Alexandran teemahuoneissa näkyy keskisuomalainen historia


13.8.2018

Original Sokos Hotel Alexandran teemahuoneissa yöpyessäsi pääset samalla tutustumaan yhteen Unescon maailmanperintökohteeseen, Petäjäveden vanhaan kirkkoon.

Unescon maailmanperintökohde, Petäjäveden kirkko, on  Keski-Suomen ylpeys

 

Teemahuoneissamme pääset tutustumaan Keski-Suomen maakunnan yhteen tunnetuimpaan nähtävyyteen ja arvokkaimpaan historialliseen rakennukseen, Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaan Petäjäveden vanhaan kirkkoon.

Maailmanperintökohteena kirkko edustaa pohjoismaista puukirkkoarkkitehtuuria ja hirsirakentamisen perinteitä. Maamme parhaiten säilynyt ja tyylipuhtain puinen ristikirkko millintarkkoine hirsisalvoksineen on myös suomalaisen talonpoikaisarkkitehtuurin mestarinäyte.

Nykymuotonsa Petäjäveden vanha kirkko sai vuonna 1821, jolloin kirkkosaliin yhdistettiin lautarakenteisella käytävällä kellotapuli. Tuloksena oli arkkitehtuurisesti täydellinen ja myös esteettisesti kaunis kokonaisuus, joka houkuttaa Keski-Suomeen vuosittain matkailijoita 50 eri maasta.

­Petäjäveden vanha kirkko sijaitsee vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä länteen, aivan 23-tien varressa, Jämsänveden ja Petäjäveden välisellä kauniilla kannaksella. Kirkon pysäköintipaikalle on valtatieltä hyvät opasteet.

16.9.-14.5. vanha kirkko avataan ryhmille ennakkovarauksella. Kesäaikaan maailmanperintökohde on avoinna päivittäin kello 10-18.