ABC Vaajakoskesta viihtyisämpi – liikenneaseman sisätilat uudistetaan alkuvuonna 2019


4.1.2019

Vuonna 2003 avattu ABC Vaajakoski uudistetaan. Liikennemyymälän sisätilojen kalustus ja palvelutilojen sujuvuus uudistetaan vastamaan nykyasiakkaiden toivomuksia ja vaatimuksia. Muutoksessa uudistetaan tammi-helmikuun aikana myymälä-, ravintola- ja WC-tilat sekä tuotanto- ja varastotilat. Muutostyöt toteutetaan osissa niin että asiakkaita palvellaan ympäri vuorokauden myös uudistuksen aikana.

ABC Vaajakoski on avauksestaan 2003 lähtien kuulunut ABC-ketjun suurimpien ja suosituimpien liikennemyymälöiden joukkoon ja on palvellut vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä kuudentoista vuoden ajan.  Miljoonat asiakaskäynnit ovat kuluttaneet paikkoja ja synnyttäneet uudistamisen tarpeita.

– Halusimme kuunnella asiakkaitamme ja teimme uudistumisen tarpeista asiakaskyselyn 3 000 Vaajakosken parhaalle asiakkaalle. Kyselyssä saimme asiakkailtamme konkreettisia ja hyviä ideoita muutettaviin asioihin. Tavoitteena on nyt freesata Vaajakoski pysähdyspaikaksi, jossa yhdistyvät viihtyisä miljöö ja laadukas ruoka, kertoo ABC Vaajakosken liikennemyymäläpäällikkö Tero Vaahto.

Liikennemyymälän ravintolan, marketin ja WC-tilojen miljööt, värit ja kalusteet uudistuvat ABC-ketjun päivitetyn, modernimman ilmeen mukaiseksi. Samalla palveluiden käyttöä helpotetaan järjestelemällä esim. kalusteita ja palvelupisteitä sujuvammin asioinnin varrelle. Tutut ravintola- ja marketpalvelut jatkavat päivitetyillä valikoimilla, ja marketissa panostetaan paistopistetuotteisiin ja mukaan otettaviin nopean syömisen tuotteisiin. Lisäksi lapsiperheiden asioinnista asemalla halutaan tehdä mukavampaa – leikkipaikka uudistetaan ja osa WC-tiloista muokataan tilavimmiksi perhe-WC-tiloiksi

– Pyrimme tekemään asioinnin asiakkaalle rauhallisemmaksi ja sujuvammaksi. Sisääntulosta tulee avarampi, tiloista viihtyisämpiä ja sisustuksesta modernimpi kalusteiden ja puupintojen myötä. Esimerkiksi ABC:n tuttu kelta-oranssi värimaailma muuttuu raikkaammaksi. Uskomme, että uudistus yllättää positiivisesti sekä paikalliset että tiellä matkaavat asiakkaamme, toteaa toimialajohtaja Heikki Tervanen.  

Uudistuksessa kiinnitetään ilmeen lisäksi huomiota tilojen energiatehokkuuteen, akustiikkaan ja valaistukseen. Pääurakoitsijat ovat keskisuomalaiset Rakennusliike Alonen ja puusepänliike Palokan Puutuote.

– Uudistuksessa ABC Vaajakosken kylmäjärjestelmä uusitaan kokonaisuudessaan. Jatkossa kylmän tuottaa ympäristöystävällisempi hiilidioksidia hyödyntävä kylmäjärjestelmä, Tero Vaahto täsmentää.

ABC Vaajakosken uudistus käynnistyy heti vuoden vaihteen jälkeen viikolla kaksi. Liikennemyymälän sisätilojen uudistus valmistuu hiihtolomakaudelle viikolle kahdeksan. Muutostyöt toteutetaan osissa niin että liikennemyymälä on koko ajan auki ja asiakkaita palvellaan ympäri vuorokauden myös uudistuksen ajan. Liikennemyymälän ulkoilme uudistetaan toukokuussa.