Jyväskylä – Valon kaupunki 2020


12.2.2020

Jyväskylässä järjestetään jo 15. kerran Valon kaupunki -tapahtuma 24.-26.9.2020. Tapahtumassa upeat valaistuskohteet valtaavat taas Jyväskylän. Valon kaupunki-tapahtuma on kasvattanut koko elinkaarensa aikana jatkuvasti suosiotaan ja ihasteltavaa löytyy varmasti kaikenikäisille.

Tervetuloa Jyväskylään, Valon kaupunkiin!

Jyväskylä on kaupunkivalaistuksen edelläkävijä, jonka esimerkkiä seurataan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kaupungin valaistuksessa panostetaan energiatehokkuuden ja turvallisuuden ohella estetiikkaan: valo lisää asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua.

Valaistuksen kytkeminen osaksi kaupunkisuunnittelua onkin Jyväskylän vahvuus – valo on kiinteä osa kaupungin infrastruktuuria ja myös kaupunkilaiset kokevat laadukkaalla valaistuksella olevan merkitystä ympäristön viihtyisyyteen ja turvallisuuteen.

Jyväskylään rakennetaan jatkuvasti uusia pysyviä valaistuskohteita ja huolletaan entisiä. Myös ajankohtaiset valaisinvaihdot perinteisestä katuvalaistustekniikasta lediin ovat käynnissä eri puolilla kaupunkia. Valon kaupunki –hanke myös opastaa yrityksiä, kiinteistöistä vastaavia henkilöitä ja muita rakennusprojektien osapuolia valaistuksen suunnittelussa ja valaistukseen liittyvissä kysymyksissä.

Valon kaupunki tapahtuma tullaan järjestämään taas syksyllä, nyt jo 15. kertaa.  Kymmenet valoteokset ja valoteemaiset ohjeisohjelmat valloittavat Jyväskylän 24.-26.9.2020. Tämä tapahtuma todella kannattaa kokea! Syksyn pimeydestä löydät ihania valoaarteita.

 

Lisää tietoa tapahtumasta täältä.