Äänekosken S-market oheispalveluineen avattiin 11.6.


15.6.2009

Keskimaa Osk avasi 11.6  yhden Suomen suurimmista ja Keski-Suomen suurimman S-marketin Äänekoskella.

Kokonaisalaltaan noin 5 000 neliömetrin kauppakiinteistössä S-marketin myyntiala on 3 500 neliötä. Saman katon alle sijoittuvat myös Keskimaan Presso-kahvila sekä Alkon myymälä. S-marketin vieressä ympäri vuorokauden toimivat Keskimaan ABC-polttonesteautomaatti ja ABC Car Wash –autonpesu saadaan myös käyttöön torstaina. Keskimaan investoinnit Äänekosken palvelujen parantamiseen ovat noin 10 miljoonaa euroa.

Ketjun laajin päivittäis- ja käyttötavaravalikoima

– Uuteen S-marketiimme tulee ketjun laajin päivittäistavaravalikoima. Reilulla 13 000 tuotteella tarjoamme käytännössä yhtä laajan päivittäistavaravalikoiman kuin Jyväskylän Prismat. Vanhaan S-marketiin verrattuna tuotteiden määrä kasvaa yli kolmanneksella, näkyen kautta linjan kaikissa tuoteryhmissä. Erityisen merkittävästi valikoimat kasvavat esimerkiksi juomissa sekä lasten ruuissa ja tarvikkeissa, S-market Äänekosken marketpäällikkö Keijo Hakkarainen kuvailee.

S-marketissa on myös runsaasti käyttötavaraa pukeutumisen, kodin ja asumisen sekä viihteen tuotealueilta.

– Käyttötavarassakin nousemme S-market -ketjun laajimpaan valikoimaluokkaan. Meillähän on ollut jo aiemminkin hyvä käyttötavaratarjonta, joka paranee nyt entisestään sekä valikoimaltaan että esillepanoiltaan. Laajentuneita tuoteryhmiä ovat muun muassa konsolipelit, musiikki, lelut ja kodin pienkoneet. Uutena meiltä löytyy esimerkiksi kodin sisustustarvikkeita, mikroaaltouuneja ja pölynimureita.

Asiointia helpottavat selkeät esillepanot, looginen myymäläkierto ja avarat käytävät. Piha-alueella erityisen merkittävä parannus on pysäköintipaikkojen tuntuva kasvu.

– Meillä on aiemmin ollut vajaa sata parkkipaikkaa. Uudessa myymälässämme pysäköintitilaa on sekä katutasossa että kiinteistön katolla, yhteensä 300 autolle. 

Kymmenen uutta vakituista työpaikkaa

S-market Äänekoski työllistää ympärivuotisesti kolmisenkymmentä työntekijää. Vanhasta S-marketista siirtyvän henkilöstön lisäksi uuteen S-marketiin on palkattu alkuvaiheessa kymmenen uutta vakinaista työntekijää.

– Onnistuneen avauksen varmistamiseksi olemme ottaneet huomattavasti aiempaa enemmän myös kesätyöntekijöitä. 45 henkilön voimin varmistamme, että palvelemme alusta lähtien asiakasomistajiamme mahdollisimman hyvin ja tuotteiden saatavuus on kunnossa. Olemme saaneet arvokasta oppia Jämsän lähes samankokoisen S-marketin avauksesta parin vuoden takaa, Keijo Hakkarainen kertoo.

Alko avaa uuden myymälän

S-marketin yhteyteen sijoittuu Äänekosken Alko, jonka avajaisia vietetään yhtä aikaa S-marketin kanssa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä myymälän uuteen paikkaan asiakkaidemme luontaisten asiointireittien varrella, aluepäällikkö Jari Hiekkataipale kiittelee.

Myymälässä on Alkon uuden konseptin mukainen puna-valkoinen ilme.

