Jyväskylän Fransmanni uudistui Frans & Sandraksi


17.1.2018

Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran yhteydessä toiminut maalaisranskalainen Fransmanni-ravintola on uudistunut ranskalaiseksi kaupunkibistro Frans & Sandraksi ja aukeaa perjantaina 19.1. kello 17.

Uudistuksessa on haluttu huomioida paikallisuus, persoonallisuus ja perinteet. Fransmannin asiakkaiden arvostamat asiat ovat edelleen läsnä. Yleisilme on avartunut ja tunnelma on edelleen lämmin ja kutsuva. Vaalea värimaailmaa kohtaa tumman puun sekä rustiikkiset valaisimet.

Uudistuksella on haluttu madaltaa kynnystä tulla ranskalaiseen bistroon niin arkisin kuin juhlankin hetkellä. Tunnelma on rennon tyylikäs.  Ranskalaisen keittiön gastronomisia perinteitä vaalitaan edelleen ylpeydellä ja elämäniloista asennetta korostaen. Huolella valitut viinit ovat entistäkin tärkeämpi osa kokonaisuutta.

– Henkilökuntaamme ja vieraitamme yhdistää intohimo ranskalaiseen keittiöön ja hyvään juomaan. Tällä ajatuksella haluamme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Omaa osaamistamme tullaan tuomaan esiin niin meillä kehitellyillä ruoka-annoksilla kuin myös Sandran viinikellarin helmillä. Palvelussa annamme persoonallisuudelle ja henkilökohtaiselle vapaudelle entistä enemmän tilaa, ravintolapäällikkö Kalle Heinäsuo kertoo. Ta­ri­noi­den ja yk­si­tyis­koh­tien nostaminen esiin korostuu ja niitä jae­taan asiak­kai­den kans­sa.

Frans & Sandran ruokalistalta löytyy edelleen Fransmannista tuttuja klassikoita, kuten etanoita, bouillabaissea ja pippuripihviä, unohtamatta myöskään ranskalaisia juustoja ja Valrhonan suklaakakkua. Suositut simpukkaperjantaitkin jatkuvat edelleen, samoin pöytiin tarjoillut kiireettömät lounaat. Listauutuuksiin lukeutuu muun muassa aidon ranskalaisen bistron tyyliin premium-luokan hampurilainen.

– Listalle tuodaan myös kausituotteita ja vaihtuvia annoksia, avausvaiheessa muun muassa poron sisäfileetä. Lista päivitetään 3-4 kertaa vuodessa ja omat annoksemme useamminkin. Yhteisöllisen syömisen kulttuuri on nousussa ja tulee olemaan näkyvästi esillä myös Frans & Sandrassa.

Anniskelupaikkojen määrä on ennallaan, sisällä on 140 paikkaa ja terassilla 30 lisää.

Original Sokos Hotel Alexandra on Green Key -hotelli, jolle tärkeä ekologisuus näkyy myös ravintolauudistuksessa. Esimerkiksi Fransmannin puisten pöytien ja tuolien elämänkaari jatkuu kunnostuksen jälkeen osana Frans & Sandran miljöötä. Kalusteiden entisöinnistä vastasi Palokan Puutuote Oy, joka toteutti myös ravintolatilan muut uudistustyöt.

Ravintolan nimenmuutoksella haluttiin vaalia myös talon värikästä historiaa. Jo ennen Keskimaan aikaa Sandra-niminen hengetär toimi silloisen hotellin suojelijana. Legendaarinen Alexandran alakerran yökerho sai myös kantaa samaista nimeä ja onhan Sandra ollut jo pitkään Alexandran lempinimi, jota sekä työntekijät että asiakkaamme usein käyttävät.