Jyväskylä on liikkujan kaupunki


26.8.2015

Jyväskylän Sokos Hotellit toivottavat kaikki eri ikäiset ja tasoiset urheilijat ja liikkujat tervetulleeksi Suomen tunnetuimpaan liikunta- ja urheilukaupunkiin.

Jyväskylä on todellinen liikunta- ja urheilukaupunki. Kilpakentiltä menestystä on tullut niin yksilö- kuin joukkuelajeissakin, muun muassa jääkiekossa, jalkapallossa, pesäpallossa, tanssissa, hiihtolajeissa ja uinnissa. Huippu-urheilun lisäksi eri lajien harrastajia Jyväskylässä riittää joka lähtöön. Kaupungissa liikkuvat likimain kaikki: jyväskyläläisistä aikuisista liikuntaseuroihin kuuluu lähes viidennes ja lapsista ja nuorista kaksi kolmasosaa.

Jyväskylän liikunta-, urheilu- ja hyvinvointikaupungin mainetta ylläpitävät myös yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta, Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU ja Keski-Suomen Urheiluakatemia. Jyväskylää ei turhaan kutsuta liikuntaosaamisen piilaaksoksi.

 

Hippos, Aalto Alvari ja Harju tunnetuimpia

Vahva liikunnan ja urheilun perinne näkyy myös liikuntapaikkojen määrässä ja monipuolisuudessa.

Jyväskylässä on 87 sisäliikuntapaikkaa, 500 km kuntoratoja ja –latuja, 200 liikuntaseuraa ja hyvät harrastusmahdollisuudet ainakin 70 eri lajiin. Seuratoiminta on hyvin aktiivista ja ryhmiä löytyy kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille.

Jyväskylän tunnetuimpia liikuntapaikkoja ovat Hippoksen alue jää- ja palloiluhalleineen, vesiliikuntakeskus Aalto Alvari sekä yleisurheilun ja jalkapallon pääareenana toimiva Harjun stadion. Moni liikunnan harrastaja muistaa vierailleensa pelireissuilla myös Viitaniemen tekonurmikentällä sekä Kuokkalan Graniitissa. Laajavuoren ja Vaajakosken latuverkostot ovat niin ikään jääneet mieliin.

Lisätietoja Jyväskylän liikuntapaikoista löydät täältä:

http://www.jyvaskyla.fi/liikunta/paikat

 

Vilkas tapahtumakaupunki

Jyväskylä on myös tunnettu liikunnan ja urheilun tapahtumakaupunki. Jyväskylässä järjestetään vuosittain useita kansallisia ja kansainvälisiä leirejä, turnauksia, kilpailuja ja otteluita. Kärkipäässä tapahtumista ovat Neste Oil Rally Finland, Finlandia Marathon sekä tietysti SM-liigan kotiottelut JYPin kotihallissa Hippoksen Synergia-areenalla.

Huippu-urheilijoiden ja aktiiviliikkujien lisäksi Jyväskylä kokoaa vuosittain yhteen monia liikunnan harrastajia ja kuntoilijoita – junioreita, senioreita ja kaikkia siltä väliltä, kokemaan liikunnan riemua ja keräämään urheilun elämyksiä.

 

Lue Liikkujan kaupunki –esitteen kolmossivulta 10 hyvää syytä järjestää tapahtuma Jyväskylässä:

http://www.esitteemme.fi/liikuntakaupunki

 

Sokos Hotellit mukana menossa

Jyväskylässä vierailevia liikunnan ja urheilun harrastajia ja aktiiveja palvelevat kaupungin keskustassa Sokos Hotellit, Original Sokos Hotel Alexandra ja Solo Sokos Hotel Paviljonki.

Jyväskylän Sokos Hotellissa on runsaasti kokemusta liikunnallisten vieraiden palvelemisesta. Hotellit ovat luonteeltaan erilaisia – mutta yhteistä niille ovat mm. hyvät pysäköintitilat parkkihalleissa, toimivat saunaosastot ja kokoustilat, siistit ja ilmastoidut huoneet, laadukkaat sängyt sekä joustava, asiakkaiden tarpeista lähtevä palvelukulttuuri.

Sokos Hotellit sijaitsevat Jyväskylän keskusta-alueella, joten tärkeimmät liikuntapaikat ovat kaikki muutaman kilometrin säteellä. Matka taittuu kätevästi joko kävellen, omalla autolla tai paikallisbussilla – samalla elävästä ja virkeästä Jyväskylästä nauttien.

Löydät Jyväskylän Sokos Hotellien tarkemmat esittelyt:

www.sokoshotels.fi

 

Maineensa veroinen

– Jyväskylä on monella mittarilla arvioituna maineensa veroinen liikuntakaupunki. Täällä harrastetaan kymmeniä eri lajeja, monia varsin menestyksekkäästi. Jyväskylässä on hyvät liikuntapaikat ja –maastot sekä alan vankka tietotaito ja osaaminen, vahvistaa JYP Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Kari Tyni.

Hänelle itselleen läheisin liikuntapaikka on ymmärrettävästi JYPin kotihalli, Synergia-areena.

– Oman kuntoilun kannalta ykkönen on puolestaan Laajavuori upeine maastoineen. Se on todellinen helmi keskellä kaupunkia.

Jyväskylän liikuntapaikoissa keskeiset elementit ovat kohdallaan.

– Toimivuus, saatavuus ja kohtuullinen kustannustaso ovat kaikilla liikkumisen tasoilla asioita, joiden pitää olla kunnossa.

 

JYP-sydämellä pelaava joukkue

Jyväskylässä jääkiekko on laji, jolla riittää harrastajia sekä katsomoissa että kaukaloissa. Tästä suurin ansio kuuluu JYPille, joka on viimeisten 7 vuoden aikana yltänyt SM-liigassa mitalisijoille viidesti. Vuosina 2009 ja 2012 Jyväskylässä on juhlittu Kanada-maljan kotiutumista kaupunkiin.

JYPin edustusjoukkueen yhteisharjoitukset käynnistyivät heinäkuun lopulla. Euroopan parhaiden joukkueiden CHL:n eli Mestareiden liiga alkaa kovilla kansainvälisillä peleillä elokuussa ja SM-liiga starttaa syyskuussa.

– Meillä on koossa on nopea, taisteleva, dynaaminen, JYP-sydämellä pelaava ja sopivasti uudistunut joukkue.

Edustusjoukkueen lisäksi musta-puna-valkoisissa JYPin paidoissa pelaavat JYP-Akatemia Mestiksessä sekä A-nuorten JYP nuorten SM-liigassa.

– JYP on itse asiassa ainoa liigaorganisaatio, jossa saman lipun alla pelaa A-nuorista alkaen kolme joukkuetta kolmella eri tasolla. Lisäksi seuran junioritoiminnassa on mukana 600 eri ikäistä pelaajaa ja kymmeniä juniorijoukkueita.

 

Lue lisää JYPin kuulumisia: http://www.jypliiga.fi

 

Rauhalliset huoneet, hyvät sängyt ja paljon ruokaa

Pelaajille kertyy kauden aikana paljon matkustuspäiviä. SM-liigan peleistä ajellaan yleensä yötä myöten kotiin, mutta toki myös hotellit ovat käyneet tutuiksi.

Paikallisissa Sokos Hotelleissa jypiläiset yöpyvät harvakseltaan, mutta sitäkin enemmän yhteistyötä tehdään pelaajavieraiden majoittamisessa. Jyväskylän Sokos Hotellit täyttävät keskeiset kriteerit.

– Hotellissa tärkeintä ovat rauhalliset huoneet ja hyvät sängyt sekä joukkueiden ehdoilla toimivat, joustavat aikataulut esimerkiksi ruokailuissa. Pitää myös ymmärtää, että isot kaverit syövät todella paljon. Arvostamme kovasti sitä, että ei tarvitse pelätä ruoan loppuvan kesken, Kari Tyni painottaa.

Jyväskylän Sokos Hotelleissa JYPin joukkueet pitävät palavereja ja käyvät syömässä. Esimerkiksi playoffien alla on ollut tapana kokoontua hotelliravintolaan tavanomaista juhlallisemmalle illalliselle. Yökerhossa on juhlittu yhdessä fanien kanssa Kanada-maljaa.

– Jyväskylän Sokos Hotellien toiminnasta vastaavan Osuuskauppa Keskimaan kanssa antoisa kumppanuutemme on kestänyt useiden vuosien ajan. Yhteistyössä olemme toteuttaneet lukuisia kiertueita ja kampanjoita. JYPin virallinen sporttibaarikin on osuuskaupan ravintola Revolution. Lisäksi syksyn aikana yksi kotipelimme tulee olemaan Keskimaan 100-vuotisjuhlavuoden nimikko-ottelu, Kari Tyni kuvailee.