Kemut saivat liikkeelle nuoret, aikuiset ja lapsiperheet


28.8.2017

Viikonloppuna järjestetyt Osuuskauppa Keskimaan Kemut saivat liikkeelle noin 10 000 osallistujaa, vaikka sää ei tapahtumaa suosinut. Osallistujat kiittelivät esiintyjäkattausta, järjestelyjä ja tunnelmaa. Festivaalin jatkosta tehdään päätös syksyn aikana.

– Perjantain Sunset Park sekä lauantain ja sunnuntain Kemut-tapahtumat vedettiin hienosti läpi, kiittelee Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Ilmaisissa päivätapahtumissa sekä maksullisissa iltatapahtumissa osallistujia oli yhteensä arviolta reilut 10 000.
– Kokonaiskävijämäärä perustuu arvioon, sillä festarialueella ilmaistapahtumien aikana käyneiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa. Joka tapauksessa onnistuimme tuottamaan tuhansille omistajillemme elämyksellisen viikonlopun ja hienot kesäkauden päättäjäiset.

Palautteissa on kiitelty sekä esiintyjäkattausta että järjestelyjä, jotka toimivat kokonaisuutena hyvin.
– Palautteissa bileitä on kuvailtu hienoiksi tai huikeiksi, Kunelius kommentoi.

Perjantain Sunset Parkissa tunnelma nousi korkealle, mutta erityisesti illan päättänyt, ensimmäistä kertaa Suomessa esiintynyt KSHMR villitsi festarikansaa. Tunnin mittainen setti oli sekä visuaalisesti että musiikillisesti hiottu kokonaisuus.

Lauantain Rock Kemuilla artistit houkuttelivat osallistujat tungeksimaan lavan edustalle ja elämään esityksissä mukana. Esimerkiksi Neljä Ruusua sai yleisön innostumaan ja Juppihippipunkkaria sekä Poplaulajan vapaapäivää laulettiin tuhansien ihmisten voimalla.
– Ainoa miinustekijä oli Poets of the Fall -yhtyeen keikan aikana yhtyeen omista laitteista johtunut tekninen äänentoisto-ongelma, Pasi Kunelius kertoo.

Sunnuntain ilmaistapahtumassa Perhe Kemuilla riitti koko päiväksi väkeä tungokseen saakka. Lapsiperheitä viihdyttivät sekä lavaesitykset että urheiluseurojen erilaiset toimintapisteet.

Sää ei tällä kertaa ollut Kemujen puolella.
– Kaksi vuotta sitten ensimmäisillä Kemuilla lämpötila nousi hellelukemiin kaikkina kolmena päivänä, kun taas nyt festareita vietettiin koleassa ja ajoittain sateisessa säässä. Siihen nähden olemme tyytyväisiä päivien osallistujamäärään.

Sunset Park- ja Kemut-festivaalin jatkosta tullaan Pasi Kuneliuksen mukaan tekemään Keskimaassa päätöksiä syksyn aikana.
– Arvioimme tapahtumaa ensin kokonaisuutena kaikessa rauhassa ja teemme sen jälkeen ratkaisut siitä, miten ja millä tavalla jatketaan tulevaisuudessa, Kunelius toteaa.

Sunset Park ja Kemut työllisti Lutakonaukiolla suuren joukon Keskimaan omaa väkeä sekä yhteistyökumppaneita muun muassa alueen rakentamisessa, ravintola- ja oheispalveluissa, erilaisissa tapahtumapisteissä sekä järjestyksenvalvonnassa. Kaikkiaan Lutakonaukiolla oli töissä kolmen päivän aikana useita satoja henkilöä, mukaan lukien suuri joukko matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoita.

Osaa festivaalirakenteista, muun muassa esiintymislavaa ja aitauksia ei pureta vielä pois, sillä niitä hyödynnetään ensi viikonloppuna Lutankonaukiolla järjestettävässä WaterXfest-tapahtumassa.