaan marketpalvelut

 • Keskimaan ruokakauppojen tilaus- ja noutopalvelu, Keskimaan Kauppa-apu, saatavilla nyt kaikista Keskimaan S-marketeista ja Saleista sekä kolmesta ABC-marketista. Keskimaan Kauppa-apu käynnistyi huhtikuun alussa neljässä S-marketissa: Jämsässä, Keuruulla, Saarijärvellä ja Äänekoskella. Palvelua on kehitetty ja laajennettu aktiivisesti vastaamaan asiakkaiden tarpeita koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Nyt palvelu on käyttöönotettu kaikissa Keskimaan 24 S-marketissa ja 14 Salessa, sekä lisäksi kolmessa ABC-marketissa. Palvelussa verkkokaupasta valitut tuotteet kerätään toimipaikassa valmiiksi kasseihin ja ne noudetaan tai toimitetaan sovittuna aikana. Tilauksia on mahdollista hoitaa myös puhelimitse.
  Lue lisää tästä
 • Kauppakeskus Sokkarin poikkeusaukioloajat laajenevat. Kauppakeskus Sokkarin aukioloaikoja supistettiin koronaviruksen aiheuttamien toimenpiteiden vuoksi maaliskuun lopulla. Aukioloaikojen laajentaminen arki-iltojen osalta on tullut ajankohtaiseksi, kun rajusti laskeneet asiakasmäärät ovat alkaneet kasvamaan hillitysti. Maanantaista 11.5.2020 alkaen kauppakeskuksen aukioloajat laajenevat arki-illoista tunnilla, jolloin Kauppakeskus Sokkari palvelee arkisin klo 10–19, lauantaisin klo 10–17, sunnuntaisin kauppakeskus on edelleen suljettu. Lue lisää tästä
 • Kodin Terran poikkeusaukioloaikoja laajennetaan. Kevään saapuminen on saanut pihan ja parvekkeen laittajat liikenteeseen koronasta huolimatta. Kauppa on vilkastunut selvästi Jyväskylän Kodin Terrassa, jossa aukioloaikoja laajennetaan 4.5.2020 alkaen. Jyväskylän Kodin Terra palvelee 4.5.2020 alkaen arkisin 7–20, lauantaisin 10–17 ja sunnuntaisin 11–17.  Lue lisää tästä
 • Laukaan S-market palvelee toistaiseksi ympäri vuorokauden. Ma 20.4.2020 alkaen Laukaan S-market palvelee asiakkaita toistaiseksi ympärivuorokautisesti. 24/7-aukioloajalla halutaan tarjota asiakkaille mahdollisimman turvalliset puitteet asiointiin, kun asiakasmäärät tasoittuvat entisestään. Lue lisää tästä
 • Keskimaan marketkaupan aukioloaikoja laajennetaan poikkeustilanteen vuoksi. Osuuskauppa Keskimaa laajentaa S-marketien, Prismojen sekä useiden Sale-myymälöiden aukioloaikoja toistaiseksi. Tiistaista 14.4. alkaen S-marketit palvelevat arkisin ja lauantaisin jo kello 6 alkaen. Prisma Keljo ja Prisma Palokka palvelevat jatkossa klo 6–24, Prisma Seppälän ollessa avoinna kellon ympäri 24/7. Näiden lisäksi myös useiden Sale-myymälöiden aukioloaikoja on laajennettu toimipaikkakohtaisesti. Lue lisää tästä.
 • Keskimaan Kauppa-apu-palvelu riskiryhmille käynnistyy neljässä S-marketissa Jämsässä, Keuruulla, Saarijärvellä ja Äänekoskella. Palvelussa verkkokaupasta valitut tuotteet kerätään toimipaikassa valmiiksi kasseihin ja ne noudetaan tai toimitetaan sovittuna aikana. Kauppa-apu löytyy osoitteesta www.sinunetusi.fi/kauppa-apu. Tilauksia on mahdollistaa hoitaa myös puhelimitse Keskimaan oman call centerin kautta. Lue lisää tästä
 • Prisma Seppälä auki 24/7. Prisma Seppälä palvelee 1.4.2020 alkaen ympärivuorokautisella aukioloajalla. Aukioloaikojen laajentamisella halutaan tarjota asiakkaille mahdollisimman turvalliset puitteet asiointiin, kun asiakasmäärät tasoittuvat entisestään. Tavaravirrat ovat kasvaneet ruokakaupoissa koronaviruksen vuoksi, joten ympärivuorokautinen aukioloaika tasoittaa myös kuormien purkamista ja vauhdittaa muun muassa Kauppakassi-palvelun keräilyä. Lue lisää tästä.
 • Parturi-kampaamo Prisma Seppälän aukioloajat muuttuvat. Maanantaista 23.3. Lähtien parturi-kampaamo palvelee maanantaista perjantaihin klo 8-19 sekä lauantaisin klo 8-17. Sunnuntaisin parturi-kampaamo on suljettu. Jos asiakas on varannut ennakkoon ajan, joka on muuttuneiden aukioloaikojen ulkopuolella, asiakas otetaan vastaan normaalisti.
 • Ruokakaupoissamme Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa on varmistettu ruoan riittävyys lisätilauksilla. Olemme saaneet kysymyksiä ruoan riittävyydestä. Haluamme kaikkien tietävän, että S-ryhmä ja Osuuskauppa Keskimaa tekevät kaikkensa, että kauppojemme hyllyihin riittää ruokaa ja käyttötavaraa.
  Tavarankuljetukset ovat toimineet koko ajan normaalisti iltojen ja öiden aikana ja myös jatkossa hyllyihin saadaan täydennystä tavalliseen tapaan. Kauppamme tekee päivittäin tilauksia ja lisätilauksia. Jos jokin tuote loppuu, usein saatavilla on vastaava (eri merkkiä oleva) tuote. Joitain pieniä puutteita varmasti ilmenee, mutta pyrimme priorisoimaan suosituimpia tuotteita.

