Jalo kitchen & lounge – nyt se on avattu!


9.3.2017

Keskiviikkona 8.3. SE vihdoin tapahtui: Jalo-ravintola avattiin täysin uudistuneena, liki puolen vuoden odotuksen jälkeen. Tässä kuvia ja ensitunnelmia uudesta Jalo kitchen & loungesta.


Jalo kitchen & lounge on entistä selkeämmin osa Original Sokos Hotel Alexandraa. Baaritiski avautuu kutsuvana hotellin aulan suuntaan.


Ravintolasalin keskelle sijoitetun avokeittiön tiskin ylitse on mukava seurata kokkien työskentelyä. Jyväskylän ensimmäisessä mureutuskaapissa lihaa raakakypsytetään jopa viikkoja ennen valmistusta.


– Haluamme tehdä asiakkaamme ja heidän vatsansa iloisiksi, ravintolapäällikkö Jaska Lahti ennätti tarjoilun lomassa kiteyttämään Jalon toiminta-ajatuksen. 


– Tarjoamme laadukasta ruokaa ja juomaa rennolla otteella. Ruokalistan alkuruokauutuuksista esimerkiksi ruis-perunarieska chipotlemaustetulla porsaankyljellä iski itseeni tosi hyvin, Mari Vesanen kertoo lihan mureutuskaapin äärellä.


Juomavalikoimassa painottuvat oluet, jotka on jaettu 9 makuprofiiliin. Myös viinivalikoima on runsastunut ja alkoholittomat vaihtoehdot lisääntyneet. Baaritiskin hanateline on aiemmin palvellut Jyväshovissa. 


Saija Kyllösen mielestä vanha Jalo oli kiva, mutta nyt on tehty ihan huippua.

– Juosten riennettiin heti, kun vihdoin päästiin takaisin. Tämä on aivan ihana. Huippu-upeaa sisustus, mahtava henkilökunta ja todella hyvä ruoka. Söin juuri fish&chips-annoksen, jossa oli täydellisimmin paneroitu turska, mitä olen koskaan saanut Suomessa. Olen aivan varma, että tullaan viihtymään ja käymään usein.


Jalon sisustus on aiempaa vaaleampi ja värikkäämpi.

– Vähän kaksijakoinen fiilis. Ihan tyylikäs paikka, mutta tykkäsimme vanhan Jalon pubimaisuudesta enemmän. Täytyy silti käydä vielä muutaman kerran, ennen kuin muodostaa lopullisen mielipiteen, Eveliina Kainulainen ja Kalle Hintikka miettivät.

Oikealla olevan seinän taakse rakennetaan kesään mennessä Jyväskylän ensimmäinen ympäri vuoden avoinna oleva terassi. Terassille pääsee kulkemaan sivuun liukuvien lasiseinien ansiosta kätevästi ravintolasalin puolelta.


Ruokalistalla on säilytetty Jalon suositut klassikot, muun muassa wingsit ­– tosin nyt kahdella vahvuudella.  


Paahtopaisti-sandwich: JyväsPakarin vuokaleipää, paahtopaistia, piparjuuriaiolia, hapankaalia sekä Jukolan Juuston Aito Cheddaria. Lisäksi bataattiranskalaisia.

JyväsPakarin ja Jukolan Juuston ohella Jalon paikallisia yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Kalaliike Mäkinen, Roinilan Aromiliha, Paahtimo Papu sekä Panimo Hiisi.


Sirkulaattorissa kypsennettäessä possun kare ei kuivu eikä ylikypsy. Loppusilaus lihalle tehdään grillissä.


Kokki Eveliina Raatikainen ja uusi puuhiiligrilli, josta nousevat houkuttelevat tuoksut.


– Jatkuvasti elävä ruokalistamme on lihapainotteinen, mutta myös kevyempiä vaihtoehtoja on tarjolla. Esimerkiksi kasvisruokatrendi huomioidaan satokausikalenteria mukaillen. Päivän kala-annos valmistetaan siitä raaka-aineesta, jota lähivesistä kulloinkin nousee, keittiömestari Karri Hokkanen kertoo.


Riikka Häkkinen, Emmi Harju ja Kirsi Ruuska kilistivät naistenpäivän kunniaksi, Iiro Hirvasen nauttiessa Paahtimo Papun luomukahvista.

– Henkeäsalpaavan upea, entistä kutsuvampi ja kodikkaampi paikka. Juuri sitä, mitä Jyväskylä on kaivannut, naiset kommentoivat.

Takaseinän taakse tulee vielä lisää pöytiä, kun erillinen klubitila saadaan valmiiksi ja liitettyä osaksi Jalo kitcheniä.