Green Egg –ravintola Jyväskylän Kauppakadulle


19.5.2017

Keskimaan uusi katuruokaravintola Green Egg avataan kesäkuun alussa.

Green Egg on täysin uudenlainen ravintola Jyväskylän keskustassa. Ravintolassa tarjotaan itsetehtyä, värikästä katuruokaa, jossa aidot, vahvat maut yhdistävät Aasian ja Amerikan katukeittiöiden makuja. Ravintolaa johtaa keittiömestari Petri Kilpeläinen.

– Luotamme vahvasti oman keittiömme osaamiseen ja tuomme Jyväskylään uudenlaisia makuja ja miksaamme ne trendikkääksi kokonaisuudeksi. Katuruokatuotteemme on laadukasta ja erilaista. Meiltä saa korealaisvaikutteisia bun-sämpylöitä erilaisilla täytteillä sekä oman keittiömme kastikkeita. Bun-sämpylät ovat makeansuolaisia vehnäsämpylöitä, jotka meille leipoo Jyväspakari. Erikoisuutenamme on itse kehitetty kanakebab, joka valmistetaan täysin kotimaisesta kananlihasta Roinilan Lihassa. Paikallinen tuoteyhteistyö on meille tärkeää, Kilpeläinen kertoo.  

Green Egg on uniikki, rennon trendikäs ja helposti lähestyttävä Jyväskylän kävelykadun keskeinen kohtauspaikka, jonka kautta uudet maut saapuvat Jyväskylään. Green Egg palvelee laajasti koko päivän, maanantaista torstaihin kello 10.30-21, perjantaisin ja lauantaisin 10.30-24 ja sunnuntaisin 12-19.

– Ravintolan tuotteistuksessa korostuvat korkealaatuinen katuruoka, vahvat maut ja paikallinen ruokayhteistyö. Valmistamme itse voimakkaat ja mausteiset kastikkeet. Grillaamme ja savustamme lihat green egg –munagrillissä. Nämä munagrillit toimivat ravintolan päägrilleinä. Listaltamme löytyy myös wingsejä sekä salaattivaihtoehto. Syksyllä valikoimaan saadaan myös lounas.
Aasialaisvaikutteisten makujen juomaksi sopii erinomaisesti inkivääriolut. Lisäksi tarjoilemme katuruuan kanssa hyvin sopivia pienpanimotuotteita sekä viinejä. Uudenmakuiset trendimehut tulevat myös ravintolan listalle. 

Ravintolaan palkataan 10-12 huippuammattilaista, joista kaikki tekevät kaikkea. Ravintolassa korostuu ruokaosaaminen ja sen takia ravintolaa johtaa poikkeuksellisesti keittiömestari.