120 000 omistajaa


3.11.2015

Keskimaalla on nyt jo 120 000 omistajaa. Rajan ylittivät ensimmäisinä viitasaarelaiset Heli Marjoniemi ja Kristian Paananen.

 – Meillä on ollut tähänkin asti tapana tehdä S-marketissa melkein kaikki ruokaostokset. Ruokakauppaan lähdetään mielellään vain kerran viikossa, sillä asumme Kymönkosken Toulatissa, josta matkaa Viitasaaren keskustaan on kolmisenkymentä kilometriä, Heli Marjoniemi kuvailee.

Kun asiointipäivät ovat harvassa, kaupassa osaa arvostaa tuotteiden pitkiä päiväyksiä.  

– S-marketissa parasta ovat tuoreet tuotteet ja niin laajat valikoimat, että saa kaiken tarvittavan samasta paikasta. Edulliset hinnat ovat tietysti hyvä asia, mutta meille vielä tärkeämpää on, että ostamamme tuotteet ovat kotimaisia.

Viitasaarella Heli ja Kristian poikkeavat usein myös ABC:lle ostoksille tai syömään. Jyväskylän reissuilta tuttuja kauppoja ovat puolestaan Prismat, Sokos ja Kodin Terra.

– Terrasta hankimme uuden keittiönkin pari vuotta sitten. Talon remontti jatkuu yläkerrassa, joten Terraan on jatkossakin varmasti asiaa, Kristian ennakoi. 

Pariskunta on asunut muutaman vuoden ajan maaseudun rauhassa, Kristianin mummolan naapurissa. Heitä ei saisi kovin helposti muuttamaan kaupunkiin ja kerrostaloon.

– Sekin on koettu ja nähty. Viihdymme maalla hienosti, kahdella eri maitotilalla maataloustyöntekijöinä työskentelevä kaksikko vakuuttaa.

Loistava ajoitus 

Säännöllisestä Keskimaa-asioinnista huolimatta Helillä ja Kristianilla ei ole aiemmin ollut S-Etukorttia käytössään. Omistajaksi he liittyivät vasta lokakuussa. 

– On siitä ollut monta kertaa S-marketin kassalla puhetta, mutta ei ole saatu aikaiseksi. Nyt sitten otimme liittymislomakkeen kotiin mukaan ja palautimme sen täytettynä seuraavalla kauppareissulla, Heli kertoo.

Tällä kertaa viivyttely kannatti ja ajoitus osui napakymppiin: 120 000. omistajan rajapyykin ylittämisestä Heli ja Kristian palkittiin reilun 1 000 euron lahjakorteilla Keskimaan ja S-ryhmän toimipaikkoihin. 

– Aivan upea juttu ja ihana yllätys, Heli kommentoi palkitsemistilaisuudessa S-marketissa. 

Erityisesti ilahduttivat ravintolalahjakortit Amarilloon, Fransmanniin, Rossoon ja Revolutioniin, samoin majoituslahjakortti Solo Sokos Hotel Paviljonkiin.

– Emme ole kovin paljoa hotelleissa olleet. Pitää miettiä tarkkaan, minkä tapahtuman yhteyteen hotelliviikonlopun voisi ajoittaa, Kristian pohdiskeli.