ABC Palokka järjestää yhteistyössä Jyväskylän Nuorisopalvelujen kanssa pop up -illan alueen nuorille


25.10.2018

ABC Palokka on ollut pitkään nuorien suosima illanviettopaikka. Perjantaina 26.10. järjestettävän pop up -illan tavoitteena on tuoda yhteen nuorisotyötoiminta ja entuudestaan suosittu illanviettopaikka Palokan ABC kutsumalla nuoria pelailemaan ja puuhailemaan Palokan nuorisotilojen sijaan ABC:lle.

Pop up -illan tarkoituksena on tutustua nuoriin ja pelailun ohessa keskustella siitä, mikä heille on Apsilla viihtymisessä tärkeää − kuunnella nuorten ajatuksia. Yhdessä nuorten kanssa voidaan miettiä mitä ABC:n tiloissa on iltaisin mahdollista tehdä niin, että siellä viihtyvät sekä nuoret, muut asiakkaat kuin työntekijätkin.

− Toiveena on, että nuoret käyvät ABC Palokassa jatkossakin ja tavoitteena on löytää yhteisiä pelisääntöjä nuorten mukavan asioinnin varmistamiseksi. Haluamme avoimesti keskustella nuorten kanssa heidän toiveistaan sekä meidän toimipaikan pelisäännöistä asioinnin suhteen, toteaa ABC Palokan liikennemyymäläpäällikkö Päivi Pihlaja.

Palokan nuorisotila Nuorkkarilla yhteisiä illanviettoja järjestetään yleensä noin kerran kuussa perjantai-iltaisin. Tällä kertaa tilana on Nuorkkarin sijaan Palokan ABC. Nuorisotyö toivoo löytävänsä uuden pop up -tapahtuman myötä uusia kasvoja mukaan nuorisotyön toimintaan, kun nuorkkari-ilta jalkautuu muutenkin nuorten suosimaan paikkaan.

− Olemme iloisia siitä, että Palokan ABC innostui järjestämään kanssamme tällaista tapahtumaan nuorille. Me nuorisotyöntekijät toivommekin, että alueen toimijat olisivat aktiivisesti yhteydessä nuorisotyön puoleen, kun nuorten kanssa tulee haasteita. Me olemme juuri sitä varten. Uskomme, että yhdessä toimimalla pystymme olemaan entistä paremmin nuorten tukena, nuorisonohjaaja Janne Matilainen Jyväskylän Nuorisopalveluista kertoo.

Pop up -illassa saatujen kokemusten perusteella mietitään olisiko tällaisesta yhteistyöstä mahdollista tehdä perinne toteutettavaksi muutamia kertoja vuodessa.