Keskimaan ravintolapalvelut

 • Keskimaa avasi 1.6.2020 osan ravintoloistaan - turvalliseen asiointiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Keskimaalla on Jyväskylässä 18 ravintolaa, joista seitsemän aukaistaan 1.6.2020. Avattavia ravintoloita ovat Amarillo, Revolution, Hesburger Sokos ja Seppälä, Presso Seppälä, Trattoria Aukio sekä Mestarin Keittiö Kauppakeskus Sokkarin alakerrassa. Näistä ravintoloista Revolution ja Hesburgerit ovat toimineet viimeisten kuukausien aikana take away -ravintoloina. Tehostetut turvallisuustoimet näkyvät järjestelyissä ja palveluissa. Asiakaspalvelussa henkilökunnalla on käytössä kasvovisiirit, pöytien sijoittelussa on huomioitu turvavälit ja toimintavoissa on paljon hiottuja yksityiskohtia turvallisen ja hygieenisen asioinnin varmistamiseksi. Lue lisää tästä.
 • Keskimaa sulki osan ravintoloista kokonaan, kaikkien ravintoloiden asiakastilat ja Original Sokos Hotel Alexandran. Yökerhot Bra ja Freetime suljettiin toistaiseksi 18.3. alkaen, ja jo aiemmin niiden kaikki keikat ja tapahtumat peruttiin. Ti 24.3. alkaen suljettiin Original Sokos Hotel Alexandra ja sen yhteydessä toimivat ravintolat Franseska, Frans & Sandra sekä Jalo Kitchen & Lounge. Lisäksi suljetaan Amarillo, VENN, Kirkkopuiston ja Jyväskeskuksen Rossot, Matkakeskuksen Hesburger sekä ravintola Green Egg. La 28.3. alkaen suljettiin lisäksi ravintola Trattoria Aukio sekä Prisma Seppälän Buffa ja Presso.
 • Lue lisää turvallisuusteoistamme Keskimaan ravintoloissa täältä.

ABC-liikennemyymälät

 • ABC-liikenneasemien ravintolapalvelut avataan asiakkaille 1.6.2020 alkaen. ABC Hirvaskankaan, Keljonkankaan, Palokan, Vaajakosken ja Viitasaaren ravintolapalvelut käynnistyvät heti 1.6.2020 alkaen, ABC Joutsa ja Keuruu avaavat perjantaina 5.6. ABC-liikennemyymälöiden toiminta käynnistyy turvallisuus edellä. Isoissa tiloissa asiointi onnistuu hyvin turvavälit huomioiden. Voimassa olevat turvallisuuslinjaukset näkyvät tarjonnassa: kaikki vitriinituotteet pakataan ja noutopöytäruoka annostellaan asiakkaille. Lue lisää tästä.
 • Lue lisää turvallisuusteoistamme liikennemyymälöissä täältä.

Keskimaan työntekijät

 • Keskimaa joutuu perumaan Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun kesän 2020 osalta. COVID-19-koronaviruspandemian aiheuttamat poikkeusolosuhteet ovat vaikuttaneet ennennäkemättömällä tavalla myös Osuuskauppa Keskimaan toimintaan. Useita toimipaikkoja on jouduttu sulkemaan ja osa henkilökunnasta on lomautettu tai työllistetty oman toimipaikkansa sijasta ruokakaupan tarpeisiin. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa kesälle 2020 suunniteltu Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu joudutaan perumaan. Lue lisää tästä
 • Keskimaalla aloitetaan suunnitelmallinen lomautettavien takaisin töihin kutsuminen. Töiden ja työvuorojen suunnittelua yli toimialarajojen koordinoi Keskimaan oma työvuorosuunnittelun ryhmä. Tavoitteena on tarjota lomautetuille työntekijöille töitä ruokakaupan alalta. Takaisin töihin kutsutaan ensimmäisessä vaiheessa yli 100 työntekijää. Lue lisää tästä.
 • Keskimaa palkkaa tulevaksi kesäksi suunniteltua vähemmän kesätyöntekijöitä. Kevään rekrytointiprosessissa haimme kesätyöntekijöitä kaupan myymälöiden lisäksi ravintoloihin, hotelleihin ja ABC-liikennemyymälöihin, joista suurin osa on suljettu koronatilanteen vuoksi. Pystymme tarjoamaan kesätyötä tulevana kesänä varmuudella vain kaupan toimialan tehtävissä. Tässä vaiheessa kevättä ABC-liikennemyymälöiden kesätyötilanne on vielä epävarma. ABC:n kesätyöhakijoille tiedotetaan etenemisestä henkilökohtaisesti heti, kun tilanne selkiytyy. Lue lisätietoja Ässäduunissa-sivuiltamme.
 • Osuuskauppa Keskimaan ravintoloiden, hotellien ja ABC-liikennemyymälöiden henkilökunta auttaa Prismojen, S-marketien ja Sale-myymälöiden henkilökuntaa. Koronaviruksen myötä asiakasvirta ravintoloissa ja hotelleissa on hiljentynyt, ja vastaavasti ruokakaupoissa kasvanut. Ruokakaupoissa autetaan nyt ympäri Keski-Suomen kuormien purkamisessa, hyllyttämisessä ja asiakaspalvelussa, jotta normaalia suurempi tavaramäärä saadaan sujuvasti asiakkaiden käyttöön. Lue lisää

Yleisiä turvallisuustoimenpiteitä

 • Myymälän aamun 1. aukiolotunti rauhoitettu riskiryhmille! Kauppojemme ensimmäinen aukiolotunti on varattu riskiryhmiin kuuluville viikon jokaisena päivänä. Suosittelemme muita asiakkaita jättämään asioinnin myöhempään ajankohtaan. Näin riskiryhmiä odottaa myymälä, jossa pinnat on juuri puhdistettu ja kanssa-asioijien määrä tavanomaista pienempi. Haluamme näin taata riskiryhmään kuuluville asiakkaillemme mahdollisimman turvallisen kaupassa käynnin koronaviruksen aikaan.
 • Tapahtumat tavarataloissa ja myymälöissä siirretään myöhempään ajankohtaan. Näin halutaan omalta osalta ehkäistä koronaviruksen leviämistä.
 • Toimipaikkojen avajaistapahtumat esim. Mestarin Herkussa ja Prisma Keljossa on peruttu. Uusitut myymälät jatkavat normaalia toimintaa, ja suunnittelemme asiakkaiden ilahduttamiseksi uudet tapahtumat myöhempänä ajankohtana. 
 • Tehostettu pintojen puhdistus ja käsihygienia kaikissa toimipaikoissammeTärkeä keino ehkäistä tartuntoja on hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Olemme laittaneet laajasti nähtäviin THL:n käsienpesu- ja yskimisohjeiden tulostettavat A4-versiot mm. henkilökunnan takatiloihin, asiakkaita varten toimipaikkojen infonäytöille ja WC-tiloihin. Toimipaikoissamme on myös aloitettu tehostettu kosketuspintojen puhdistaminen. Tähän kuuluvat pinnat, jotka ovat asiakkaiden ja henkilökunnan kosketuspintoja mm. oven kahvat, kaiteet, ostoskärryjen työntökahvat, ostoskorien kahvat, pöytien ja tuolien pinnat sekä maksupäätteiden näppäimistöt ja kosketusnäytöt.
 • Matkustaminen työajalla kielletty. Työmatkustus keskeytetään toistaiseksi. Keskimaa ohjaa hallituksen linjauksen mukaisesti välttämään kaikkea ulkomaanmatkustusta myös vapaa-ajalla. Viranomaisten suosituksen mukaisesti riskimaihin matkustaessa eli maahan, jossa koronatartuntojen lukumäärä asukasmäärään nähden on korkea, työntekijä määrätään palatessa seitsemän vuorokauden ajaksi etätöihin tai sellaisiin tehtäviin, joissa ihmiskontaktit minimoidaan.
 • Asiantuntijat etätöihin. Keskimaalla asiantuntijatöissä olevat työntekijät on ohjeistettu tekemään töitä etänä mahdollisimman paljon 31.8. saakka. Kokoontumisia rajoitetaan Keskimaalla 31.8. saakka, jonka jälkeen kokoontumista arvioidaan uudelleen. 31.8.2020 saakka kaikki yli kymmenen henkilön kokoontumiset järjestetään etäyhteyksien avulla.

LISÄTIETOA