Keskimaa avaa ravintoloitaan – yhdeksän ruokaravintolaa ja kaikki seitsemän ABC-liikennemyymäläravintolaa auki 19.4. lähtien


16.4.2021

Kuuden viikon ravintolasulku päättyy Suomessa 18.4.2021. Viranomaisten linjauksen mukaan ravintolat avataan asteittain ravintolatyypistä ja epidemiatilanteesta riippuen. Keskimaa avaa maanantaina 19.4. osan ruokaravintoloistaan ja kaikki ABC-liikennemyymäläravintolat asiakkailleen. Tiukkojen aukiolorajoitusten myötä avattavien ravintoloiden määrä jää suunniteltua pienemmäksi.

Viranomaisten linjauksen mukaan ravintolat avataan asteittain ravintolatyypistä ja epidemiatilanteesta riippuen. Keskimaalla liikennemyymäläravintolat avautuvat normaaliin käyttöön, ruokaravintolat avautuvat supistetuilla aukioloilla ja yökerhot pysyvät kiinni.

Keskimaan ravintoloista ravintola Revolution, Green Egg, Jalo Kitchen & Lounge, Trattoria Aukio, Mestarin Keittiö, Buffa Seppälä, Presso sekä Hesburger Sokos ja Hesburger Seppälä avaavat ravintolasalinsa asiakkaille. Ravintolat Amarillo, VENN, Rosso Kirkkopuisto, Frans & Sandra sekä yökerhot Bra ja Freetime pysyvät edelleen suljettuina. Sokos Hotel Paviljonki ja Sokos Hotel Alexandra ovat normaalisti auki, joissa hotellien aamiaiset ja kokoustoiminta toteutetaan rajoitusten mukaisesti.

− Olemme varautuneet avaamaan asiakkaille ne ravintolat, jotka ovat tehneet ruoan take away -myyntiä viimeisten viikkojen ajan. Ravintoloiden tiukat aukioloaikarajoitukset eivät kuitenkaan mahdollista liiketoiminnallisesti kannattavaa toimintaa, joten pidämme osan ruokaravintoloistamme vielä toistaiseksi suljettuina, toteaa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Avattavissa ruokaravintoissa anniskeluaika päättyy viranomaisten säädösten mukaan kello 17 ja ravintolan asiakassalit sulkeutuvat eli paikan päällä ruokailu päättyy kello 19. Avattavista ravintoloista Revolution, Green Egg, Hesburger Sokos, Hesburger Seppälä, Mestarin Keittiö, Trattoria Aukio ja Jalo Kitchen & Lounge jatkavat ruoan take away -myyntiä klo 19 jälkeen. Ravintoloissa on rajoitusten mukaisesti käytössä puolet asiakaspaikoista.

ABC-liikenneasemat avaavat ravintolasalinsa

Keskimaan ABC-liikennemyymälöiden ABC-ravintolat Keljossa, Palokassa, Vaajakoskella, Keuruulla, Joutsassa, Viitasaarella ja Hirvaskankaalla avaavat ravintolasalinsa asiakkaille 19.4.2021 ja alkavat toimia normaalein aukioloajoin.

− On mahtavaa palata arkeen poikkeusviikkojen jälkeen. Pystymme jälleen tarjoamaan sekä tiellä liikkujille että paikallisille asukkaille market- ja ruokapalveluita laajoilla aukioloilla. Suuret ravintolasalitilamme mahdollistavat rauhallisen asioinnin ja ruokailun, ja jatkamme huomion kiinnittämistä asioinnin turvallisuuteen. Polttoneste- ja autonpesukauppa jatkuu normaalisti, kertoo Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

Osuuskauppa Keskimaa ei ole lomauttanut sulkutilan aikana ravintola-alan ammattilaisia, vaan heille on tarjottu töitä Keskimaan kaupan alan toimipaikoista. Osa ravintola-alan ammattilaisista jatkaa edelleen marketkaupan toiminnoissa.

Ravintoloiden aukioloajat voi tarkistaa: www.raflaamo.fi

ABC-liikenneasemien aukioloajat voi tarkistaa: www.abcasemat.fi


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja Antti Määttä, 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi