Kangasniemen ja Keuruun S-marketien uudistukset valmistuvat


24.3.2015

Osuuskauppa Keskimaa kehittää S-marketejaan.
Kangasniemen ja Keuruun S-marketien uudistukset valmistuvat myymälätilojen osalta tällä viikolla. Avajaiskahvit tarjoillaan molemmissa marketeissa torstaina 26.3. klo 9-18.

– S-marketien uudistuksilla varmistamme, että myymälämme ovat jatkossakin paikkakuntiensa parhaimpia ruokakauppoja, joissa on miellyttävä asioida. Monipuolisten ja laadukkaiden valikoimien ohella tarjoamme S-marketeissamme lähiseudun edullisimman ostoskorin, aluejohtajat Marko Tyyskä ja Tommi Viitanen kiteyttävät. 

Marketuudistuksissa on panostettu asioinnin helppouteen ja sujuvuuteen, kasvatettu päivittäistavaravalikoimia, raikastettu värimaailmaa, ajanmukaistettu yleisilmettä sekä vaihdettu lähes kaikki kalusteet, pullonpalautusautomaatteja myöten.

Molemmissa S-marketeissa myymälämiljöötä elävöittävät paikalliset valokuvat, erityisesti hyllypäätyjen vanhat kuvat, jotka kertovat osuuskauppatoiminnan paikallisesta historiasta.

Käyttötavaraosastoilla valikoimissa korostuvat ostetuimmat, parhaiten liikkuvat tuotteet. Tuoteryhmistä on poistettu päällyspukeutuminen sekä kirjat.

Myymälöiden energiatehokkuutta on parannettu merkittävästi muun muassa ovellisia kylmäkalusteita lisäämällä. Kylmätekniikan tuottama lauhdelämpö hyödynnetään käyttöveden ja kiinteistöjen lämmittämisessä. Keuruun S-marketissa kylmäaineena käytetään luonnonmukaista hiilidioksidia.

Myymälöiden valaistus on toteutettu led-tekniikalla.

Lisää tilaa ja valikoimaa

Kangasniemen S-marketissa myymälän sisäänkäynti on siirretty tuulikaapissa uuteen paikkaan. Ostoskärryt on sijoitettu ulos katokseen.

– Muutoksen myötä olemme saaneet sisäänkäyntiin sekä hedelmä- ja vihannesosastolle reilusti lisää tilaa, marketpäällikkö Kati Kuparinen kuvailee.

Päivittäistavarassa valikoimia on tarkennettu vastaamaan paremmin kysyntää muun muassa valmisruoassa sekä makkaratuotteissa. Valikoimat kattavat uudistuksen jälkeen kaikkiaan 10 000 päivittäistavaratuotetta.

Käyttötavaraosastolla on vahvistettu kodintekstiilien sekä astioiden tarjontaa merkittävästi. Kausialueella korostuvat vuodenajat ja sesongit.

Rakennustyöt myymälän sisätiloissa valmistuvat tällä viikolla. Kevään aikana jatketaan remonttia vielä takatiloissa, pysäköintihallissa sekä kiinteistön ulkopuolella.

Asiakkaat ovat olleet remontin keskellä poikkeuksellisen kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä.

– Olemme saaneet heiltä paljon kannustavia kommentteja. Hyvällä fiiliksellä ja aktiivisella tiedon jakamisella olemme pitäneet itsemme ja asiakkaamme luottavaisina tulevaan, Kati Kuparinen toteaa.

Runsaan vapaa-ajanasutuksen vuoksi Kangasniemellä myymälän kausivaihtelut myynti- ja tuotemäärissä ovat poikkeuksellisen suuria.

– Takatiloissa on aiempaa enemmän tilaa tavarankäsittelylle, mikä on henkilökunnan työskentelyn kannalta kesäkuukausina ja juhlapyhien aikaan erittäin tervetulleita. Myös henkilökunnan taukotilat ja pukuhuoneet on uusittu.

S-market vahvistaa ydinkeskustan palvelutarjontaa

Keuruulla uudistunut S-market vahvistaa ydinkeskustan palvelutarjontaa merkittävästi.

– Keuruu on kaupallisesti vireä keskus, mutta monet palvelut ovat painottumassa ydinkeskustan ulkopuolelle. Me pysymme keskustassa ja pidämme huolta siitä, että parhaat ruokakauppapalvelut tarjotaan Keuruuntien varrella, marketpäällikkö Arto Pänkäläinen linjaa.

Keuruun S-marketin merkittävin uudistus on palvelutori, jonka valikoimiin kuuluu kausivaihteluja ja asiakastoiveita mukaillen lihaa ja lihajalosteita, kalaa ja kalajalosteita, valmisruokia, salaatteja sekä grillituotteita. Uudella paistopisteellä varmistetaan asiakkaille aina uunituoreet leipomotuotteet. Uutta on niin ikään konsulenttipiste tuote-esittelyille.

Päivittäistavaravalikoimat kasvavat yli viidenneksellä, yhteensä noin 13 000 tuotteeseen. 

Käyttötavarassa painottuvat kausivalikoimat sekä nopeasti ostettavat arkipäivän tuotteet, kuten alusasut ja sukat sekä kodintekstiilit.

S-marketissa on S-Pankin palvelupiste. Kassalinjaston päässä viihtyisyyttä lisäävät kahviautomaatti sekä muutama pöytäryhmä.

– Asiakkailta on tullut runsaasti positiivista palautetta uudistuksestamme. Uusi värimaailma ja uudet kylmälaitteet ovat asiakkaiden mieleen. Kaiken tulee kruunaamaan palvelutorin avaaminen ensi torstaina. Sen suhteen asiakkailla on suuria odotuksia, jotka haluamme tietysti täyttää.

S-market toimii Keuruulla kiinteistöyhtiössä, jossa toteutetaan kevään mittaan vielä kattoremontti ja hissiuudistus sekä päivitetään automatiikkaa.