Finanssivalvonnan tulkinta näyttäisi mahdollistavan paremman käteisen saatavuuden


29.1.2018

Finanssivalvonta on päättänyt pitää ennallaan ohjeistuksensa siitä, että toisessa EU-maassa tehdystä käteisnostosta tulee periä asiakkaalta vastaava maksu kuin Automatian automaatilta nostaessa perittäisiin. Samalla Finanssivalvonta suosittaa, että eri toimijoiden automaateilla Suomessa tehdyistä käteisnostoista perittäisiin enintään sama palvelumaksu kuin mitä Otto-automaatilla.

– Päätös näyttäisi alustavan tarkastelun mukaan olevan kuluttajien kannalta hyvä, sillä toteutuessaan suositus takaa kilpailun käteisautomaattimarkkinalla ja turvaa käteisen saatavuutta Suomessa. Käteisen saatavuus on kaupalle tärkeää, sillä esimerkiksi S-ryhmän marketkaupassa yli kolmasosa ostotapahtumista tehdään edelleen käteisellä, SOK:n taloudesta ja rahoituksesta vastaava johtaja Jari Annala toteaa.

S-ryhmän toimipisteisiin on asennettu jo noin 80 Nosto-käteisautomaattia pääasiassa HOK-Elannon ja Varuboden-Oslan alueille.

– Olemme saaneet runsaasti toiveita uusista Nosto-käteisautomaattien sijaintipaikoista, joihin pyrimme mahdollisuuksien puitteissa vastaamaan. Alamme valmistella uusien ja Otto-käteisautomaatit korvaavien Nosto-automaattien asentamista toimipaikkoihimme heti, kun olemme saaneet vahvistuksen tulkinnallemme, Annala kertoo.