Huvittelemalla hyvää


1.8.2017

Lauantaina 5.8. klo 11–16 Linnanmäki ja Lasten Päivän Säätiön perustaneet lastensuojelujärjestöt järjestävät yhdessä Iloisen Hyväntekijän Päivän. Kolmatta kertaa huvipuistossa järjestettävä koko perheen kesätapahtuma on yksi Linnanmäen tavoista kertoa tekemästään tärkeästä työstä suomalaisen lastensuojelutyön hyväksi.

Linnanmäen Huvipuiston perustivat vuonna 1950 kuusi lastensuojelutyötä tekevää järjestöä: Barnavårdsföreningen i Finland r.f., Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Parasta Lapsille ry sekä Pelastakaa Lapset ry. Järjestöt auttavat vaikeissa tilanteissa olevia perheitä sekä lapsia ja ovat vahvoja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Järjestöissä ammattiauttajien tukena on lukuisa määrä vapaaehtoisia.

Vuonna 1957 järjestöt perustivat nyt jo 60 vuotta täyttävän Lasten Päivän Säätiön, joka lahjoitti viime vuonna avustuksina 4,3 miljoonaa euroa lastensuojelujärjestöille. Tavoite vuodelle 2017 on vaikuttava 4,5 miljoonaa euroa.

Hauskaa tekemistä koko perheelle

Iloisen Hyväntekijän Päivänä huvipuistossa on mahdollista tutustua kaikkien kuuden Lasten Päivän Säätiön perustajajärjestön toimintaan järjestöjen toiminnallisilla pisteillä. Päivän aikana voi myös tutustua lastensuojelujärjestöjen toimintaan, jos haluaa itse vapaaehtoiseksi tai haluaa lisää tietoa toiminnasta auttaakseen jotakin läheistään. Tapahtuman myötä järjestöt haluavat tuoda näkyväksi Linnanmäen ja Lasten Päivän Säätiön tärkeän tehtävän lastensuojelutyön parissa.

– Jokainen Linnanmäellä kävijä on iloinen hyväntekijä. Huvittelemalla Linnanmäellä aivan jokainen vierailijamme on mukana tekemässä hyvää! Toivomme lastensuojelujärjestöjen tapaavan paljon iloisia hyväntekijöitä omilla toiminnallisilla pisteillään tänäkin vuonna, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin sanoo.

Päivän aikana toimintapisteillä on luvassa mm. siirtotatuointeja, kasvomaalausta, aarteenetsintää ja muotoiltavaa taikahiekkaa. Hauskojen toiminnallisten pisteiden lisäksi ohjelmalava Estradilla kävijöitä viihdyttävät Pikkuli, Mimmit ja Taikuri Keke Pulliainen. Tapahtumapäivänä Linnanmäen pääyhteistyökumppanit tuovat lisäksi omat maskottinsa huvipuistoon seikkailemaan Rolle-pellen kaveriksi, joten luvassa on varmasti iloista menoa ja meininkiä.