Keskimaa aloittaa muutosneuvottelut koskien Kodin Terran mahdollista liiketoiminnan lopettamista ja myymälän sulkemista


5.9.2022

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa muutosneuvottelut koskien Kodin Terran mahdollista liiketoiminnan lopettamista ja myymälän sulkemista. Neuvottelujen taustalla ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt sekä yksikön pitkään jatkunut tappiollinen toiminta. Neuvottelut koskevat yhteensä 34 henkilöä, joille pyritään tarjoamaan irtisanomisen vaihtoehtona töitä Keskimaan muista yksiköistä, mikäli Kodin Terra päädytään sulkemaan.

Osuuskauppa Keskimaa harkitsee Kodin Terran toiminnan lopettamista tuotannollisten ja taloudellisten syiden sekä tappiollisen toiminnan vuoksi. Osuuskauppa Keskimaa on antanut maanantaina 5.9.2022 muutosneuvotteluesityksen asiaa koskien.

− Kodin Terra avattiin vuonna 2009 ja sen toiminta on jo pitkään ollut tappiollista. Terran toimintaa, valikoimaa ja myymälätilaa on kehitetty vuosien aikana suunnan korjaamiseksi, mutta valitettavasti liiketoiminta on jatkunut tappiollisena. Lisäksi lähivuosien näkymä on, että kotitalouksien panostukset kodin remontointiin ja rakentamiseen tulevat olemaan entistä vähäisempiä, toteaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Muutosneuvottelut koskevat koko Kodin Terran vakituista henkilökuntaa, yhteensä 34 työntekijää. Henkilöstölle pyritään tarjoamaan irtisanomisen vaihtoehtona muuta työtä Osuuskauppa Keskimaan muista yksiköistä, mikäli Kodin Terra päädytään sulkemaan.

− Jokaisen neuvottelujen piirissä olevan henkilön kanssa tullaan käymään henkilökohtainen keskustelu, jossa etsitään ratkaisuja työn löytämiseksi henkilön toiveiden mukaan, kertoo Vesa Kyllönen.

Muutosneuvottelut alkavat maanantaina 12.9.2022 ja niiden osalta noudatetaan kuuden viikon neuvotteluaikaa.

Mikäli Kodin Terran sulkemiseen päädytään, yksikkö suljetaan vuoden 2022 loppuun mennessä.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, 010 767 3021, vesa.kyllonen@sok.fi