Johtajan työ nuorille tutuksi


17.11.2017

S-ryhmä osallistui marraskuun puolivälissä valtakunnalliseen Tuhat nuorta johtajaa -kampanjaan. Liki kolmekymmentä s-ryhmäläistä johtajaa ja päällikköä tarjosi opiskelijanuorille mahdollisuuden seurata omaa työpäiväänsä.

Munkkiniemen Yhteiskoulun lukiossa toista vuotta opiskeleva, 17-vuotias Jero Järvenpää halusi tutustua yritysmaailmaan ja hakea samalla suuntaa omille jatko-opintosuunnitelmilleen.

– Toiveissani ovat joko kauppatieteiden tai tuotantotalouden opinnot, mutta en ole vielä varma, mitä haluaisin tehdä isona. Päivä SOK:n Rahoituksessa rahoituspäällikkö Martin Sundbergin matkassa vahvisti ajatusta, että kaupallinen ala voisi olla minun juttuni. Kiinnostus alaa kohtaan kasvoi, Jero kertoo tunnelmistaan tutustumispäivänsä päättyessä.

Päivän aikana Jero pääsi seuraamaan rahoituspäällikön tuiki tavallista työpäivää: Aamu alkoi neuvottelulla Swedbankin edustajien kanssa. Sitten pidettiin puhelinpalaveri lainopillisiin neuvonantoihin liittyen. Iltapäivän tiimipalaveri tutustutti esimies- ja tiimityön käytäntöihin. Sähköposteihin vastailun välissä Martin kertoi Jerolle trendikkäästä vastuullisuussijoittamisesta. Loppupäivästä valmisteltiin vielä seuraavan päivän tapaamisia.

Semiharvinainen päivä

– Onhan tämä semiharvinainen tilaisuus! On ihan eri juttu päästä seuraamaan livenä työpäivää kuin kuunnella vaikkapa esitys rahoituspäällikön työstä. Martin on havainnollistanut tosi hyvin tekemisiään ja rahoitusalaa. Ihan kaikkia palaverien termejä en kyllä ymmärtänyt, Jero naurahtaa.

– Ammattislangia tärkeämpää oli esitellä Jerolle tekemisemme tyyliä: miten asiantuntijatiimissä toimitaan, ideoidaan ja ratkaistaan asioita yhdessä. Halusin näyttää työni aidosti ja kaunistelematta sellaisena kuin se on, Martin summaa.

Molemmat pitivät päivää erittäin antoisana.

– Yhdessäkin päivässä ehtii oppia ja nähdä, millaisia taitoja näissä töissä tarvitaan, Jero kiittää.

– Kun kerroin Jerolle työstäni, tarkastelin sitä itsekin eri kantilta. Omien tehtävien reflektointi tekee välillä hyvää, Martin toteaa.

Kiinnostusta kaupan alaan

SOK:n henkilöstöpäällikkö Mari Junnila on iloinen s-ryhmäläisten aktiivisesta osallistumisesta Tuhat nuorta johtajaa -kampanjaan.

– On hienoa, että opiskelijat pääsevät tutustumaan johtajien työkirjoon käytännössä. Päivä tarjoaa nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden havainnoida, millaista johtajuutta ja taitoja työelämässä tarvitaan.

– Sain kertoa muutamalle nuorelle SOK:n organisaatiosta, johtamisestamme sekä tulevaisuuden työpaikoistamme. Hyvistä ja runsaista kysymyksistä päätellen nuoret olivat aidosti uteliaita kaupan alasta. Pienenkin kiinnostuksen herättäminen saattaa vaikuttaa nuoren suuntautumiseen kaupan alan töihin, Mari toteaa.