Kauppakeskus Sokkarin poikkeusaukioloajat laajenevat ja kehityshankkeet etenevät


8.5.2020

Kauppakeskus Sokkarin aukioloaikoja supistettiin koronaviruksen aiheuttamien toimenpiteiden vuoksi maaliskuun lopulla. Aukioloaikojen laajentaminen arki-iltojen osalta on tullut ajankohtaiseksi, kun rajusti laskeneet asiakasmäärät ovat alkaneet kasvamaan hillitysti. Poikkeustilanteesta huolimatta Sokkarille suunniteltuja kehitys- ja rakennusprojekteja, kuten ravintolamaailman uudistaminen, uusien toimijoiden myymälätilojen rakentamiset, Mestarin Herkun täydellinen uudistaminen ja kauppakeskuksen julkisivun kunnostus, on viety suunnitelmien mukaisesti eteenpäin.

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusjärjestelyt ovat vaikuttaneet luonnollisesti myös Kauppakeskus Sokkarin toimintaan ja asiakasmääriin rajusti. Kauppakeskuksen aukioloaikoja lyhennettiin maaliskuun lopulla, kun poikkeusjärjestelyt tulivat valtakunnallisesti ajankohtaisiksi. Useat kauppakeskuksen toimijoista supistivat myös omia aukioloaikojaan ja osa joutui sulkemaan liikkeen toistaiseksi.

Maanantaista 11.5.2020 alkaen kauppakeskuksen aukioloajat laajenevat arki-illoista tunnilla, jolloin Kauppakeskus Sokkari palvelee arkisin klo 10–19, lauantaisin klo 10–17, sunnuntaisin kauppakeskuksen toimijoista palvelevat Mestarin Herkku, Jyväskylän Uusi Apteekki ja Stadium. Lisäksi muun muassa P.O.P.-lastenvaatemyymälä on avautunut jälleen ja palvelee toistaiseksi perjantaisin ja lauantaisin, myös ompelimo Tasosauma palvelee rajoitetuin aukioloajoin tiistaisin ja keskiviikkoisin.

− Kauppakeskuksen asiakasmäärät ovat laskeneet rajusti viimeisten kuukausien aikana, mutta nyt on nähtävillä pientä piristystä kävijämäärissä ja asiakkailta on tullut toiveita pidentää aukioloaikoja erityisesti arki-illoista, joten haluamme nyt vastata tähän kysyntään. Kauppakeskuksen vuokralaiset saavat itse päättää omista aukioloajoistaan, mutta suurimmat toimijat Sokos, Stadium ja Clas Ohlson palvelevat kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti, Stadiumin palvellessa myös sunnuntaisin, kertoo Sokos- ja kauppakeskusjohtaja Una Hirvilammi.

Poikkeustilanteesta huolimatta kauppakeskuksen kehityshankkeet etenevät suunnitellusti. Sokkarin julkisivun maalaus aloitetaan toukokuussa ja logoja päivitetään niin Sokkarin logon kuin uusien toimijoidenkin osalta kevään aikana. Toisen kerroksen ravintolamaailman remontti on sisustusta vailla valmis, myös leikkipaikka on uudistunut. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuva IKEA Suunnittelustudio valmistuu kesäksi ja Pentikille rakennetaan parhaillaan myymälää. Uudistunut Mestarin Herkku palvelee asiakkaita laajennetuilla aukioloajoilla viikon jokaisena päivänä. Mestarin Herkun yhteydessä toimivaa, täysin uudistunutta Mestarin Keittiötä, ei ole vielä päästy rajoitteiden vuoksi avaamaan. Myös toisen kerroksen ravintolamaailman avauksia on jouduttu siirtämään keväältä toistaiseksi elokuulle.

− Haluamme taata asiakkaillemme mahdollisimman turvallisen asioinnin ja muistutammekin asiakkaita turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä pidämme tehostetusti huolta tilojen siivouksesta sekä pintojen desinfioinneista kauppakeskuksessa. Lisäksi Sokoksen ja Mestarin Herkun henkilökunnalla on käytössä kasvovisiirit, jotka suojaavat niin asiakkaita kuin meidän henkilökuntaammekin palvelutilanteissa. Turvallisuus edellä katsomme tulevaan toivoen, että jo syksyllä olisi mahdollisuus viettää uusien Sokkarille tulevien ravintoloiden ja muiden uusien toimijoiden kuten IKEAn ja Pentikin avajaisia, Hirvilammi lisää toiveikkaana.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Sokos- ja kauppakeskusjohtaja Una Hirvilammi, puh. 010 767 3651, una.hirvilammi@sok.fi