Kemut-festivaalin käsityöläisolut on kesän trendikäs erikoisuus


20.6.2017

Jyväskylässä 25.-27.8. järjestettävä Kemut on yksi harvoista festivaaleista, jolla on oma pienpanimon valmistama käsityöläisolut. Jyväskyläläisen Panimo Hiisin panemat Kemut- ja Spark-oluet ovat myynnissä Osuuskauppa Keskimaan myymälöissä ja ravintoloissa kesän ajan niin pitkään kuin juomia riittää.

Panimo Hiisin valmistamat Kemut- ja Spark-oluet ovat olleet toukokuusta alkaen myynnissä Keskimaan anniskeluravintoloissa ja päivittäistavarakaupoissa. Festivaalin nimikko-olutta on pantu Jyväskylän Seppälänkankaalla yhteensä 10 000 litraa, kolmea eri laatua:

  • Kemut Cascade Pils – vähittäiskauppavahvuinen, hedelmäinen, raikas ja helppo. Myynnissä kaikissa Keskimaan Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa sekä ABC-liikennemyymälöiden marketeissa. Valmistusmäärä 4 000 litraa.
  • Kemut Mosaic Pils – ravintolavahvuinen, tuhdimpi, runsaampi ja monta pykälää nykyaikaisempi – olutharrastajan uusi, vaikuttava tuttavuus. Myynnissä kaikissa Keskimaan anniskeluravintoloissa. Valmistusmäärä 3 000 litraa.
  • Spark Ipa – runsaasti humaloitu, villi ja hedelmäinen, runsaan aromikas ja sopivan rapsakka, selvästi erottuva puraisija. Myynnissä kaikissa Keskimaan anniskeluravintoloissa. Valmistusmäärä 4 000 litraa.

Mikko Mäkelä Panimo Hiisistä kertoo Kemut-oluiden olevan pienpanimolle varsin merkittävä tilaus. Näitä erikoisoluita panimolla valmistettiin keväällä kuukauden päivät.

– Olemme aikaisemmin panneet Keskimaalle vastaavassa laajuudessa Juhlava-oluen osuuskaupan 100-vuotisjuhlavuonna 2015. Nämä ovat meille hyvin mieluisia spesiaalitilauksia sekä isojen tuotantomäärien että näkökulmiamme laajentavan yhteistyön ansiosta, panimoyrittäjä kuvailee.

Kemut-festivaalin erikoisoluiden suunnittelu aloitettiin vuosi sitten.

– Esimerkiksi juhannusjuomiksi mainiosti soveltuvat Kemut Cascade Pils, Kemut Mosaic Pils sekä Spark Ipa  ovat moderneja oluita trendien aallonharjalta.

Kemut- ja Spark-oluet ovat käyneet Keskimaan toimipaikoissa hyvin kaupaksi. Ensimmäisen kuukauden aikana vähittäiskauppavahvuista Kemut Cascade Pilsiä oli myyty viidennes sekä ravintolavahvuisia Kemut Mosaic Pilsiä ja Spark Ipaa neljännes kokonaismääristä. Mikäli juomaa riittää elokuun lopulle saakka, viimeiset erät myydään festivaalialueen ravintolateltoissa lauantaina 26.8.

Kemut-festivaalin nimikko-oluet ovat innostaneet myös olutharrastajia:

– This beer sounds and looks really good. A modern one for sure, harrastajien arvostama Hop Hunters arvioi Kemut Mosaic Pilsiä.

– Kevyt runko petaa hyvän sijan kesäiseen herkutteluun. Modernimmasta menosta pitäville kyseessä on varsin toimiva city-pils vaikkapa piknik-käyttöön, kiteytetään Olutkellari-blogissa ja Olutpostissa Kemut Cascade Pilsistä.

– Makumaailma on kovin jenkki, eli pils-puritaaneille en voi suositella. Muille kemuttajille kyllä, Kemut Cascade Pilsistä todetaan puolestaan Lily-verkkoyhteisön Bönthöö bönthöö -blogissa.

Lisätietoja:
Osuuskauppa Keskimaa, toimialajohtaja Pasi Kunelius, 050 310 5000
Panimo Hiisi, panimoyrittäjä Mikko Mäkelä, 0400 369 700

Kemut verkossa: kemut.fi  ja sunsetpark.fi         Kemut somessa: #spark17, #kemutjklvvvv