Jalo kitchen & lounge – jotain vanhaa, paljon uutta


8.3.2017

Jyväskylässä Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran uniikki Jalo-ravintola avataan uudistettuna keskiviikkona 8.3. kello 16.

Jalon kokonaisvaltainen uudistus on tehty pieteetillä, perinteitä kunnioittaen ja uutta luoden.

– Jalo kitchen & loungen ytimessä ovat asiakkaat, viihtymään kutsuva miljöö sekä maukas, monta makumaailmaa yhdistävä ruoka. Haluamme tehdä asiakkaamme ja heidän vatsansa iloisiksi, ravintolapäällikkö Jaska Lahti kuvailee. 

Jalo kitchen & loungen ravintolasalin keskellä on kolmeen suuntaan avoin keittiö, jonka sydämenä toimii puuhiiligrilli. Salin puolella on mureutuskaappi, jossa lihaa raakakypsytetään ennen valmistusta.

– Hyvät ja tuoreet raaka-aineet uudenlaisilla tavoilla valmistettuna takaavat entistä hienompia makunautintoja.

Ruokalista elää asiakastoiveiden, sesonkien sekä henkilökunnan tekemän tuotekehityksen mukana.

– Lista on lihapainotteinen, mutta myös kevyempiä vaihtoehtoja on tarjolla. Esimerkiksi kasvisruokatrendi huomioidaan satokausikalenteria mukaillen. Päivän kala-annos valmistetaan siitä raaka-aineesta, jota lähivesistä kulloinkin nousee.

Jaloon järvikalan toimittaa Kalaliike Mäkinen. Muita paikallisia yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Jyväs Pakari, Roinilan Aromiliha, Paahtimo Papu sekä Panimo Hiisi.

Jalon juomatarjonnassa korostuvat voimakkaimmin oluet, jotka on jaoteltu yhdeksään makuprofiiliin.

– Viinivalikoimakin runsastuu ja nousussa olevat alkoholittomat vaihtoehdot lisääntyvät.

Viihtyvyyden takaa hyvän ruoan ja juoman ohella miellyttävä miljöö. Sisustuksessa on avaruutta, valoa, vahvoja kontrasteja, voimakkaita kuoseja, mukavia yksityiskohtia ja mielenkiintoisia struktuureja. Baaritiski avautuu kutsuvana hotellin aulan suuntaan.

– Myöhemmin keväällä valmistuu uusi terassi Asemakadun varrelle. Jyväskylän ensimmäinen ympäri vuoden avoinna oleva terassi on tärkeä osa uutta Jalo kitchen & loungea, Jaska Lahti korostaa.

Jalo-ravintolan uudistaminen on osa laajempaa Original Sokos Hotel Alexandran remonttia. Hotellin Asemakatuun rajoittuvassa siivessä Jalon yläpuolisissa kerroksissa otetaan käyttöön 65 uutta huonetta ensi kesänä. Myös muita huoneita sekä kokous- ja saunatiloja remontoidaan kuluvan talven ja kevään aikana. 

Jalon lisäksi Original Sokos Hotel Alexandrassa on aamiais-, lounas- ja tilausravintola Franseska sekä maalaisranskalaisesta keittiöstään tunnettu Fransmanni, joiden toimintaan remontti ei ole vaikuttanut.