40 vuotta mansikoita Mestarin Herkkuun


11.7.2017

Mestarin Herkun pitkäaikainen yhteistyökumppani marjakaupassa on Pynnösen marjatila Kangasniemeltä.

Pynnösen marjatilalla vietetään juhlavuotta. Tilalla on viljelty marjoja jo 40 vuoden ajan, yhtä kauan tilalta on toimitettu mansikoita Mestarin Herkkuun. Marjoja viljellään nyt toisessa polvessa, sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin vuonna 2009, kun Silja ja Timo Seppälä ottivat vastuun tilasta. Sitä ennen Siljan isä Kari Pynnönen toimitti marjat Herkkuun.

Tilalla viljellään mansikkaa (3-4,5ha riippuen kesantoalueista), vadelmaa (0,3ha), pensasmustikkaa (1,6ha), ja mustaherukkaa (3,51ha), yhteispinta-ala reilut 10ha

– Olemme laatutarha-auditoitu tila ja ”puhtaasti kotimainen” -sirkkalehtimerkki on ollut tuotteissamme v. 2012 lähtien. Laatu on meille sydämenasia ja siitä emme suostu tinkimään.

 
– Marjat tarkistetaan ennen kauppaan vientiä neljässä eri vaiheessa: poiminnan yhteydessä, esipakkausvaiheessa punnittaessa, kannetusvaiheessa sekä vielä lopuksi päällisin puolin etiketinlaittovaiheessa. Haluamme varmistua siitä, että kuluttaja saisi vain 1.luokkaisia marjoja niitä ostaessaan.


– Työllistämme kauden aikana n. 20 ulkomaalaista kausityöntekijää poimintatyöhön sekä pakkaamossa marjojen pakkaustyössä työskentelee 7-10 suomalaista työntekijää. Pakkaamohenkilökuntaa tarvitaan, koska marjat pakataan suurimmaksi osaksi rasioihin ja työvaiheita on monta. Pakkauskoko rasioissa vaihtelee 175g-500g.

– Olemme rakentaneet kolmen vuoden ajan uutta tuotantorakennusta, johon kuuluu tärkeänä osana uusi pakkaamo- ja kylmiötilat. Tulevalla kaudella on hienoa päästä työskentelemään uusiin tiloihin näin juhlavuoden kunniaksi! 

t. Silja ja Timo Seppälä, Pynnösen marjatila