Kauppakeskus Sokkarin ravintolamaailman toiminta murroksessa


4.9.2019

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koskien Kauppakeskus Sokkarin Buffan ja Presson toiminnan mahdollista lakkauttamista. Neuvottelut koskevat yhteensä seitsemää henkilöä, joille tullaan tarjoamaan töitä Keskimaan muista yksiköistä, mikäli Buffan ja Presson toiminta päädytään lakkauttamaan.

Osuuskauppa Keskimaa harkitsee Kauppakeskus Sokkarin 2. kerroksen ravintolamaailman Buffan ja Presson toiminnan lakkauttamista. Keskimaa on antanut 4.9.2019 yhteistoiminta-neuvotteluesityksen asiaan koskien. Kauppakeskus Sokkarin ravintolamaailman toiminta on jo useiden vuosien ajan ollut tappiollista. Vuosien varrella toimintaa on pyritty kehittämään ja tuloksen suuntaa oikaisemaan, mutta tehdyillä toimenpiteillä ei ole ollut toivottua vaikutusta.

− Ravintolamaailman muutosharkinta liittyy Kauppakeskus Sokkarin kehityshankkeeseen. Me Osuuskauppa Keskimaalla haluamme siirtää ravintolatoiminnan painopistettä asiakasvirtojen äärelle kauppakeskuksen alempiin kerroksiin. Hesburger jatkaa toimintaa normaalisti ja alakerran PikAterian uudistus on suunnitteluvaiheessa, toteaa toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat koko ravintolamaailman henkilöstöä, yhteensä seitsemää henkilöä. Henkilöstölle tarjotaan töitä ensisijaisesti muista Osuuskauppa Keskimaan yksiköistä, mikäli Buffan ja Presson toiminta päättyy. Keskimaalla on jatkuva tarve ravintola-alan ammattilaisista.

Yhteistoimintaneuvottelut koskeva ainoastaan Kauppakeskus Sokkarin Buffan ja Presson toimintaa. Prisma Seppälän yhteydessä sijaitsevissa Buffassa sekä Pressossa toiminta jatkuu normaalisti.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat maanantaina 9.9.2019 ja niiden osalta noudatetaan kahden viikon neuvotteluaikaa.