Jyväskylän Kodin Terra muutettiin palvelevaksi rautakaupaksi


17.4.2018

Osuuskauppa Keskimaan Kodin Terran remontti Jyväskylässä on valmis. Remontti oli osa valtakunnallista Kodin Terran liikeidean muokkausta palvelevaksi rautakaupaksi. Muutos näkyy konkreettisesti niin myymälämiljöössä, tuotevalikoimassa kuin rautaisen asenteen asiakaspalvelussakin. Nelipäiväisiä avajaisia vietetään 19.–22.4.2018. Avajaistapahtuman ohjelma on suunniteltu koko perhettä ajatellen ja esiintymässä on mm. Putouksesta tuttu Ansa Kynttilä.

Näkyvin muutos Kodin Terrassa on uusi, laaja palvelualue ja keskitetty palvelupiste, jota ympäröi laaja mallialue ja palvelua edellyttävät tuotteet. Noin kolmanneksen myyntialasta lohkaisevalta palvelualueelta löytyvät sisustuksen tuotemallit, esimerkiksi laatat, lattiamateriaalit sekä kylpyhuonetuotteet, samoin maalit sekoituskoneineen.

Palvelualueen kalusteet ovat matalia, mikä parantaa asiakaspalvelua. Kalustemuutosten tavoitteena on henkilökunnan ja asiakkaiden helpompi kohtaaminen eli näkyvyys kalusteen yli.

– Kalusteiden yli näkee koko alueen, jolloin asiakas ja myyjä kohtaavat helpommin toisensa. Korkeiden hyllyjen takia myyjän löytäminen valinnoissa auttamaan ei aiemmin ole aina onnistunut. Asioinnin ja ostamisen helppoutta korostavalla palvelualueella tätä ongelmaa ei ole, kuvailee myyntipäällikkö Petrus Lesonen.

Henkilökuntaa on koulutettu laajempaan osaamiseen, palvelupisteen idea on sijainnin lisäksi osaava henkilökunta.

– Haluamme tarjota entistä parempaa palvelua alalla, jossa asiakkaat aidosti sitä kaipaavat ja ostovalinnoissa tarvitsevat. Mittaamme päivittäin myyjien aktiivisuutta asiakkaiden suuntaan. Haluamme näin varmistaa, että palvelu löytää asiakkaan, asiakkaan ei tarvitsisi sitä etsiä, kertoo Kodin Terra -johtaja Jarkko Elola.

Lisäksi Kodin Terrassa panostetaan parempaan valikoimanhallintaan, joka näkyy asiakkaalle mm. parempana saatavuutena. Kodin Terran puutarha- ja noutomyymälät pysyvät ennallaan, samoin rakentaja- ja yrityspalvelu. Piensisustamisen ja viherkasvien valikoimat laajenevat.

– Tarjoamme entistäkin paremmin palvelevan ja ideoita antavan rautakaupan sisustajalle, rakentajalle, remontoijalle ja viherpeukalolle pieniin suuriin muutoksiin, Jarkko Elola lupaa.

Nelipäiväistä avajaistapahtumaa vietetään Palokassa Kodin Terrassa 19.–22.4.2018. Avajaistapahtuman runsas ohjelma on suunniteltu koko perhettä ajatellen ja esimerkiksi lapsille suunnattua ohjelmaa on joka päivälle (mm. aarteenetsintää ja auringonkukan istutusta). Suosittua Modernisti kodikas -blogia pitävä Kerttu Pylvänäinen pitää lauantaina tietoiskuja kevään sisustustrendeistä ja asiakkaat pääsevät kysymään häneltä sisustusvinkkejä. Sunnuntaina hauskuuttaa Putouksesta tuttu hahmo Ansa Kynttilä klo 14 ja 16. Suosittu tv-kasvo Jukka Laaksonen on juontamassa kaikkina päivinä.