Keljon Prisman remontin sisätilat valmistuivat – seuraavaksi uudistetaan kauppakeskuksen julkisivu, piha ja parkkihalli


9.4.2020

Osuuskauppa Keskimaan toteuttaman Keljon Prisman uudistuksen ensimmäinen osa on valmistunut. Tammikuussa alkaneessa remontissa myymälä sai uuden ilmeen, neljä täysin uutta palvelua ja laajentuneen valikoiman.

Jo 25 vuotta nykyisellä paikallaan Jyväskylässä toimineen Keljon Prisman uudistus on valmistunut sisätilojensa osalta pääsiäiseksi. Kokonaisinvestoinniltaan 4,4, miljoonan euron arvoinen remontti jatkuu kauppakeskuksen ulkoalueiden ja parkkihallin uudistamisella. Muutosten lähtökohtana olivat syksyllä 2019 tehdystä asiakaskyselystä saadut toiveet.

– Asiakastoiveiden mukaisesti myymälämme uusia palveluita ovat Fazerin jauholeipomo, japanilaisen ravintolaketju Itsudemon Sushibar, kukkiensidontapalvelu Ilona sekä merkittävästi laajentunut ruokatorimme, prismajohtaja Tommi Viitanen kertoo.

– Fazerin jauholeipomossa leivät, pullat ja muut tuotteet valmistetaan nimensä mukaisesti jauhoista saakka. Itsudemon Sushibar on toiminnaltaan samanlainen kuin Seppälän Prismassa. Koronatilanteen vuoksi sushit pakataan valmiiksi rasioihin.

Sushibar sijaitsee Prisman hedelmä- ja vihannesostolla, joka on uudistunut ilmeeltään ja valaistukseltaan täysin. Palvelutori laajentui 18 metriseksi Ruokatoriksi. Paljon toivottu kukkiensidontapalvelu Ilona avautui Prisman aulaan neuvontapisteen viereen. Myymälän miljöö on muuttunut raikkaammaksi uusien kalusteiden ja seinien maalaamisen myötä. Viitanen iloitsee, että päivittäis- ja käyttötavaroiden valikoimia saatiin monipuolistettua.

– Esimerkiksi maitotaloustuotteet ja juomaosasto saivat sekä lisää tilaa että uusia tuotteita. Käyttötavaroiden puolella uutuuksia ovat esimerkiksi valaisimet ja matot. Nämä kaikki ovat olleet asiakkaidemme toiveita.

– Muutokset on toteutettu kevään aikana vaiheittain, jotta asiointi myymälässä olisi mahdollisimman sujuvaa. Tästä olemmekin saaneet kuukausien aikana erittäin runsaasti hyvää palautetta asiakkailta ja samaan pyrimme myös nyt, kun uudistustyömme siirtyvät ulkotiloihin, Viitanen toteaa.

Leveämmät parkkiruudut, pihaan myös pesukatu

Keljon Prisman julkisivu ja pihapiiri uusitaan juhannukseen mennessä. Lisäksi tontilleajoa selkeytetään. Parkkialue asfaltoidaan uudestaan ja uusista parkkiruuduista tulee hieman leveämpiä.

Tontilla oleva ABC-automaattiasema säilyy, mutta rakennetaan uudelleen vastaamaan nykypäivän ja tulevaisuuden vaatimuksia. Samalla myytävien polttonestelaatujen määrä kasvaa. Uusi ABC CarWash sijoittuu nykyisen mittarikentän ja Prisman väliselle tontille.

– Nämä uudistukset valmistuvat kesäkuun puoleenväliin mennessä ja vasta sen jälkeen kunnostamme parkkihallin pinnat, ajoluiskan sekä asiakashissin. Parkkihalli muuttuu harmaasta valkoiseksi ja saa tehostevärikseen pirteän magentan.

Kerää ja skannaa -palvelu jatkuu, avajaisten aikataulu arvioidaan myöhemmin

Koronaepidemia vaikuttaa luonnollisesti myös Keljon Prisman avajaisiin.

– Olimme suunnitelleet monenlaista asiakastapahtumaa, mutta aluehallintoviranomaisten suositusten mukaisesti emme kutsu ihmisiä kokoon. Arvioimme avajaisten tilanteen myöhemmin, Viitanen kertoo.

Koronan myötä asiakkaat ovat käyttäneet enenevissä määrin Keljon Prisman kerää ja skannaa -palvelua, jossa ostokset kerätään suoraan ostoskassiin.

– Innovatiivinen skannauslaitteen käyttämiseen perustuva kokeilu alkoi ainoana keskisuomalaisena kauppana marraskuussa ja siitä on tullut jo vakiintunut tapa asiakkaillemme. Se helpottaa erityisesti paljon kerralla ostavia asiakkaita, koska ostoksia ei tarvitse erikseen nostella kassahihnalle.

Kerää ja skannaa -palvelu on käytössä Prisma Keljon lisäksi ainoastaan kahdessa myymälässä pääkaupunkiseudulla sekä Riihimäen Prismassa.