– Meillä on Keski-Suomessa nyt vain muutama uuden ilmeen mukaista myymälää, joista kaksi Äänekoskella. Hirvaskankaan myymälä on toteutettu samalla konseptilla.

 

Ekologisia ratkaisuja

S-Marketin etutiloihin Alkon naapuriin avataan Keskimaan kolmas Presso-kahvila. Monipuolisen uuden ajan kahvilan tuotteistus on toteutettu paikallisen tarpeen mukaisesti, jatkuvasti lisääntyvää take away –syömisen tarvetta korostaen.

Presson toiminnassa on huomioitu ekologisuus niin materiaalivalinnoissa kuin ruoanvalmistusmenetelmissäkin. Keittiössä käytetään uusinta teknologiaa, joka vähentää tuntuvasti biojätettä ja pienentää energiankulutusta.

Ympäristönäkökohdat on huomioitu myös ABC-palveluissa. Polttonestesäiliö on eristetty maaperästä suoja-altailla ja –kalvoilla, vuodonilmaisuhälyttimillä sekä ylitäytönestolaitteilla. Viranomaismääräykset ylittävänä toimenpiteenä kaksivaippasäiliöt on suojattu sekä allastuksella että bentoniittimatolla. Lisäksi automaatissa on käytössä polttonestehöyryjen talteenottojärjestelmä.

ABC Car Wash -autonpesu tarjoaa ekologisen ja samalla helpon tavan auton puhtaanapitoon. Car Washissa veden ja sähkön kulutus on mahdollisimman tehokasta, jätevedet käsitellään asianmukaisesti ja pesuaineina käytetään ympäristöystävällisiä tuotteita.

Keskusta yhtenäistyy ja kasvaa

Äänekosken kaupunki on osallistunut uuden palvelukokonaisuuden toteuttamiseen rakennuttamalla alueella runsaasti uutta kunnallistekniikkaa. Näkyvimpiä uudistuksia ovat Kotakennääntien kiertoliittymä sekä junaradan ylittävä Matkakadun kevyenliikenteen silta, jonka ansiosta uusi kauppakeskus nivoutuu Äänekosken ydinkeskustan osaksi. Teräsrakenteisen, katetun ja lasitetun sillan kokonaispituus on 75 metriä.

– Sillan paikalla oli aikaisemmin todella vaikea radan ylittävä kevyenliikenteen tasoristeys jyrkkine portaineen ja luiskineen. S-Marketin rakentamisen yhteydessä oli mahdollista saada turvallinen ja toimiva kevyenliikenteen yhteys Pukkimäen alueelta keskustaan, kaupungin tekninen johtaja Jarmo Latvala perustelee.

S-market -kiinteistön katolta lähtevälle sillalle on kulku luiskaa, portaita tai hissiä käyttäen. Uusi kulkuyhteys kasvattaa ja yhdistää keskusta-aluetta, tuoden uudet palvelut niin autoilijoiden kuin jalankulkijoidenkin ulottuville.

Kaupunginjohtaja Hannu Javanainen toteaa nyt valmistuneen keskustan kehittämishankkeen parantavan merkittävästi Äänekosken kaupunkikuvaa ja kaupallista vetovoimaa.

– Jämsä–Jyväskylä–Äänekoski –kehittämisvyöhykkeellä Äänekosken profiili nousee ja asema vahvistuu. Ostoseurot tulevat pysymään entistä paremmin omassa kaupungissamme, ja uudet palvelut houkuttavat varmasti kauempaakin ihmisiä Äänekoskelle. Vähittäiskaupan suuryksikkö turvaa vetovoimaisuudellaan myös pienten erikoisliikkeiden olemassaoloa, Javanainen ennakoi.

Äänekoskentien ja Kotakennääntien välisen alueen painoarvo kasvaa edelleen, kun kaavan mahdollistama Matkakeskuksen rakentaminen entisen Postitalon tontille toteutuu lähivuosina.