Gradia ja Osuuskauppa Keskimaa aloittavat kokkeja kouluttavan opintopolun


2.11.2018

Keskimaalla on jatkuva tarve keittiöalan ammattilaisista – Gradian opiskelijat puolestaan tarvitsevat koulutussopimus- ja oppisopimustyöpaikkoja.

Gradia ja Osuuskauppa Keskimaa aloittavat yhdessä uudenlaisen ammattiopintojen polun, jonka tarkoituksena on taata opiskelijoille työssä oppimispaikat sekä täsmäkouluttaa osaajia Osuuskauppa Keskimaan ravintoloiden ja ABC-liikennemyymälöiden tarpeisiin.

Idea tuli Keskimaalta, jolla on jatkuvasti tarvetta alan ammattilaisille.

– Lähdemme mielellämme mahdollisuuksien mukaan yrittäjien tarjoamiin yhteistyön malleihin. Tässä mielestäni päästään hienosti suunnittelemaan ja selkeyttämään opiskelijalle koko koulutusajan opinpolkua ja opintojen etenemistä yhdessä työpaikan edustajien kanssa. Tämä toivottavasti myös sitouttaa ja motivoi opiskelijaa opintoihin. Samalla prosessi keventää opettajan ja työpaikkaohjaajan työtä ja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden työllistyä Keskimaan toimipisteisiin, toteaa opettaja Kirsi Kangasaho Gradiasta.

Mukaan voivat hakea kaikki Gradian ravintola- ja cateringalan perustutkinnon opiskelijat. Gradia ja Keskimaa tekevät polkuopiskelijoiden valinnat yhdessä.

Tavoitteena on, että valittujen opiskelijoiden henkilökohtaiseen osaamisen kehittämisen suunnitelmaan eli HOKSiin suunnitellaan koulutuksen mukaiset työpaikalla tapahtuvat oppimisjaksot ja näytöt Keskimaan toimipaikoissa. Keskimaa lupaa kesätyön kaikille, jotka suoriutuvat opinnoistaan tavoitteiden mukaisesti. Opiskelijoiden on myös mahdollista työllistyä pysyvämmin Keskimaalle valmistuttuaan, sillä avoimia työpaikkoja on tarjolla jatkuvasti.

– Meillä idea oppilaitosyhteistyöstä lähti työvoiman saatavuuteen liittyvistä haasteista. Polkuajattelussa opiskelija perehtyy eri toimintoihimme opiskelun aikana ja näin kaikki työt tulevat tutuiksi. Olemme sen kokoinen talo, että täällä on hyvä kasvaa, sanoo henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg Keskimaalta.