Jyväskylän Kodin Terran liiketoiminta päättyy vuoden loppuun mennessä


25.10.2022

Osuuskauppa Keskimaa on päättänyt lopettaa Jyväskylän Kodin Terran liiketoiminnan pitkään jatkuneen tappiollisen toiminnan vuoksi. Kodin Terran koko henkilökuntaa koskeneet muutosneuvottelut ovat päättyneet 24.10.2022. Henkilökunnalle pyritään tarjoamaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista myymälän sulkemisen jälkeen.

Osuuskauppa Keskimaan Kodin Terraa koskevat muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena on päädytty sulkemaan Jyväskylän Kodin Terran myymälä.

− Kodin Terran kannattavuutta on yritetty parantaa viimeisten viiden vuoden aikana eri keinoin, mutta toimenpiteet eivät ole valitettavasti tuottaneet toivottua tulosta, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen päätöstä liiketoiminnan lopettamiseen.

Muutosneuvottelut koskivat koko Kodin Terran vakituista henkilökuntaa, yhteensä 34 henkilöä. Kaikille muutosneuvotteluiden piirissä oleville henkilöille pyritään tarjoamaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista.

– Kiitämme jo tässä vaiheessa Kodin Terran henkilöstöä kovasta työstä ja pitkäjänteisestä, hyvästä palvelusta asiakkaidemme hyväksi. Henkilöstön palveluasenne on ollut tämän yksikön vahvuus ja heidän panoksestaan Terran onnistuminen ei ole jäänyt kiinni, täsmentää Vesa Kyllönen.

– Jatkossa Jyväskylän Prismat tarjoavat tuotteita ja palveluja sisustamisen, remontoimisen ja puutarhatuotteiden osalta nykyiseen malliin. Pyrimme myös kehittämään Prismojen tarjontaa näillä tärkeillä kodin tuotealueilla, Kyllönen muistuttaa.

Kodin Terran kiinteistö säilyy Terran liiketoiminnan päätyttyä Osuuskauppa Keskimaan omistuksessa.

− Tavoitteenamme on löytää liikepaikkaan uusia vuokralaisia ja saada liikepaikasta asiakkaiden silmissä entistä houkuttelevampi. Vapautuville tiloille pyritään löytämään mahdollisimman nopeasti sopivaa jatkokäyttöä, Osuuskauppa Keskimaan talousjohtaja Niko Toivanen avaa Terran liiketoiminnoilta vapautuvien tilojen tulevaisuutta.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen, 040 8275 509, vesa.kyllonen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, talousjohtaja Niko Toivanen, 040 5239 131, niko.toivanen@sok.fi